Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning

Uanset hvilken form for sport eller fitness du praktiserer, vil en håndledsvægt være et billigt og praktisk supplement til din træning. Håndledsvægte har den simple, men meget nyttige funktion, at de tilføjer mere vægt til kroppen – typisk i et mindre antal kilo, som dog stadig øger belastningen, når du går, løber, springer, bokser etc.

Resultatet bliver derfor, at du får mere ud af din træning eller almindelige daglige aktivitet, fordi kroppen stimuleres med den ekstra vægt. Det betyder f.eks. flere forbrændte kalorier på dine gåture (eller dine skridt taget på arbejdsdagen) eller opbygning af mere eksplosive slag, for dig der eksempelvis træner boksning eller slår med tennisketcher, når du træner. Desuden er vægtene gode til personer, som er i et genoptræningsforløb og skal bygge kroppens styrke op igen.

Håndledsvægte er udformet, så de kan fås med en passende vægtmæssig belastning til dit aktivitetsniveau – naturligvis også med fokus på komfort.  

5 bud på gode håndledsvægte

Her følger en oversigt over 5 forskellige gode håndledsvægte, du let får tilsendt med pakkeposten i løbet ad et par arbejdsdage.

Kombineret håndledsvægte og ankelvægte

Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning - Kombineret haandleds
PRISER FRA
 

 

59,-

 

Dette sæt af kombinerede håndledsvægte og ankelvægte er et one-size produkt, som er udformet med brug af polyester i høj kvalitet. Materialet skåner huden og gør det lettere at bruge produktet i længere tid ad gangen.

Vægten går fra 1 til 10 kg, men hver opmærksom på, at dette er den totale vægt. Bestiller du modellen med f.eks. 5 kg, får du med andre ord 2 håndledsvægte med hver 2,5 kg i vægt.

En simpel velcrolukning sikrer, at det er let at tage modellen ordentligt på.

Odin håndledsvægte

Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning - Odin Haandledsvaegte 05kg
PRISER FRA
 

 

49,-

 

Disse håndledsvægte fra Odin er specifikt udformet til at bære om håndleddet. Det betyder blandt andet, at de ikke glider så nemt fra side til side under brug – om end de ikke kan undgå at have en let bevægelse, når din krop arbejder.

Det gode fit til kroppen er en kæmpe fordel, da man ofte oplever, at rutsjende håndledsvægte kan være irriterende, hvorfor man helt undlader at bruge dem! Her får du et stabilt produkt, som har et passende stræk i sit materiale og placeres højt oppe ved selve dine håndflader. Det sikrer mere effekt fra vægten, da den bæres yderligt på armen og derved yder mere modstand.

Brug dem til en løbetur, dine gåture eller andre aktiviteter, hvor du ikke skal bruge dine hænder. 

Finnlo håndledsvægte

Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning - Finnlo Haandledsvaegte
PRISER FRA
 

 

199,-

 

Denne variant fra Finnlo placeres om håndleddet og yder modstand, når du dyrker sport eller går ture.

Håndledsvægten sidder godt til takket være en bred velcrolukning samt en god jævn fordeling af vægtlod. Produktet rækker en smule mere ned over underarmen end flere andre produkter, men det kan være at foretrække for nogle, da det giver følelsen af, at vægten fordeles mere naturligt.

Samtidig er der gjort brug af blødt stof, som føles godt mod huden og kan håndtere, at du sveder meget under sporten.

Bemærk at vægten i denne model er relativ let (2 x 0,5 kg), hvorfor vi anbefaler det til begyndere eller til de personer, der søger belastning at bære over hele dagen.

Bodytone håndledsvægte

Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning - Bodytone Weighted Ankel
PRISER FRA
 

 

349,-

 

Håndledsvægtene fra Bodytone fås i sæt á 0,5, 1 og 2 kg. Det der gør modellen fra Bodytone til et særdeles godt valg, er den høje grad af komfort.

Som du kan se på billedet, er der brugt virkelig lækkert materiale, som føles godt mod huden. Der er en nem velcrolukning, som er lige til at tilpasse din arms tykkelse, så du opnår det rette fit. 

Du får med andre ord et rigtig godt all-round produkt.

SPRI håndledsvægte

Håndledsvægte – Brug vægtforøgelse for mere effektiv træning - SPRI haandledsvaegt saet
PRISER FRA
 

 

249,-

 

Leder du efter en god håndledsvægt, som skal sidde i samme låste position, er modellerne fra SPRI et stærkt valg!

Produktet her er udstyret med en praktisk tommelring, som gør, at håndledsvægten bliver siddende på håndryggen og ikke glider frem og tilbage under træning eller gang. Det bevirker blandt andet, at du altid har vægten siddende, hvor du får god belastning i dit sving under f.eks. en løbetur. På den måde giver belastningen effekt og din rytme bliver ikke negativt påvirket af følelsen af glidende vægte på dine arme.

Sådan kan du bruge dine håndledsvægte

Den overordnede fordel ved at bruge håndledsvægte er, at du øger din belastning og derfor din forbrænding.

håndledsvægte til træning

Helt overordnet kan håndledsvægtene købes i forskellige vægtklasser. Hvilket antal kilo du skal vælge, er op til dig selv og dit styrke- og aktivitetsniveau, da det er meget individuelt, hvilken belastning som er passende.

Vores råd er dog at starte med en passende vægt og arbejde dig op, fremfor at købe en for tung vægt, som du så ikke får brugt i din træning. Er du nybegynder, så start evt. med 0,5 kg, er du allerede vant til at dyrke styrketræning og stærk af person, så gå efter en model på 2,5 kg. Personer imellem den helt nye eller den erfarne styrketræner kan selv vurdere, om 1, 1,5 eller 2 kg er det rette sted at starte.

Vægtene er meget praktiske og kan bruges således til træning og aktivitet:

Håndledsvægte til gåtur

I Danmark anbefaler sundhedsstyrelsen, at man som voksen tager minimum 10.000 skridt per dag – svarende til cirka 30 min. gang i et rask tempo.

Det at gå ture er også blevet mere in, da det i forbindelse med f.eks. vægttab kan være en effektiv måde at opretholde et fornuftigt aktivitetsniveau. Faktisk taler man om, at det kan være bedre at huske sine skridt hver dag kontra at dyrke sport intensivt nogle få gange om ugen. Dermed er det altså vigtigere, at du husker at aktivere kroppen på en hel basal måde, end at du løfter tunge vægte et par gange ugentligt. I hvert fald hvis målet er vægttab.

Når du vælger håndledsvægte til gåtur, så sigt efter en komfortabel model, som du vil kunne klare hele din normale rute med. Håndledsvægte er et billigt supplement til din motion, så start med en passende vægt og byg senere videre på med flere kilo. 

Håndledsvægte til løb

Hvad angår håndledsvægte til løb, så er der mange muligheder, men sørg for at vælge en model, som ikke rutsjer på armen. Vælg f.eks. en model med tommelring, så du kan ”låse” vægten.

Husk desuden også, at når du begynder at løbe med vægte, så stresser du kroppen og dine led på en ny måde. Vælg derfor også her en passende startvægt.

Det sagt, så er håndledsvægte til løb meget benyttet, da det er en let måde at tilføre kilo til kroppen på, så man træner musklerne og sit kredsløb hårdere. Effekten er derfor stærkere muskler og bedre form.

Håndledsvægte til boksning og kampsport

Når du svinger dine arme og samtidig har håndledsvægte på dem, træner det naturligvis dine arme og skuldre bedre. Øver du også slag, mens du har vægtene på, vil du opbygge mere kraft i slaget, hvilket er alfa og omega i boksning eller kampsport, hvor boksningselementet er til stede.

Det er derfor også helt almindeligt, at boksere træner ved at slå ud i luften med almindelige håndvægte i hænderne for at træne deres muskler og udholdenhed. En håndledsvægt imiterer denne øvelse, men kan bruges under hele træningssessionen, så du får mest ud af din indsats.

NB! Vær opmærksom på, at du bør finde en meget blød håndledsvægt, hvis du sparrer med en partner, så du ikke risikerer, at vægten kan påføre den anden person skade.

Håndledsvægte og genoptræning

Der er mange, som gerne vil vide om sammenspillet mellem håndledsvægte og genoptræning. Vi vil naturligvis altid henvise til, at du konsulterer din læge eller fysioterapeut, før du vælger at inddrage vægtene i dit genoptræningsforløb.

Overordnet set bør håndledsvægte og genoptræningen dog fungere fint sammen, hvis dit fokus er på at lave kontrollerede øvelser. De vil nemlig tilføre en lille ekstra belastning, som hjælper din muskler med at blive stærkere.

Skriv en kommentar