Massagemadras guide: Find den bedste massagemadras

Rigtig mange mennesker har hver dag ondt i nakke, skuldre, ryg eller lænd. Nogle går til behandlinger, men mange bider smerten i sig og fortsætter, fordi er så vant til det. Sådan behøver det heldigvis ikke at være.

Smerter i ryggen kan blandt andet komme af forkert holdning, forkert arbejdsstilling eller forkert løfteteknik. Altså overordnet set, at kroppen bruges forkert eller for meget. Det overbelaster den og fører til smerter. Smerterne kan blive mere eller mindre kroniske, hvis kroppen fortsat bruges forkert, og der ikke gøres noget ved problemet.

Det mest essentielle er både at gøre noget ved smerterne i form af lindring og at tage hånd om det egentlige problem. Det kan være et hæve/sænke-bord, en bedre kontorstol eller at tænke over arbejdsstillinger og løfteteknikker. Den hurtige løsning – smertelindringen – kan du få hjælp til her.

Hvorfor bruge en massagemadras?

Det er især til fyraften, når kroppen har været brugt (måske endda forkert) hele dagen, at smerterne som oftest tager til. Derfor er det også det oplagte tidspunkt at smertelindre. Dels så din krop kan slappe af nu og her, men også for at fordre en bedre nattesøvn og at lade kroppen op til en ny dag.

En massagemadras er det oplagte valg. Modsat en massagepude, som primært er til nakken, kan en massagemadras klare et større område ad gangen. Længere nede ad siden får du en gennemgang af 4 af de bedste massagemadrasser på markedet. De 4 madrasser fordeler sig over madrasser med indbygget shiatsu-massage og massagebrikse, som er oplagte, hvis din partner vil give en hånd med ryggen.

Fordele ved massagemadrasser

Massage – enten i form af fysisk massage eller massage med massageapparat, massagepude eller massagemadras – har mange fordele.

3 af de centrale fordele er følgende:

 • Forebygger og afhjælper stress og andre psykiske lidelser: Massage udleder endorfiner, som er kroppens eget velværeprodukt. Endorfiner sammenlignes typisk med morfin – i naturlig variant. Endorfiner udløses også ved berøring, kys og kram og forebygger og afhjælper stress, depression, sorg og angst.
 • Afhjælper hovedpine og smerter: Massage hjælper med at udskille ophobede affaldsstoffer i kroppen og at løsne spændinger, hvilket er to af de store syndere, når det kommer til hovedpine. Spændinger kan også give smerter i nakke, skuldre, ryg og lænd, og også her kan massagen afhjælpe problemet og smertelindre.
 • Forbedrer blodomløbet: Massage sætter gang i blodomløbet, og dét er en god ting. Det forebygger nemlig både blodpropper og åreknuder, men det kan også afhjælpe sovende arme og ben, f.eks. hos ældre mennesker og gravide.

De 4 bedste massagemadrasser

SHIATSU MASSAGEMADRAS MED JADESTENS-VARMEPUDE

Massagemadras guide: Find den bedste massagemadras - massagemadras shiatsu med jadestens varmepude og fjernbetjening beige pdp zoom 3000 pdp main 960
PRISER FRA
 

 

2125,-

 

For prisen på 4 x massage kan du få en massagemadras til daglig brug hjemme i stuen eller sengen. Massagemadrassen her tilbyder æltende og dybdegående shiatsu-massage fordelt på 4 zoner, 4 styrker og 6 programmer. Dertil kommer jadestens-varmepude for ekstra velvære.

Massagemåtten er sammenklappelig og kan dermed pakkes væk efter behov; den kan f.eks. opbevares under sengen eller i et skab. Polstringen er på 11 cm, hvilket  – sammen med det ergonomiske hovedområde – giver en yderst behageligt liggekomfort. Der er timerfunktion, så massagemadrassen selv slukker efter den anbefalede brugstid.

Fordele:

 • Flere programmer, styrker og zoner
 • Varmepude
 • Ergonomisk design
 • Betjenes med fjernbetjening
 • God pris

Ulemper:

 • Fylder og vejer en del
 • Kan ikke bruges som massagebriks

NUBISSPORT MASSAGEMADRAS

Massagemadras guide: Find den bedste massagemadras - NUBISSPORT MASSAGEMADRAS
PRISER FRA
 

 

7.495,-

 

Denne massagemadras er en transportabel massagebriks. Det er smart, hvis du enten er behandler og tager hjem til folk, eller hvis du gerne vil have mulighed for behagelig massage i sommerhuset eller udendørs. Madrassen vejer kun 5 kg og er derfor super nem at have med på farten. Der medfølger transportrygsæk med hjul.

Massagemadrassen er oppustelig og udarbejdet i god kvalitet. Det tager kun 35 sekunder at pumpe den op med den medfølgende elektriske pumpe. Derudover er den nem at at rengøre takket være overfladematerialet.

Fordele:

 • Transporttaske medfølger
 • Behagelig
 • Nem at rengøre
 • Vejer kun 5 kg

Ulemper:

 • Høj pris
 • Har ikke hul til hoved

EARTHLITE HARMONY DX TRANSPORTABEL MASSAGEBRIKS

Massagemadras guide: Find den bedste massagemadras - EARTHLITE HARMONY DX TRANSPORTABEL MASSAGEBRIKS
PRISER FRA
 

 

3.499,-

 

Lækker massagebriks med skum i flere lag og hul til hoved for god liggekomfort. Der er også tænkt på komforten for dén, der masserer i forhold til briksens design, herunder de åbne reiki endestykker.

Massagebriksen er transportabel, idet den kan foldes sammen. Der medfølger smart opbevaringstaske til den. Det vil sige, at den både kan tages med, hvis du f.eks. skal i sommerhus, eller hvis du tilbyder behandling i eget hjem. Det er dog også bare praktisk at kunne gemme briksen væk, så den ikke fylder, når den ikke er i brug.

Fordele:

 • God komfort
 • God pris
 • Kan foldes sammen
 • Har hul til hoved

Ulemper:

 • Vejer og fylder en del

ME MASSAGEBRIKS – ELEKTRISK – 2 ZONER

Massagemadras guide: Find den bedste massagemadras - ME MASSAGEBRIKS 190X100 ELEKTRISK 2 ZONER
PRISER FRA
 

 

17.599,-

 

Robust massagebriks i et moderne design. Briksen kan hæves og sænkes, og hovedgærdet kan indstilles trinløst til 90°. På stellet er der desuden monteres hjul, så briksen nemt kan flyttes rundt. Der er tale om en meget solid briks på 116 kg, så hjulene er praktiske.

Briksen har et godt lag skum for en god liggekomfort og en overflade i kunstlæder for nem rengøring.

Fordele:

 • Elektrisk
 • Kan flyttes rundt
 • God komfort

Ulemper:

 • Ikke transportabel
 • Høj pris

Vores massagemadras favorit

Vores massagemadras favorit afhænger lidt af formålet. Skal madrassen kunne give massage, er vores favorit naturligvis:

SHIATSU MASSAGEMADRAS MED JADESTENS-VARMEPUDE

Shiatsu massagemadrassen har adskillige muligheder for en god massage, der passer til dine ømheder. Der er mange indstillinger og massagefunktioner, og du er sikret en massage i topklasse – helt uden at røre en finger.

Er du i stedet ude efter en god massagebriks, er vores favorit:

EARTHLITE HARMONY DX TRANSPORTABEL MASSAGEBRIKS

Udover et lækkert design, er prisen også rigtig god på Earthlite Harmony. Liggekomforten er i top, madrassen er nem at rengøre, og der er hul til hovedet med aftagelig pude. Derudover kan massagebriksen klappes sammen og tages med via den smarte transporttaske – eller bare pakkes væk, når den ikke er i brug.

Gode råd om massagemadrasser

Der findes overordnet set to forskellige produkter, der begge går under navnet “massagemadras”:

 • En madras, der kan give massage
 • En madras/briks, der kan bruges til at give massage på

Begge versioner af en massagemadras er repræsenteret i denne guide. Der er naturligvis en kæmpe forskel.

Vil du gerne kunne ligge hjemme i sengen eller på sofaen og få massage alene, skal du have fat i den type massagemadras, der rent faktisk kan give massage. Disse typer af massagemadrasser vil typisk gå under navnet “Shiatsu massagemadras”, da massageformen, madrassen benytter, som oftest er shiatsu-massage.

Har du derimod behov for en massagebriks, som du enten kan bruge hjemme til at overtale din partner til en god omgang massage, eller i professionel sammenhæng, skal du have fat i en massagemadras, der sidder på en briks. Massagebrikse fås i enten stationære eller transportable varianter, og begge dele er repræsenteret her i guiden.

Skriv en kommentar