Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder

Har du én gang prøvet et microfiber håndklæde, går du aldrig tilbage til almindelige bomuldshåndklæder igen. Der er nemlig virkelig mange fordele ved håndklæder i microfiber. Først og fremmest fylder de meget lid og tørrer meget hurtigt. De er perfekte til rejsen, campingturen eller fitnesstræningen – og de bliver ikke sure af at ligge lidt for længe i tasken.

10 bedste microfiber håndklæder

Herunder får du et overblik over de 10 bedste microfiber håndklæder i forskellige størrelser med forskellige kvaliteter, så du nemt kan finde det håndklæde, der passer bedst til netop dit behov.

Summersand microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Summersand Haandklaede Deep Blue Moerkeblaa 1
PRISER FRA
 

 

249,-

 

 • Mål: 160 x 80 cm
 • Vægt: 310 gram
 • Farve: Mørkeblå

Summersand microfiber håndklæder er det bæredygtige valg, når du skal købe nyt håndklæde. Håndklæderne er nemlig fortrinsvis produceret af genbrugelige plastikflasker og er derved et genbrugsprodukt, der ikke på samme måde belaster miljøet som nyproduktion.

Håndklædet har en god størrelse til badehåndklæde og en lav vægt. Det er sandafvisende, så det kan komme med på stranden, og så er det antibakterielt og lugtfrit, så det kan bruges til træning – og også genbruges flere gange, inden vask er nødvendig.

Summersand håndklædet kan maskinvaskes ved 30 grader og tørretumbles let, og der medfølger praktisk opbevaringsnet i 100% økologisk bomuld.

Nebraska microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Nebraska Microfiber Towel 1
PRISER FRA
 

 

205,-

 

 • Mål: 160 x 80 cm
 • Vægt: 270 gram
 • Farve: Mørkeblå

Stort letvægtshåndklæde, der er meget absorberende både over for vand og sved, og som tørrer meget hurtigere end almindelige bomuldshåndklæder.

Selvom håndklædet er samme størrelse som et badehåndklæde, fylder det væsentligt mindre, når det foldes sammen. Det er dermed perfekt i rejse- eller fitnesstasken – men også i mindre badeværelser.

Arena Halo microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Halo mikrofiber haandklaede 1
PRISER FRA
 

 

249,-

 

 • Mål: 145 x 90 cm
 • Vægt: 270 gram
 • Farve: Lyseblå

Super absorberende og hurtigtørrende håndklæde, der er udviklet til svømmetræning. Dette microfiber badehåndklæde svarer størrelsesmæssigt til et almindeligt badehåndklæde, men det fylder meget mindre, når det er rullet eller foldet sammen – og det er dermed perfekt i svømmetasken.

Håndklædet kan maskinvaskes ved 30 grader, men kan ikke tørretumbles.

Speedo microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - mikrofiber haandklaede 1
PRISER FRA
 

 

169,-

 

 • Mål: 40 x 30 cm
 • Farve: Lyseblå

Lille microfiber håndklæde i PVA-skum, der er udviklet til svømning og anden vandsport, hvor det kan være nødvendigt lige at tørre ansigtet indimellem. Håndklædet skal blot vrides, og så er det klar til at tørre endnu en gang.

Der medfølger en lille opbevaringsæske til håndklædet, og det fylder vitterligt ingenting at have med i tasken.

Hurtigtørrende microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Hurtigtoerrende microfiber haandklaede 1
PRISER FRA
 

 

69,-

 

 • Mål: 160 x 80 cm
 • Vægt: 279 gram
 • Farve: Blå

Kompakt og hurtigtørrende badehåndklæde i en god størrelse, der vejer og fylder ganske lidt. Med håndklædet følger en smart kompressionspose, der får håndklædet til at fylde minimalt i tasken; 20x 15 x 1,5 cm.

Udover at være blødt og ultra absorberende, er håndklædet her også antibakterielt. Det bliver altså ikke surt og bakteriefyldt – heller ikke hvis det pakkes fugtigt sammen – og det er derfor perfekt til både rejser og træning.

Norpol microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Microfiber haandklaede 2
PRISER FRA
 

 

119,-

 

 • Mål: 120 x 60
 • Vægt: 100 gram
 • Farve: Bordeaux

Her får du et ultra letvægtshåndklæde, der i nedpakket version i den smarte netpose kun vejer lige omkring 100 gram – og det er til trods for, at der er tale om et håndklæde i en ganske fornuftig størrelse. Håndklædet vejer og fylder altså ekstrem lidt og er dermed velegnet til ture og rejser med begrænset oppakning.

Håndklædet kan maskinvaskes ved 30 grader.

Lomme microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Pocket Towel S 40x80 cm. Cobalt Blue 1
PRISER FRA
 

 

95,-

 

 • Mål: 80 x 40 cm
 • Vægt: 58 gram
 • Farve: Blå

Her er endnu et letvægtshåndklæde, der egner sig til den begrænsede bagage eller oppakning. Håndklædet er til den mindre side, men vejer til gengæld også kun 58 gram. Du opdager nærmest ikke, at du har pakket et håndklæde. Til gengæld er det utroligt absorberende og meget hurtigtørrende. Håndklædet vrides efter brug og tørrer derefter på ganske kort tid.

Der medfølger smart opbevaringsetui.

Sea to Summit microfiber håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Sea to Summit Tek Towel Small Lime 1
PRISER FRA
 

 

129,-

 

 • Mål: 80 x 40 cm
 • Vægt: 120 gram
 • Farve: Limegrøn

Vægter du komforten, er dette microfiber frotte håndklæde en god kombination af et normalt håndklædes komfort og et microfiber håndklædes absorberende og hurtigtørrende egenskaber.

Håndklædet er dejligt blødt, men vejer en smule mere end tilsvarende størrelse håndklæder i almindelig microfiber. Til gengæld er absorberingsevnen tilsvarende bedre, idet håndklædet her formår at absorbere op til 6 gange sin egen vægt.

Microfiber badelagen

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Mikrofiber badelagen 1
PRISER FRA
 

 

149,-

 

 • Mål: 150 x 100 cm
 • Vægt: 330 gram
 • Farve: Blå

Stort og blødt microfiber badelalgen, der med sin størrelse er perfekt til strandbrug eller som rummeligt badehåndklæde. Til trods for sin gode størrelse, vejer håndklædet alligevel kun 300 gram, men har til gengæld en god absorberingsevne og tørrer væsentligt hurtigere end almindelige bomuldshåndklæder.

Håndklædet kommer med praktisk opbevaringsnet.

Microfiber frotte håndklæde

Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder - Mikrofiber frotte rejsehaandklaede 1
PRISER FRA
 

 

129,-

 

 • Mål: 100 x 50 cm
 • Vægt: 200 gram
 • Farve: Blå eller grå

Endnu et lækkert fiber håndklæde med frotte, der dels er dejligt blødt, og dels har en imponerende absorberingsevne på hele 6 gange sin egen vægt. Meget velegnet til rejser med begrænset mulighed for tøjvask- og tørring.

Håndklædet leveres med praktisk ventileret opbevaringsboks og kan maskinvaskes.

Fordele ved microfiber håndklæder

Microfiber håndklæder har mange fordele, og man kan undre sig over, at de endnu ikke er mere udbredte, end de er. De er praktiske i alle henseender, hvor du kan få brug for et håndklæde; uanset om det er til badeværelset, rejsen sydpå, turen i fitnesscentret eller backpacking halvvejs rundt om jorden.

 • Et microfiber håndklæde fylder meget lidt. Faktisk mange gange mindre end et tilsvarende håndklæde i bomuld.
 • Et microfiber håndklæde vejer meget lidt. De små helt ned til 58 gram. De store badelagner mellem 200 og 330 gram.
 • Et microfiber håndklæde kan absorbere imponerende meget væske. Mellem 3 og 6 gange dets egen vægt, afhængigt af modellen. Du kan altså sagtens nøjes med et mindre håndklæde, end du plejer, da det ikke lige stopper med at suge.
 • Et microfiber håndklæde tørrer lynhurtigt. De fleste microfiber håndklæder kan med fordel vrides efter brug og kan allerede absorbere mere efterfølgende. Selv store microfiber badelagner lufttørrer helt på ganske få timer.
 • Mange microfiber håndklæder er sandafvisende. Det betyder, at håndklædet ikke bliver fyldt med klistret sand, når du er på stranden.
 • Mange microfiber håndklæder er antibakterielle og lugtfri. Det er altså slut med sure håndklæder i sportstasken, og håndklædet kan også sagtens genbruges op til flere gange inden vask.

Se også: De bedste yogamåtter

Hvilken størrelse microfiber håndklæde skal jeg vælge?

Microfiber håndklæder fås fra helt små ansigtshåndklæder til store badelagner – præcis ligesom bomuldshåndklæder gør. De fleste vil være tilbøjelige til at vælge den størrelse håndklæde, som de i forvejen bruger. Det skyldes, at et bomuldshåndklæde skal have en vis størrelse, før det formår at tørre hele kroppen ordentligt. Når et bomuldshåndklæde bliver vådt, kan det ikke absorbere mere, og er håndklædet ikke stort nok, bliver du ikke ordentlig tør.

Det er dog en misforståelse, at et microfiber håndklæde behøver være samme størrelse. Det skyldes, at et microfiber håndklæde absorberer langt bedre end et bomuldshåndklæde – faktisk op til 6 gange dets egen vægt. Håndklæder på 200 gram kan dermed suge op til 1200 gram vand!

Et mindre microfiber håndklæde er dermed langt mere absorberende end et større bomuldshåndklæde. Har du mangel på plads, kan du uden problemer vælge et lille (eller to mindre) bomuldshåndklæde(r).

Vær opmærksom på, at de forskellige microfiber håndklæder er lavet af forskellige materialer eller i forskellige blandingsforhold, hvilket har effekt på absorberings- og tørreevne. Et standard microfiber håndklæde vil typisk kunne suge 3 gange sin egen vægt – hvilket dog også oftest vil være tilstrækkeligt. Det er de ultra absorberende håndklæder, der kan suge op til 6 gange deres egen vægt.

Endnu en årsag til, at du sagtens kan vælge et mindre microfiber håndklæde, hvis du har mangel på plads i bagagen, er, at denne type håndklæder kan vrides og allerede umiddelbart efter vridning, kan de absorbere mere væske. Du kan altså sagtens tørre dig med håndklædet igen, kort efter det har været brugt sidst.

Skal du bruge håndklædet til at ligge på, f.eks. ved stranden – eller kan du godt lide den omsluttende følelse efter en svømmetur – så bør du vælge et håndklæde på 160 x 80 eller 150 x 100 cm. Skal du bare bruge det at tørre dig i, kan du typisk sagtens nøjes med et håndklæde på 120 x 60 eller 80 x 40 cm.

Sådan optimerer du et microfiber håndklæde

De fleste kender følelsen af at have købt et nyt håndklæde eller viskestykke – eller en microfiber klud – som bruges direkte fra indpakningen og ingenting kan suge. Typisk hjælper det at vaske håndklædet inden brug, men du kan faktisk gøre endnu mere for at optimere microfiber håndklædets sugeevne:

 • Læg håndklædet i koldt vand i 24 timer
 • Vask håndklædet alene
 • Vask håndklædet en ekstra gang, evt. med med matchende farver
 • Lad håndklædet lufttørre (gerne udendørs)

Tilsvarende råd fungerer også med microfiber klude og viskestykker. Du vil opleve, at sugeevnen er en helt anden og lever op til det lovede ved at benytte denne metode. Det er kun første gang, du skal vaske dit microfiber håndklæde på denne måde. Fremadrettet kan håndklædet maskinvaskes (typisk ved 30 grader) eller alternativt vaskes i hånden, hvis du er på tur.

Se også: De bedste solcremer

Microfiber håndklæde, hurtigtørrende håndklæde eller letvægtshåndklæde?

Leder du efter et rejsehåndklæde, vil du typisk støde på både microfiber håndklæder, hurtigtørrende håndklæder og letvægtshåndklæder i din søgen. Det behøver du dog ikke at lade dig forvirre af. ”Kært barn har mange navne”, siger et gammelt ordsprog – og det passer også på microfiber håndklæder.

Alle navnene siger noget om håndklædet; de er produceret i microfiber, de tørrer hurtigt, og de vejer ikke særlig meget. De tre egenskaber er de overordnede for alle microfiber håndklæder. Nogle tørrer hurtigere end andre, og nogle vejer mindre end andre, men sammenlignet med bomuldshåndklæder er vægten generelt lavere, mens tørreevnen generelt er bedre.

Du kan altså roligt købe et håndklæde, der i produktnavnet er omtalt som hurtigtørrende eller letvægts. Er du i tvivl, hvorvidt håndklædet er i microfiber, kan du med fordel kigge på materialet. Et microfiber håndklæde er produceret enten i polyester eller polyamid – eller som oftest en blanding.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et mikrofiber håndklæde?

Mikrofiber håndklæde er et håndklæde lavet af et blødt og absorberende materiale, ofte en blanding af polyester og polyamid, med små fibrer, der giver det en meget høj evne til at opsuge væske.

Hvordan vasker man microfiber håndklæde?

Mikrofiber håndklæder bør vaskes i varmt vand og tørres på lav varme for at undgå skrinkning og forringelse af kvaliteten. Undgå at bruge blegemiddel og undgå at tørre dem sammen med andre vasketøj, der kan ridse fibrene.

Er microfiber håndklæder gode?

Mikrofiber håndklæder er gode på grund af deres høje absorberende evne, deres hurtige tørretid, deres bløde tekstur og deres lave vægt, der gør dem nemme at bære og opbevare.

2 kommentarer til “Microfiber håndklæde: De 10 bedste hurtigtørrende håndklæder”

 1. Hejsa,
  Superfin oversigt 🙂
  Spørgsmål: jeg er på udkik efter et letvægts håndklæde der IKKE er lavet af plastik/microfiber.
  Har du nogle anbefalinger omkring det?
  Mvh. Lone

  Svar

Skriv en kommentar