Hvad er massage godt for?

De fleste ved, at massage er dejligt, og at det er godt for kroppen med massagen. Men ved du også, hvorfor massage egentlig er godt?

Der findes mange forskellige typer af massage, og hver enkelt massageform har specifikke egenskaber. Læs med her, og bliv klogere på massage.

Hvad er massage?

Overordnet set er massage et begreb, der dækker over at påvirke kroppen via tryk, vrid, ryk, stryg og stræk. Princippet er mere end 5.000 år gammelt og har til formål at forebygge eller afhjælpe ømheder, smerter og skader ved at fjerne ophobede affaldsstoffer, løsne muskler og forbedre kroppens kredsløb.

Bruges kroppen forkert, eller overanstrenges den, ophobes der affaldsstoffer omkring muskelfibrene. De fleste kender affaldsstofferne som myoser, der er punkter omkring musklerne, der giver en knasende lyd ved tryk. Massage løsner og fjerner myoserne, hvilket afhjælper smerter og ømheder.

hvad er massage

En anden fordel ved massage er, at blodcirkulationen øges, hvilket igen øger transporten af ilt og næringsstoffer til celler i krop og hud.

Relateret: Massagepuder til ultimativ afslapning

Hvilken massage skal jeg vælge?

Der findes rigtig mange forskellige typer af massage; nogle mere almindelige end andre. Seks af de mest brugte massagetyper i Danmark er følgende:

  • Thai massage
  • Shiatsu massage
  • Svensk massage
  • Fysiurgisk massage
  • Hot Stone massage
  • Gua Sha massage

Thai massage

thai massage

Har du været i Thailand, har du sikkert fået Thai massage. Det er dog ikke ensbetydende med, at der har været brugt teknikkerne for egentlig Thai massage, da mange såkaldte “behandlere” i Thailand er selvudlærte.

Den egentlige Thai massage er en blanding af tryk, stræk og yogaøvelser – og er en meget effektiv massageform, der traditionelt set udføres uden olier og cremer. Behandleren bruger typisk både hænder, albuer, fødder og knæ i behandlingen, der kan være til den meget hårde side.

Shiatsu massage

shiatsu massage

Shiatsu massage kendes især fra massageapparater her i Danmark, men er en traditionel japansk massageform. Massagen består fortrinsvis af behagelige tryk, stræk og rotationer af led. Traditionelt set bruger behandleren både hænder, fødder, albuer og knæ i behandlingen, men i Danmark bruges fortrinsvis hænder og albuer til massagen.

Shiatsu minder lidt om Thai massage, men er en blidere massageform. Mange elektriske massageapparater er inspireret af Shiatsu massage med sine roterende massagebevægelser.

Se også: Massageapparet med shiatsu massage

Svensk massage

svensk massage

Selvom svensk massage er den mest udbredte massageform i Danmark, er det de færreste, der kender massageformen under det navn. Får du en traditionel massage, f.eks. en wellness massage eller en helkropsmassage, er der tale om en Svensk massage.

Svensk massage består af såkaldt æltning, lette slag, tryk, vibration og gnidninger. Denne form for massage inkluderer hele kroppen fra fødder til hoved, og typisk masseres et område ad gangen, indtil hele kroppen har været igennem.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage kaldes typisk også dybdegående massage. Formålet er egentlig fysiurgisk behandling, men mange bruger også massageformen til at afhjælpe anspændthed og stress.

Ved Fysiurgisk massage arbejdes der dybt i vævet, og massagen kan dermed opfattes som værende hårdere end mange af de øvrige massageformer. Her kommes der omkring både muskler, sener, led og bindevæv, og der arbejdes typisk med et udvalgt område ud fra smerter eller ømheder.

Relateret: Recovery boots

Hot Stone massage

hot stone massage

Hot Stone massage er – som navnet antyder – massage med varme sten. Massageformen er af indisk oprindelse, og starter ud med placering af glatte, bløde, opvarmede sten på ryggen. Via glidende og rullende bevægelser, masseres ved hjælp af stenene. Ved denne form for massage, bruger massøren altså ikke sine hænder.

Hot Stone massage har først og fremmest en afslappende og afstressende effekt, men massagen kan også løsne spændinger. Mange bruger Hot Stone massage som en wellness massage.

Gua Sha massage

gua sha massage hvad er det

Gua Sha ansigtsmassage – også kaldet ansigtsbehandling. Behandlingen sker med en form for sten, der typisk er udformet som et egentligt massageredskab f.eks. en rulle.

Behandlingen har til formål at stimulere blodcirkulationen og dræne lymferne. Gua Sha har en positiv effekt på rynker og fine linjer, pigmentering, hævelser og mørke rander – og så giver behandlingen huden ekstra glød.

Læs også: Alt om gua sha massage

Skriv en kommentar