Bedste IPL Hårfjerner: Permanent laser hårfjerner til hjemmebrug

Hvad er IPL hårfjerner?

IPL står for Intense Pulsed Light – eller på dansk: Intenst Pulserende Lys. Der er altså tale om en form for lysterapi; også kaldet laser. Terapien bruges især til at fjerne uønsket hårvækst, men kan også bruges mod rynker, pigmentfejl, fregner, blodsprængninger, modermærker og åreknuder.

Mange skønhedsklinikker tilbyder IPL behandlinger, men laser hårfjerning hjemme er også en mulighed med nedenstående IPL hårfjernere til hjemmebrug.

Vælg den bedste IPL hårfjerner

Nedenfor har vi samlet 4 af markedets bedste IPL hårfjernere. Det giver dig et godt grundlag for at vælge den helt rigtige hårfjerner ud fra behov og budget.

Populær

COMFORTH IPL – PERMANENT HÅRFJERNER

COMFORTH IPL - PERMANENT HÅRFJERNER
PRISER FRA
 

 

1.795,-

 

Her får du en IPL hårfjerner, der bliver rost rigtig meget af de kunder der har købt den.

Bedste IPL Hårfjerner: Permanent laser hårfjerner til hjemmebrug - IPL haarfjerner en af de bedste udfra kunde anmeldelser
Læs flere Comforth IPL kunde anmeldelser her

Comforth IPL virker på alle kropsdele lige fra intimområdet og op til dit ansigt. De benytter sig af teknologi, der matcher klinisk kvalitet og som selvfølgelig er certificeret, så du kan bruge den med ro i sindet derhjemme.

Med en forventet levetid på 10 år, er det en god investering, der hurtigt tjener sig hjem. Derudover tilbyder Comforth at du kan spare 10% ved at tilmelde dig deres nyhedsbrev.

Fordele:

 • 100% tilfredshedsgaranti
 • Gratis og hurtig levering 1-3 dage
 • Nogle af de bedste kundeanmeldelser i Danmark
 • Mulighed for at dele betalingen op

Iviskin G3 IPL – Permanent Hårfjerner

iviskin g3 ipl hårfjerner
PRISER FRA
 

 

1.690,-

 

Iviskin G3 IPL er én af de populæreste IPL hårfjernere på markedet – og det er ikke uden grund. Den 90 dages tilfredshedsgaranti med en returrate på kun 2% vidner om et produkt, der virker. Dertil kommer de mange gode anmeldelser.

Iviskin IPL kan indstilles til 5 forskellige styrker, så den kan tilpasses din hudtone for det mest optimale resultat – og så kan den opvarme hårene helt op til 70°C, så selv de mindste hår destrueres.

Fordele:

 • Gode anmeldelser
 • Returrate på kun 2%
 • Kan opvarme hårene til 70°C
 • 90 dages tilfredshedsgaranti

IPL hårfjerner fra SkySkin

IPL hårfjerner - SkySkin
PRISER FRA
 

 

1.299,-

 

SkySkin IPL hårfjerner er en billig hårfjerner til hjemmebrug. Den er ikke lige så effektiv som nogle af de andre på markedet, men der loves et tydeligt resultat efter 12 ugers brug, hvilket også er perioden for den tilfredshedsgaranti, der ydes.

Der medfølger en barberskraber, som du bør bruge inden IPL hårfjernerne, så ikke varmen sætter sig i det ydre af håret frem for det indre.

Fordele:

 • Lav pris
 • 90 dages tilfredshedsgaranti
 • Barberskraber medfølger

IPL hårfjerner fra Innovagoods

Meget prisvenlig IPL hårfjerner fra Innovagoods. Til trods for den lave pris, kan apparatet indstilles til både 5 forskellige hastigheder og 5 forskellige niveauer for intensitet.

Producenten lover synlige resultater på 8 uger. Derudover tilbyder forhandleren dag-til-dag-levering og gratis fragt, så du kan komme i gang med permanent hårfjerning allerede i morgen.

Fordele:

 • Lav pris
 • 5 hastigheder
 • 5 niveauer for intensitet
 • Dag-til-dag-levering

Philips Lumea Prestige IPL hårfjerner

Philips Lumea Prestige er flere steder kåret som “bedst i test”. Hårfjerneren kommer med en udførlig vejledning til brug og lover – efter endt behandling – op til 6 måneders hårfrihed, inden der er behov for en genopfriskning.

Der medfølger tilbehør til hårfjerning i ansigtet, bikiniområdet, på underarmene og i ansigtet, så hårfjerningen kan udføres tilpasset det givne område og være så skånsom som muligt.

Der er hele 120 dages tilfredshedsgaranti, så du kan afprøve produktet over længere tid og sende det retur, hvis det ikke lever op til forventningerne.

Fordele:

 • 120 dages tilfredshedsgaranti
 • Kåret til “bedst i test”
 • 4 stk. tilbehør til hårfjerning forskellige steder
 • 5 energiindstillinger
 • SmartSkin sensor
 • Ledningsfri

Hvad gør IPL?

IPL sender lysimpulser ind gennem det yderste lag i huden til det næste lag i huden. Lysimpulserne søger efter mørke i form af hår, pigmentfejl og lignende, som opvarmes og destrueres – uden at beskadige den ydre hud vel at mærke.

Huden kan føles varm og øm efter brug af IPL – meget ligesom en let solskoldning. Tilstanden aftager typisk efter et par dage og er ikke farlig.

Hvor ofte må man bruge IPL?

IPL anbefales ugentligt de første uger for derefter at benytte månedligt. Det skyldes, at de første ugentlige behandlinger skal virke mod eksisterende hår, og at de efterfølgende månedlige behandlinger skal virke mod nye hår i de hårsække, der har overlevet.

Efter 10-12 behandlinger i alt er det endelige resultat opnået, og du kan nøjes med at genopfriske ved behov – faktisk med helt op til 6 måneders mellemrum.

IPL hårfjernere til hjemmebrug kan i princippet bruges, som du vil. Netop fordi de er udviklet til hjemmebrug. Der er dog alligevel nogle forholdsregler, du bør tage, for at passe på din hud og for at opnå det bedste resultat:

I to dage op til behandlingen og to dage efter behandlingen anbefales du at undgå følgende:

 • Solarie
 • Direkte sollys på det område, der skal behandles
 • Voksning
 • Peeling
 • Cremer med indhold af A-vitamin og glykolsyre

Hvordan bruges en IPL hårfjerner?

IPL er én af de bedste hårfjerningsmetoder til hjemmebrug. Nogle af apparaterne på markedet – som f.eks. Comforth IPL – vurderes som værende lige så effektive som de apparater, professionelle klinikker bruger til IPL hårfjerning.

Det skyldes blandt andet, at Comforth IPL kan indstilles til forskellige styrker – og det er vigtigt i forhold til både at fjerne tynde og tykke hår. Desuden kan det opvarme hårene tilstrækkeligt, til at selv de mindste hår fjernes.

Der er nemlig forskel på, hvordan tynde og tykke hår fjernes med laser:

Tynde hår opvarmes hurtigt, men formår ikke at holde på varmen særlig længe. De har dermed behov for korte lysimpulser med høj varme for effektivt at blive elimineret.

Tykke hår er længere tid om at blive opvarmet, men holder godt på varmen. De har derfor behov for lange lysimpuler med lav varme for effektivt at blive elimineret.

Hårene skal gerne kunne opvarmes til 65-70°C for også at fange de små hår.

Korte lysimpulser m. høje spidseffekt vs længere - IPL lysimpuls effekt graf

Relateret: Få lange og fyldige vipper med vippeserum

IPL hårfjerner gravid

Det anbefales ikke at bruge en IPL hårfjerner, mens du er gravid. Det skyldes, at det er uvist, hvorvidt laser kan skade fostret. Det anbefales desuden heller ikke at benytte IPL, mens du ammer.

En del kvinder får uønsket hårvækst under graviditet og amning. Meget af det er dog hormonelt betinget og går i sig selv igen, når henholdsvis graviditet og amning er overstået.

Der er dermed heller ingen grund til at gå i gang med at behandle uønsket hårvækst, der højst sandsynligt forsvinder af sig selv igen.

IPL hårfjerner – virker det?

IPL er en form for laser – og det virker. Lysterapien opvarmer hårsækkene, så de stopper med at producere hår. Det vil medvirke, at de nuværende hår falder ud, og at hårsækkene ikke vil producere nye hår.

Effekten kan være forskellig fra person til person og afhænger blandt andet af hårfarve og hudtype. Oftest er effekten bedre på personer med mørkt hår end på personer med lyst hår, ligesom effekten er bedre på personer med lys hud frem for mørk hud.

Effekten afhænger af, hvor mange hårsække behandlingen har virket på. Derfor vil du også behøve flere behandlinger, for at alle hårsække går til grunde.

De fleste vil opleve op til 75% færre hår efter blot 4 behandlinger med en IPL hårfjerner. Resultatet er dog individuelt og afhænger både af hårfarve, hudfarve og apparat.

I de første uger bør du bruge din hårfjerner ugentligt, hvorefter du kan nøjes med at bruge den månedligt. Efter 10-12 behandlinger – afhængigt af område og apparat – har du det endelige resultat, som blot skal vedligeholdes med cirka 6 måneders mellemrum.

Læs også: Sådan undgår du grå hår

Er IPL det samme som laser?

IPL kan bedst beskrives som en videreudvikling af laser. Laser frigiver kun lys i én bølgelængde, mens IPL frigiver lys i flere forskellige bølgelængder. Derudover er lyset ved IPL ikke nær så koncentreret, men mere spredt.

IPL kan derfor kræve flere behandlinger for at nå samme resultat som laser, men til gengæld skader det ikke din hud på samme måde. Ved IPL optager huden varmen fra lyset, og det er netop varmen, der mindsker uønsket pigment, rynker og hårvækst.

Ofte stillede spørgsmål

Kan IPL fjerne lyse hår?

IPL kan godt fjerne og mindske væksten af lyse hår, men behandlingen er ikke lige så effektiv på lyse hår som på mørke hår.

Hvornår falder hår ud efter laser?

Afhængigt af hårets placering og den brugte IPL hårfjerner, vil de behandlede hår falde ud inden for et par uger.

Er IPL farligt?

IPL er ikke farligt. Alle produkter til hjemmebrug i Danmark er testet og godkendt til formålet.

Gør IPL ondt?

Ved korrekt brug af apparatet gør IPL ikke ondt. Det kan give en varm følelse, der kan prikke, stikke eller klø, men følelsen går hurtigt over.

Skriv en kommentar