Bedste vegetar kogebog: Anmeldelse af 8 gode vegetarkogebøger

Uanset, om du er nyligt udsprungen vegetar, eller du har mange kødfrie år på bagen, kan hverdagens madlavning trænge til inspiration og spændende alternativer til de samme gamle retter, som du er vant til at kokkerere. Derfor er en vegetar kogebog et must at have stående i køkkenet.

Vegetarkogebøger kan bruges til hurtig inspiration, til at lave ugens madplan eller til måltider ud over det sædvanlige, hvis du skal have gæster eller holde fest.

Der findes rigtig mange gode vegetar kogebøger derude, og vi har udvalgt de 8 bedste, som vi gennemgår herunder. Til slut kårer vi den bedste vegetar kogebog til all-around vegetaren.

Anmeldelse af 8 gode vegetarkogebøger

Selvom det måske er de færreste, der i hverdagen hiver en kogebog ned fra hylden for at finde aftenens måltid – eller inspiration til madpakken – er det et rart alternativ at have. Selvom mange retter kan googles, giver en kogebog et godt og samlet overblik, og billederne er typisk meget æstetiske. Derudover kan det på nettet være svært at gennemskue, hvor gennemtestet en ret egentlig er, mens du kan være mere sikker på kvaliteten, hvis retten indgår i en udgivet kogebog.

Får dine vegetarkogebøger lov at være en del af indretningen, understreger de desuden, at der er tale om et hjem, hvor der tænkes på miljø og dyrevelfærd.

Nedenfor får du en gennemgang af 8 gode vegetarkogebøger, som med fordel kan komme på ønskesedlen – eller klikkes direkte i kurven, så de med det samme kan komme hjem og inspirere i køkkenet.

1. Aamanns Grønne Køkken

Aamanns grønne køkken vegetar kogebog

Sund og billig mad er mad, der er lavet ud fra sæsonens råvarer – og det er præcis dét, Adam Aamann sætter fokus på i denne vegetariske kogebog. Endnu en god grund til at vælge netop denne bog er, at Aamann dyrker størstedelen af sine grøntsager selv, så hvis du også er vild med selvforsyning, slår du to fluer med ét smæk ved at vælge ”Aamanns Grønne Køkken”.

 • Eksempler på retter: Ravioli, Tarteletter, tærter, tempura med palmekål og BBQ-rødkål.
 • Vejledende pris: 349,95 kr.

2. Vidunderlig Vegetar – En grøn kogebog

Vidunderlig Vegetar – En grøn kogebog vegetar

”Vidunderlig Vegetar” af Susanne Engelstoft Rasmussen er en god allround kogebog til hverdag og fest. Bogen er spækket med nemme retter, som det er overskueligt at gå til; selv hvis du ikke er en haj i et køkken. Udover fokus på brugervenlige retter, der ikke kræver de store gastronomiske evner, tager kogebogen udgangspunkt i sunde og mættende retter ud fra årstidens grøntsager.

 • Eksempler på retter: Vegetarmoussaka, tofudeller, svampepostej, stegt polenta og gryderet med cornbread.
 • Vejledende pris: 299,95 kr.

3. Green Kitchen Rejser – Lækker og sund vegetarmad fra hele verden

Green kitchen Rejser vegansk kogekob

Ægteparret David og Luise har rejst rundt i hele verden med deres børn – og på rejserne har de indsamlet og udviklet opskrifter på lokale vegetarretter fra hvert et verdenshjørne. Kogebogen skiller sig ud fra mængden ved at være en oplevelse i sig selv at kigge i med smukke og personlige billeder og inspirerende læsning – udover de mange velsmagende retter.

 • Eksempler på retter: Mexicansk morgenmadssalat, Svampe- og tofudumplings, Pad thai-salat og Rug- og chokoladecroissanter.
 • Vejledende pris: 299,95 kr.

4. Den store veganske kogebog – Lækre veganske opskrifter for enhver smag

Den store veganske kogebog

Uanset, om du er vegetar eller veganer, kan du få glæde af Áine Carlins veganske kogebog, der både henvender sig til nybegyndere og mere erfarne inden for det veganske køkken. Her får du alt fra hurtige hverdagsretter til mere spændende og farvestrålende festmiddage og desserter.

 • Eksempler på retter: Varme retter og desserter
 • Vejledende pris: 229,95 kr.

5. Vegansk LCHF – 21 lækre måltider – til morgen, middag og aften

Vegansk LCHF kogebog

Vil du gerne både leve vegansk og følge principperne for LCHF? Så er denne veganske kogebog lige noget for dig! Kogebogen her skiller sig ud ved ikke kun at være en kogebog, men mere en reel diæt, der består af 21 sammensatte måltider (morgen, middag og aften).

 • Eksempler på retter: Chiagrød, Salattacos, Broccolibrød, Blomkålsmos og stuvet spinat.
 • Vejledende pris: 249,95 kr.

6. Aftensmad uden kød – 9 nemme vegetarretter fra Madens Verden

Aftensmad uden kød kogebog vegansk

Har du brug for hurtig, nem og billig inspiration, kan du med fordel vælge at downloade ”Aftensmad uden kød” af Holger Rørby Madsen i e-bogsformat. Retterne er inspireret af hverdagsretter, du kender, men som i tilfældet her er 100% kødfri – men mindst lige så velsmagende.

 • Eksempler på retter: Vegetarisk lasagne
 • Vejledende pris: 19,95 kr. (e-bog)

7. Mit grønne køkken – Mere grønt i hverdagen – helt enkelt

Mit grønne køkken vegetar kogebog

Med ”Mit grønne køkken” får du hele 80 lækre, velsmagende og inspirerende kødfrie retter, hvor grøntsager er hovedingredienserne. Fælles for alle retterne er, at de både er hurtige og nemme at tilberede, og kogebogen her egner sig derfor til et travlt familieliv.

 • Eksempler på retter: Salater, supper og morgenmad.
 • Vejledende pris: 299,95 kr.

8. Vegansk til børn

Vegansk til børn kogebog

Denne veganske kogebog er skrevet af diætist Julie Gråbech, og den fokuserer på veganske retter i børnehøjde, der både er næringsrige og velsmagende. Udover 50 opskrifter, byder bogen også på introduktion til vegansk kost for børn fra 2 års-alderen.

 • Eksempler på retter: Mellemmåltider, morgenmad, spreads og varme retter.
 • Vejledende pris: 229,95 kr.

Bedst i test: Bedste vegetar kogebog

Der er rigtig mange gode bud på vegetarkogebøger ovenfor, men skal vi anbefale én over de andre til all-around vegetaren, må det blive ”Mit grønne køkken”, der får titlen som bedste vegetar kogebog. Her får du et stort udvalg af opskrifter fordelt på dagens forskellige måltider – og fællesnævnerne er, at det er mad, der er nemt at gå til, og som er hurtigt at lave

Uanset, om du vil overgå til en 100% vegetarisk kost, eller om du bare gerne vil indføre kødfrie dage i ugens madplan, er kogebogen her et godt opslagsværk, hvor du finder inspiration og nemme retter, du ikke kører død i fra dag 1.

Relateret artikel: Bedste veganske proteinpulver

Antallet af retter gør, at der er noget til en hver smag, og at du ikke behøver at køre de samme 5 vegetariske favoritter på repeat. Der er desuden inspiration at hente til alle dagens måltider, så der også er mulighed for inspiration til vegetar morgenmad, vegetar madpakke og vegetar mellemmåltider.

Alt i alt er der tale om en virkelig god og inspirerende vegetar kogebog, som bør få en plads i et hvert køkken, hvor der laves mad uden kød.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad må man ikke spise når man er vegetar?

Vegetarer må ikke spise kød, fjerkræ eller skaldyr. De undlader ofte også at spise produkter, der er lavet med animalske biprodukter, såsom gelatine og læderagtige produkter.

Hvad hedder en vegetar der spiser fisk?

En person, der er vegetar og spiser fisk, kaldes normalt en pescetar.

Kan man spise ost når man er vegetarianer?

Ja, mange vegetarianere spiser ost, da det ikke indeholder kød. Dog undlader nogle vegetarianere også at spise ost og andre mejeriprodukter af etiske eller sundhedsmæssige årsager.

Skriv en kommentar