Shiatsu Massage

De fleste massageapparater, du kan købe til privat brug, markedsføres med at være inspireret af Shiatsu massage. Det skyldes måske især, at Shiatsu massage fortrinsvis består af tryk og massage i små, roterende bevægelser. Massagen er dermed forholdsvis nem at kopiere maskinelt.

Massageapparater inspireret af Shiatsu massage kan være både behagelige, afslappende og afstressende at bruge, men ægte traditionel Shiatsu massage er så meget mere end dét, at det næsten er synd at sammenligne. Shiatsu massage handler nemlig i høj grad om at behandle årsagen til problemet frem for at symptombehandle.

GRATIS FRAGT
Shiatsu Massage - 1070135 1gjig55xak
Shiatsu Massage - Skøn Afspænding - Velvære - GO DREAM
For 1 person - Shiatsu massage af ryg, skuldre, hals, nakke og ansigt - Nyd en skøn massage med komplet afspænding, der bl.a. er særdeles effektiv mod hovedpine og migræne. Navnet Shiatsu er sammensat af shi (fingre) og atsu (tryk), hvilket henviser til,
Pris fra 499

Hvad er Shiatsu Massage?

Oprindeligt stammer Shiatsu massage fra Kina, men massagen, som den kendes i dag, er en japansk videreudvikling. Shiatsu er en sammensætning af de japanske tegn “shi” og “atsu”, der betyder henholdsvis “finger” og “tryk”.

Massagen tager først og fremmest udgangspunkt i kroppens energier og energibaner – hvor vestlig massage som Svensk massage tager udgangspunkt i kroppens anatomi. Kroppen består af 14 akupunkturmeridianer, og det er typisk disse 14 punkter, behandleren tager udgangspunkt i. Er der ubalance i en meridian, vil balancen kunne genopføres ved et vedholdende tryk eller massage med roterende bevægelser.

Shiatsu massage omtales også som Shiatsu behandling. Det skyldes, at massageformen ikke kun søger at symptombehandle, men at tage hånd om hele problemet og roden hertil – det være fysiske som psykiske årsager. En ægte Shiatsu massage vil dermed også indebære samtale og oplysning om de grundlæggende årsager til smerter eller ømheder i kroppen.

Fordele ved Shiatsu Massage

I Danmark benyttes Shiatsu massage typisk som wellnessmassage, mens massagen i Japan og andre dele af verden bruges som egentlig behandlingsform. Shiatsu massage har mange fordele og bruges bl.a. i behandlingen af følgende sygdomme og udfordringer:

  • Hovedpine og migræne
  • Gigt
  • Ledsmerter
  • Menstruationssmerter
  • Astma
  • Stress
  • Spændinger i nakke og skuldre
  • Forstoppelse

En garvet behandler vil typisk inkludere en form for ansigtsdiagnose i behandlingen, hvor der kigges på selv meget små forandringer i ansigtet som forklaring på sygdomme eller andre problematikker.

Se også: Massagepuder med Shiatsu massage funktion

Hvordan foregår en Shiatsu Massage?

Som med flere af de øvrige massageformer fra Østen, foregår Shiatsu traditionelt på en madras eller futon på gulvet. I Danmark bruger behandleren typisk udelukkende fingre og håndflader til behandlingen, mens der ved traditionel behandling også bruges underarme, albuer, fødder og knæ. Dels for at aflaste hænder og fingre hos behandleren og dels for at skabe et mere intensivt tryk.

shiatsu massage på gulvet

Som det også er tilfældet med Thai massage, foregår behandlingen fuldt påklædt uden brug af olier og cremer. Det anbefales at bære blødt og løstsiddende tøj ved behandling.

Behandlingen har både til formål at behandle fysiske og psykiske ubalancer. Troen bag Shiatsu mener, at fysiske ubalancer som smerter eller skader er et symptom på noget mentalt bagvedliggende. F.eks. at stress kan føre til vedvarende hovedpine.

Selvom der typisk vil finde en samtale sted efter behandlingen, anbefales det, at selve behandlingen foregår i stilhed; gerne med lukkede øjne, så krop og sjæl er så afslappet som muligt.

Shiatsu behandling handler i høj grad om at finde kroppens ubalancer, så de kan behandles. Den indledende del af behandlingen drejer sig derfor om at finde netop de meridianpunkter, der er i ubalance.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør en shiatsu massage?

Shiatsu massage er en form for massage, der bruger tryk og manipulation af energi meridianer på kroppen for at fremme afslapning og balance.

Hvordan er en shiatsu massage anderledes?

Shiatsu adskiller sig fra andre former for massage ved at fokusere på at balancere kroppens energi i stedet for kun at massere musklerne.

Er shiatsu massage effektivt?

Effektiviteten af shiatsu massage afhænger af personens individuelle behov og tilstand, men mange mennesker rapporterer positive oplevelser med afslapning, smertelindring og forbedring af blodcirkulationen.

Skriv en kommentar