Gua Sha Massage

Gua Sha massage kaldes også Gua sha face massage og Gua Sha ansigtsmassage, da massagen typisk foretages i ansigtet. Visse steder kan du dog også få en Gua Sha kropsmassage, og det er der mange fordele ved, da massagen mindsker appelsinhud og rynker.

Hvad er Gua Sha massage?

Gua Sha er massage af ansigtet – eller kroppen – med en speciel Gua Sha sten, som f.eks. kan være en sort jade, en rosakvarts eller en bianshi. Stenen, som er rund og blød, “skrabes” hen over huden for på den måde at stimulere hud og bindevæv og dermed fjerne affaldsstoffer.

Massagen er over de sidste år blevet en vestlig trend, og der findes et hav af Gua Sha sten og Gua Sha massageruller til hjemmebrug. Massageformen er dog i sig selv mere end 2.000 år gammel og stammer oprindeligt fra Kina.

Gua Sha mod appelsinhud og rynker

gua sha massage udstyr

Gua Sha har en afslappende og afstressende effekt, men mindsker også appelsinhud, rynker og hævelser. Selvom massagen i sig selv syner overfladisk, har metoden alligevel en effektiv stimulerende og udrensende virkning på lymfesystemet.

Her i vesten er Gua Sha især blevet populært i forbindelse med dagligdagens skønhedsrutiner af ansigtet. Gua Sha kan dog med fordel bruges over hele kroppen; det er både en dejlig form for wellnessmassage, men også effektiv mod appelsinhud, som mange er generet af på ben og arme. Gua Sha ryg massage, Gua Sha ben massage og Gua Sha arm massage kan dermed også med fordel tænkes ind i de daglige rutiner.

Gua Sha massage fås med forskellige typer af sten. Behandlingen skal foretages i en længere periode for at have en virkning på appelsinhud. Hvor længe, behandlingen skal finde sted, afhænger af din cellulite type.

Læs også: Guide til massagepistolen

Hvilken cellulite type har jeg?

Valget af sten til Gua Sha, hyppighed af massagen og den endelige effekt af behandlingen, afhænger af din Gua Sha cellulite type. Cellulite omtales i daglig tale som appelsinhud, og der findes altså forskellige grader af appelsinhud.

  • Cellulite type 1: Du kan få fat i 1-2 cm hud, og det føles som om, at der er små korn inde i huden.
  • Cellulite type 2: Du kan få fat i 1-2 cm hud, og når du gør det, er der en brændende fornemmelse inde i huden.
  • Cellulite type 3: Du kan få fat i +2 cm hud, og huden føles blød; lidt som gele.
  • Cellulite type 4: Du kan næsten ikke få fat i og løfte huden – kun i store klumper

Jo højere typetal af cellulite, des mere ødelagt er bindevævet, og des sværere at appelsinhuden at komme af med.

  • Cellulite type 1 tager 1-3 måneder at komme til livs.
  • Cellulite type 2 tager 1-4 måneder at komme til livs.
  • Cellulite type 3 tager 6-12 måneder at rette op på.
  • Cellulite type 4 tager typisk 1 år at rette op på.

Hvor de to første typer af cellulite kan bekæmpes helt, er bindevævet i de to nederste typer så slemt skadet, at det ikke kan bekæmpes, men udelukkende forbedres. Varigheden er taget ud fra jævnlig brug af Gua Sha hjemmebehandling – typisk 3-5 gange ugentligt. Det kan have en positiv effekt på behandlingen at kombinere med professionelle behandlinger med jævne mellemrum.

Læs også: Vores favorit massageapperater

Skriv en kommentar