Gua sha – ansigtsbehandling uden kemi

Vores hud er dagligt udsat for påvirkninger af vind og vejr, kemi, forurening etc. Solen, livet og alderen sætter unægtelig sine spor. Rynker, både små og store, kan være smukke og give et ansigt karakter og udstråling. Men nogle rynker giver ansigtet et hårdt udtryk.

Eksempelvis kan rynker mellem øjenbrynene, de såkaldte bekymrings-rynker, få os til at se sure og alvorlige ud. Endvidere kan fuger fra næse til mund give ansigtet et lidt hundeagtigt udtryk og generelt er hængeansigt og hud uden vitalitet ikke så flatterende.

Vi vil jo gerne se glade, spændstig og sunde ud. Tanken om at fylde huden med kemi, a la botox og fillers er bare deprimerende. Det er unaturligt og har masser af uønskede bivirkninger. Heldigvis findes der et naturligt alternativ til botox: Gua Sha.

Gua sha – Traditionel kinesisk medicin til trætte ansigter

Gua sha – Traditionel kinesisk medicin til trætte ansigter

I Kina har man gennem århundrede brugt metoden Gua Sha til at skabe vitalitet, flow, blodgennemstrømning og smuk hud. Der er en god grund til, at man stadig gør det, og at metoden nu spreder sig til hele verden – det virker!

Og så er det helt naturligt og man skal hverken i kontakt med kanyler, læger eller sygeplejersker for at holde sin hud ung og smuk. Gua betyder ”at skrabe” og Sha betyder ”sand”.

Det er en teknik hvor man skraber en flad jadesten eller rosen-kvarts over huden for at afspænde og berolige stive muskler og for at dræne vævet for ophobede affaldsstoffer. Man kan få en Gua Sha behandling på kroppen, men det er ansigts-behandlingen, som jeg har fokus på. Den kan du nemlig udføre selv, og derved sørge for at holde huden i dit ansigt og på halsen sund og smuk.

Gua Sha ansigtsbehandling

Gua sha ansigtsmassage

Gua Sha i ansigtet er en ret enkel metode som afspænder alle de små ansigtsmuskler. Den modvirker hævelse ved at fordre dræning af lymferne og den fremmer blodcirkulation. Gua Sha virker også ved at løsne bindevævet i ansiget. Vi har bindevæv over hele kroppen. Med alderen bliver bindevævet tørt og stift, hvilket fører til rynker og stive kroppe – derfor er det vigtigt, at man sørger for at holde bindevævet hydreret, det gøres eksempelvis med Gua Sha.

Bare én behandling med Gua Sha giver et synligt resultat i ansiget. Huden får mere glød og virker mere spændstig. Og du kan sagtens udføre behandlingen selv.

Gør det selv – Ansigtsbehandling med Gua Sha – Før du går i gang

Gør det selv – Ansigtsbehandling med Gua Sha - Før du går i gang

En vigtig tommelfingerregel når du laver Gua Sha på dit ansigt er – HUSK OLIE. ALTID. Stenen skal kunne glide nemt over huden, og den skal ikke trække i huden. Det er dét der ligger under huden, som du vil ind og arbejde med, ikke selve overfladen på huden. Så der skal ikke trækkes i huden – tænk tryk og det der ligger under overfladen af din hud når du laver Gua Sha.

Angående olie, skal du helt sikkert vælge en der er økologisk! Du er ved at fjerne affaldsstoffer og kemi fra din krop, derfor skal du ikke tilføje mere ved at bruge olie der ikke er økologisk. Brug eventuelt økologisk kokosolie, den har mange gode egenskaber. Vil du have information om kokosoliens egenskaber, kan du læse min artikel, fyldt med gode råd, her.

Ind imellem kan du gøre din Gua Sha behandling endnu bedre og mere lækker ved at bruge en deluxe ansigtsolie som går ind og arbejder med huden. Når du bruger Gua Sha teknikken sørger du for, at olien bliver masseret godt ind i huden, derfor er det oplagt at kombinere Gua Sha med ansigtsolie.

For en mere dybdegående anti age behandling kan du kombinere Gua Sha ansigtsbehandlingen med denne olie fra John Masters.

Olien er blandt andet baseret på granatæble der ofte bruges i anti age cremer.

Evolve har også en super lækker olie der kan bruges af alle hudtyper.

Jeg anbefaler, at du gør Gua Sha til en del af din ugentlige rutine. Der skal helst gå et par dage mellem behandlingerne, men to til tre gange om ugen, er en super måde at vedligeholde din hud og sørge for at den stråler. Selve behandlingen er forholdsvis enkel!

På youtube kan du finde videoer hvor du bliver guidet igennem en Gua Sha ansigtsbehandling, men du kan også følge min guide herunder. Det er meget forskelligt hvordan vi lærer og nogen har brug for at se det, før de helt forstår det.

Sådan gør du – Gua Sha – Professionel ansigtsbehandling fra egen hånd

  1. Rens din hud med en skånsom og mild ansigtsvask. Brug en der er økologisk, Melissa har en super lækker rensegel – og prisen er også overraskende god 😉
  2. Påfør økologisk olie til både hals og ansigt. Fås her.Husk: Sæt dit hår op i en knold, eller brug en hårbøjle, så dit hår ikke bliver fedtet ind i olien.
  3. Før stenen i en opadgående retning og masser blidt undervejs. Start på halsen og bevæg dig opad i små masserende bevægelser. Vær særlig omhyggelig med at massere områderne: kæbelinie, kindben, øjenbryn og punktet mellem øjenbryn.
  4. Afslut med at køre et par gange i området mellem dine øjenbryn – det trejde øje. Ifølge traditionel kinesisk medicin sidder nøglen til evig ungdom her – Professionelle Gua Sha behandlere afslutter altid behandlingen ved ”det trejde øje”.

Husk at være blid og bevæg stenen i en opadgående retning. Hold lidt igen i huden med den anden hånd. Smil til dig selv i spejlet og nyd din jeg-stund.

Gua Sha Roller og andre Gua Sha redskaber

Gua Sha Roller og andre Gua Sha redskaber

En anden god Gua Sha metode som hovedsageligt dræner væv for affaldsstoffer og modvirker hævelse i ansigtet, er en Gua Sha Roller. Den bruges ligesom Gua Sha stenen, bortset fra at den ruller af sig selv. Gua Sha Rolleren er måske lidt nemmere end stenen, men dens virkning er ikke helt så omfattende som når du bruger sten.

Men hvis du gerne vil have en lidt nemmere måde at give dig selv ansigtsbehandlinger, hvor du arbejder med at fjerne ophobende affaldsstoffer og hævelse i ansigtet, er rolleren helt fin. Den fås her.

Du kan også læse meget mere om den såkaldte faceroller her.

Gua Sha på kroppen – mod cellulite og appelsinhud – for smidigt bindevæv

Gua Sha på kroppen - mod cellulite og appelsinhud – for smidigt bindevæv

Mange kvinder døjer med cellulite, også kaldet appelsinhud. En del af cellulite skyldes affaldsstoffer og har ikke nødvendigvis noget med fedt at gøre. Man kan selv gøre ret meget for at undgå appelsinhud. Eksempelvis er klappen på huden efter bad effektivt, da det øger blodgennemstrømningen. Kolde bade virker på samme måde. Har du ikke lyst til at stå under den kolde bruser hele dit bad, kan du nøjes med at skylle kroppen i koldt vand som det sidste.

Gua Sha massage hjælper også mod appelsinhud. Alle metoderne gør i princippet det samme, de øger blodgennemstrømningen i kroppen og huden. Dog har Gua Sha også den effekt, at den går ind og arbejder med bindevævet (også kaldet fascia).

Bindevævet spiller en enormt stor rolle i vores krop, og et stift og tørt bindevæv fører til en stiv og tør krop. Gua Sha gør altså mere end blot at øge blodgennemstrømningen, og derfor vil du også se tydelige resultater, hvis du bruger Gua Sha massage regelmæssigt. Husk altid at bruge olie når du giver dig selv Gua Sha behandlinger. Ellers er der ikke så meget andet at huske, end at nyde den selvkærlige tid det er, at give sig selv massage.

Vil du bruge Gua Sha mod appelsinhud, skal du selvfølgelig udføre behandlingen på og omkring området hvor du har cellulite. Som sagt er Gua Sha massage på kroppen også godt til at løsne og blødgøre bindevævet, hvilket vil gøre dig mere smidig og holde din krop sund og vital.

Du finder Gua Sha sten til massage her.

Skriv en kommentar