Spirulina – Naturens vitaminpille og en sund vej til vægttab

Spirulina har fået sit navn efter de spirallignende former som algerne vokser i. Spirulina er en af naturens stærkeste planter, da den indeholder store mængder vitaminer, mineraler og protein. Videnskaber viser også, at spirulina kan bruges som et naturligt middel mod overvægt – what’s not to like?

Hvad er Spirulina?

Spirulina er en alge som vokser vildt i søer i Mexico og Afrika. Der er beretninger og undersøgelser der tyder på, at både aztekerne og Kanembu-folket historisk set har anvendt algerne i deres kost.

Spirulina afbefaling:

spirulina test - anmeldelse

9.7/10

Vores score

Største fordele:

  • God til immunforsvar, energi og udrensning
  • Nok til 6 måneders forbrug
  • 100% tilfredshedsgaranti

Her får du en økologisk spirulina kapsler, som er et unikt superfood tilskud, der er fyldt med kobber, jern, B-vitaminer, fiskeolie og de 9 vigtigste aminosyrer til næring, energi, immunforsvar og hjernesundhed.

Spirulina – Naturens vitaminpille og en sund vej til vægttab - spirulina kundeudtalelse

I dag dyrkes Spirulina industrielt for at kunne imødekomme den store efterspørgsel på markedet. Det er især helsekostforretninger og specialbutikker der forhandler Spirulina. I Afrika, Asien og Sydamerika er der mange bønder der dyrker algen, som en del af et selvforsørgende landbrug.

Det høje indhold af protein og næring, gør planten ideel til folk der ellers har svært ved at få dækket deres daglige næringsbehov.

I vores del af verden, bruges Spirulina som tilskud til kost eller naturmedicin. Det er super smart, for algen indeholder virkelig høje tal af både vitaminer, mineraler og protein, hvilket gør det oplagt at spise som en alternativ og naturlig vitaminpille.

Hvad indeholder spirulina?

Hvad er Spirulina

Spirulina er et meget proteinholdigt kosttilskud. Rent faktisk indeholder det over dobbelt så meget protein som kød.

Derudover har spirulina et naturligt indhold af klorofyl, som giver den fine mørkegrønne farve. Det siges ydermere, at klorofyl renser kroppen fra skadelige stoffer, hvilket virker som en detox. Desuden er der et højt indhold af både jern, magnesium, vitamin B12 og calcium.

I og med at spirulina indeholder så mange gode mineraler, vitaminer og næringsstoffer, er det meget populært. Alle disse komponenter er nemlig med til at styrke hjerte, knogler og tænder. Samtidigt giver det energi samt et boost til dit immunforsvar.

Hvad er Spirulina godt for?

Hvad er Spirulina godt for

Overordnet er Spirulina godt for et sundt helbred. Algerne er fyldt med vitaminer, mineraler og protein, som kroppen behøver for at fungere optimalt. Beta-caroten, b-vitaminer, kalk, magnesium, mangan, zink og kalium er blot nogle af de mineraler og vitaminer, planten indeholder.

Herudover er cirka 70 procent af planten protein i sin tørre form. Ud over den oplagte funktion som vitaminpille, tyder studier på, at Spirulina også er godt imod overspisning og kolesteroltallet og som forebyggelse af kræft.

Desuden tyder det på, at algerne kan aktivere immunforsvaret, beskytte leveren mod giftige kemikalier, sænke blodtrykket, modvirke allergi og have en positiv virkning på blødende tyktarm samt fibromyalgi. Men der mangler studier der bekræfter hvorvidt det er sandt. Bortset fra overvægt og fibromyalgi – her har videnskaben undersøgt og bekræftet, at daglig indtag af spirulina har en positiv effekt herpå.

Læs også castor olie guiden

Vil du gerne bruge Spirulina som middel mod eksempelvis for højt blodtryk, allergi, blødende tyktarm eller nogle af de andre nævnte, men usikre eksempler, anbefaler jeg, at du undersøger nærmere hvorvidt Spirulina kan bruges. Og måske ikke regne med for meget.

Et er sikkert, det kan ikke skade at spise Spirulina, som under alle omstændigheder tilføjer gode ting til din krop.

Spirulina bivirkninger – 100% sikkert i moderate mængder

Der er som sådan ikke nogen bivirkninger ved at spise Spirulina, så længe du ikke overdoserer. Det anbefalede daglige indtag ligger mellem 1 til 9 gram. Du kan spise op til 50 gram før det begynder at blive problematisk.

Det er vigtigt, at du følger anbefalingerne for daglig indtag, da der er tvivl om hvor højt indholdet af tungmetaller i algen er. Der er megen polemik om tungmetaller i fisk og skaldyr disse dage, og det kan være svært at finde hoved og hale i.

Generelt anbefales det, at man skifter mellem at spise forskellige fiskearter, men at de olier, vitaminer og næring der er i fisk og skaldyr, er så vigtige for en sund krop, at det er bedre at spise dem end lade være.

Spirulina pulver i bøtte er nemmest og billigst

Det er helt sikkert nemmest og billigst at købe Spirulina som pulver. Den eneste ulempe er, at selve smagen ikke er vildt god – og det smager man selvfølgelig ikke på samme måde, hvis man indtager det i form af tabletter.

For at undgå den lidt dårlige smag, anbefaler jeg, at man blander Spirulina i et lille glas juice og drikker det. Så er det faktisk ikke så slemt. Med spirulina pulver kan du selv dossere dit daglige indtag og justere efter behov. Jeg synes selv, det er nemmest med Spirulina i en bøtte frem for pose.

Du er måske også interesseret i manuka honning guiden

Det kan være en smule besværligt at dossere pulveret, der er meget fint og som farver nemt. Farven kan altid vaskes af, men for at gøre det nemmere for én selv, skal man enten købe pulveret i en bøtte eller hælde det over i en beholder. Jeg plejer at bruge denne.

Blå Spirulina pulver – smagsneutral og iøjefaldende

Den blå spirulina er blevet populært på det seneste, fordi man kan lave vildt flotte smothies, juices, grød og hvad har vi, med det. Derfor er der mange Instagram helsefolk som bruger blå Spirulina i deres smoothies, så det ser ekstra nice ud på billeder.

Fordelen ved blå frem for grøn Spirulina er, at den blå spirulina er et udtræk, hvor den grønne er ren alge. Derfor er den blå mere smagsneural, hvor grøn spirulina bare smager lidt af… ja, alger. Det kan være svært at få fat i den blå udgave af spirulina, men du kan købe den på Amazon.

blå spirulina
Spirulina: Fakta og sundhedsmæssige fordele
Infografik: Spirulina – Fakta og sundhedsmæssige fordele

Godt at vide om Spirulina

Vil du gerne bruge Spirulina som supplement til en sund livsstil, får du her 5 informative oplysninger:

Hvordan spiser man Spirulina?

Hvordan spiser man Spirulina

Det er kun fantasien der sætter grænser her. Du kan spise Spirulina som du vil. Har du købt det i pulverform kan du tilsætte det din mad eller drikke. Jeg foretrækker at drikke det i en smule juice.

Jeg er ikke så vild med smagen og tilsætter det derfor ikke i smoothies eller anden mad. Jeg skal bare have det hurtigt ned og det får jeg via juicen.

Hvor meget Spirulina skal jeg tage?

Alt efter hvad du vil med algen kan du tilpasse indtaget. Men et normalt dagligt indtag ligger mellem 1 til 9 gram. Den højeste dosis du kan tage som er uskadelig er 50 gram.

Skal man tage Spirulina morgen eller aften?

Så vidt jeg har kunne læse mig frem til, har det ingen betydning hvornår på dagen du tager det. Jeg gør det selv om morgenen. Så det nemt at huske og så lugter du ikke af alger ud af munden, når du går i seng om aftenen.

Spiser du Spirulina for at undgå for meget appetit giver det også god mening at spise det om morgenen.

Spirulina piller

Spirulina piller

Spirulina fås også i piller, og mange foretrækker at indtage pulveret på denne måde, da de ikke bryder sig om smagen. Jeg forstår dem godt, men kan nu stadig godt lide, selv at kunne dossere min Spirulina. Vil du gerne bruge algen som en vitaminpille, men gerne undgå smagen og gøre det så nemt som muligt, kan du tjekke nedenstående ud.

Spirulina tabletter

Pukkha fremstillet super fine tabletter med hundrede procent rent Spirulina. Fås her.

Spirulina vættab – sundt og naturligt middel mod overvægt

Spirulina vættab

Forskning har bekræftet, at indtag af Spirulina kan nedsætte appetit og forebygge overspisning. Super dejlig nyhed til dem der gerne vil tabe sig uden at gå på kompromis med deres sundhed. Faktisk tilføjer man masser af vitaminer, mineraler og protein til kroppen samtidig med, at man gør noget aktivt mod overvægt. Total win win! Det er super nemt at tilføje Spirulina til kosten, så hvorfor ikke prøve at se, om kan have en effekt, når nu videnskaben siger det.

Den dosis der viste sig at have en positiv effekt på vægttab i det tyske studie er 2,8 gram Spirulina, 3 gange dagligt på en fire ugers periode.

Relateret artikel: Kropanalysevægt & BMI beregner

Du kan købe 200 gram økologisk Spirulina her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er spirulina godt for?

Algerne er fyldt med vitaminer, mineraler og protein, som kroppen behøver for at fungere optimalt – bl.a. Beta-caroten, b-vitaminer, kalk, magnesium, mangan, zink og kalium.

Kan man spise for meget spirulina?

Det anbefales at indtage omkring 4g spirulina pr. dag. Du kan indtage op til omkring 7g pr. dag uden at tage skade. Det anbefales dog ikke at du indtager mere end max 15 gram pr. dag.

Køb spirulina – sammenlign priser før du køber

Jeg har gjort det nemt for dig ved at lave et overblik over de online butikker, der sælger online:

Skriv en kommentar