Massagemåtte: En komplet guide

Massage er både velvære og behandling. Optimalt set burde alle få en omgang massage en gang om dagen – eller i hvert fald en gang om ugen. Det er dog de færreste, der har råd til den slags fornøjelser i et gennemsnitligt budget.

At du ikke har råd til en tur til massør jævnligt, behøver dog ikke betyde, at du ikke kan få glæde af massage. Du kan nemlig for et ganske rimeligt beløb købe en massagemåtte. Massagemåtter fås i forskellige udgaver, hvoraf nogle er såkaldte pigmåtter, du kan hvile eller sove på, mens andre byder på varme eller decideret massage.

Hvad, du vælger, er en smagssag. I guiden her præsenterer vi dig for nogle af de bedste massagemåtter på markedet.

Hvorfor bruge en massagemåtte?

En massagemåtte er en billig måde at få massage på. Den er både et godt supplement til massagebehandlinger og massageapparater, men den kan også sagtens stå alene og bidrage til afspænding, afslapning og velvære i hverdagen.

Nogle massagemåtter er udelukkende designet til ryggen, mens andre massagemåtter klarer større områder. Nogle er elektriske, andre er designet til at påvirke hud og muskler, bare du ligger på dem.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige slags massagemåtter og vælge den massagemåtte, der passer bedst til dine ønsker og behov.

Fordele ved massagemåtter

Der er rigtig mange fordele ved massage, uanset om det er massagebehandling af en professionel eller massage med massageapparat, massagepude, massagemadras eller massagemåtte. Det særligt smarte ved netop massagemåtten er, at den ikke fylder særligt meget, og at den dermed nemt kan pakkes væk, når den ikke er i brug.

Nogle af de største fordele ved massage er følgende:

 1. Lindrer smerter: Spændte muskler og myoser kan give anledning til smerter i ryg, nakke, skuldre og lænd. Massage løsner muskler og hjælper kroppen af med ophobede affaldsstoffer. Det lindrer og afhjælper smerterne.
 2. Har en afstressende effekt: Ligesom berøring og intimitet, udleder massage endorfiner i kroppen. Endorfiner omtales ofte som kroppens egen morfin, fordi stoffet har en smertelindrende og helende effekt. Endorfiner virker desuden afstressende og hjælper dermed mod stress, depression og andre psykiske lidelser.
 3. Sætter gang i blodomløbet: Massage sætter gang i blodomløbet, og det forebygger blodpropper og åreknuder. Især ældre mennesker har gavn af dette.

De 6 bedste massagemåtter

Sleepmat Massagemåtte med pigge

Massagemåtte: En komplet guide - SLEEPMAT BLACK EDITION
PRISER FRA
 

 

499,-

 

Sleepmat er en massagemåtte med pigge med dertilhørende massagepude med pigge. Måtten er designet til at anvende akupressur. Det betyder, at kroppen får behagelige og lindrende tryk på udvalgte akupressurpunkter, når du ligger på måtten.

Det er oplagt at sove på måtten om natten, da den giver en bedre nattesøvn. Samtidig øger den blodcirkulationen og afhjælper smerter og ømheder.

Til denne massagemåtte medfølger massagepude og praktisk opbevaringstaske. Forhandleren tilbyder 14 dages tilfredshedsgaranti, så du er sikker på at blive tilfreds med massagemåtten – ellers får du dine penge retur.

Fordele:

 • Massagepude og opbevaringstaske medfølger
 • God pris
 • Kan bruges til at sove på
 • Tilfredshedsgaranti

Ulemper:

 • Kan ikke give massage

Beurer MG 280 Yoga & Stretch Massagemåtte

Massagemåtte: En komplet guide - MG280 beurer
PRISER FRA
 

 

2.303,-

 

Lækker elektrisk massagemåtte fra anerkendte Beurer. Massagemåtten kan give massage og udstrækning af nakke, skuldre og hele rygområdet. Dertil kommer, at den kan vibrere og give varme.

Måtten er udstyret med 7 oppustelige luftkamre med 3 intensivitetsniveauer, som kan benyttes ved udstrækning af forskellige dele af ryg, skuldre og nakke. Der er 4 forskellige programmer til forskellige formål, herunder udstrækning, recovery, afslapning og massage.

Denne Beurer massagemåtte er foldbar og kan nemt pakkes væk, når den ikke er i brug. Den er i sammenfoldet tilstand udstyret med et praktisk håndtag.

Fordele:

 • Kan give massage
 • Kan give udstrækkende yoga-lignende øvelser
 • Varmefunktion
 • Flere forskellige programmer
 • Foldbar og nem at transportere

Ulemper:

 • Er ikke til brug ved søvn
 • Har ikke akupressurpigge

MEDISANA Massagemåtte

Massagemåtte: En komplet guide - MEDISANA MM 825 massage mat
PRISER FRA
 

 

523,-

 

Prisvenlig massagemåtte fra MEDISANA. Massagemåtten ligner til forveksling et tæppe, du kan have liggende i sofaen, men er elektrisk og har 5 forskellige programmer med vibrationsmassage. Dertil kommer mulighed for varme. Programmer og funktioner styres med fjernbetjening.

Massagemåtten er oplagt at have liggende på sofaen til brug efter en lang arbejdsdag, men kan også tages med i seng. Denne massagemåtte er god til at løsne spændinger og give afslapning og velvære.

Fordele:

 • God pris
 • Kan give vibrationsmassage
 • Varmefunktion

Ulemper:

 • Kan ikke give dybdegående massage
 • Har ikke akupressurpigge

Elektrisk Massagemåtte

Massagemåtte: En komplet guide - Massagemaatte til nakke
PRISER FRA
 

 

899,-

 

God allround massagemåtte til stol eller seng, der kan masserer alt mellem nakke og ben. Massagemåtten har hele 9 massageindstillinger og 20 roterende massagehoveder. Dertil kommer muligheden for at tænde og slukke for varmefunktionen.

Massagemåtten kan nemt foldes sammen og opbevares, når den ikke er i brug. Den vejer under 4 kg og er dermed nem at flytte rundt på. Der medfølger dog ikke opbevaringstaske.

Fordele:

 • Tilfredshedsgaranti
 • Kan massere flere forskellige dele af kroppen
 • Kan bruges både siddende og liggende
 • Varmefunktion
 • Mange indstillinger

Ulemper:

 • Der medfølger ikke opbevaringstaske
 • Har ikke akupressurpigge

inSPORTline Massagemåtte med pigge

Massagemåtte: En komplet guide - Massagemaatte inSPORTline AKU 2000

Denne massagemåtte med pigge er designet til overvægtige. Måttens fyld er kokosfibre frem for skum, som typisk bruges som fyld. Kokosfibre er stivere end skum og giver dermed mere stabilitet og støtte.

Måtten er praktisk, da den fylder meget lidt og dermed er nem at have med på farten. Den kan bruges i sengen eller på sofaen, men den er også oplagt at bruge udendørs til picnic eller solbadning.

Måtten har mere end 4.000 akupressurpigge og har en god effekt på blodomløbet, virker afstressende og fordrer en bedre søvn.

Fordele:

 • God pris
 • Kan bruges til at sove på
 • Velegnet til overvægtige

Ulemper:

 • Kan ikke give massage
 • Der medfølger ikke opbevaringstaske

Massagemåtte med varme

Massagemåtte: En komplet guide - Massagemaatte med varme
PRISER FRA
 

 

342,-

 

Prisvenlig massage måtte, der både kan bruges siddende og liggende. Massagemåtten er udstyret med 10 motorer fordelt på 4 massageområder. Du kan vælge mellem 5 massageprogrammer og 3 intensivitetsniveauer. Dertil kommer, at massagemåtten har varmefunktion. Måtten betjenes nemt med den tilhørende fjernbetjening.

Massagemåtten her vejer og fylder ikke særlig meget. Den er nem at pakke væk og opbevare, når den ikke er i brug, men den kan også have sin faste plads i lænestolen. Der medfølger dog ikke opbevaringstaske.

Fordele:

 • God pris
 • Flere forskellige indstillinger
 • Varmefunktion
 • Kan bruges både siddende og liggende

Ulemper:

 • Der medfølger ikke transporttaske
 • Har ikke akupressurpigge

Vores massagemåtte favorit

Vores favorit massagemåtte er en massagemåtte, der kan lidt af det hele, og som er i en virkelig god kvalitet:

Beurer MG 280 Yoga & Stretch Massagemåtte

Hvor de øvrige massagemåtter kan enten det ene eller det andet, kan Beurer MG 280 både tilbyde massage, udstrækning og varmefunktion. Dertil kommer, at Beurer er kendt for sin gode kvalitet, og at det i tilfælde som dette godt kan betale sig at give lidt ekstra for massage af lidt bedre kvalitet.

Læs også: Hvad er fysiurgisk massage godt for?

Gode råd om massagemåtter

Der er overordnet set to forskellige typer af massagemåtter; massagemåtter med pigge (akupressurmåtter) og egentlige massagemåtter, der kan give dybdegående, udstrækkende eller vibrerende massage – i nogle tilfælde også kombineret med varme.

Hvad, du skal vælge, afhænger af dine behov. En akupressurmåtte, som er en måtte med pigge, stimulerer blodomløbet og giver akupressurbehandling. Den kan bruges til at sove på, og den forbedrer søvnen og har en afstressende effekt.

En egentlig massagemåtte er typisk elektrisk. Den er ikke på samme måde egnet til at sove på, men er oplagt at bruge i sengen inden sengetid eller i lænestol eller sofa. De elektriske massagemåtter har typisk varmefunktion og vibrationsmassage. Nogle kan også give mere dybdegående massage og udstrækningsmassage.

Læs mere om massage her

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en massagemåtte?

En massagemåtte er en blød måtte, der er designet til at give en massage til kroppen ved at genskabe trykpunkter. De kan have forskellige funktioner, såsom varme, vibrationer og forskellige massagetyper.

Hvor længe skal man bruge en massagemåtte?

Der er ikke nogen fast regel for, hvor længe man skal bruge en massagemåtte. Det afhænger af ens behov og ønsker. Nogle mennesker bruger massagemåtten i kortere intervaller på 15-30 minutter, mens andre bruger den i længere perioder. Det anbefales at tale med en læge, inden man bruger en massagemåtte regelmæssigt, især hvis man har en medicinsk tilstand.

Skriv en kommentar