Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat

Massage er velvære for din krop, og selvom den bedste massage naturligvis udføres af en professionel til formålet, er der hos de fleste langt fra tid og økonomi til at gå til massør dagligt eller ugentligt. Derfor kan et massageapparat være et godt supplement, der kan holde spændinger og ømme muskler i skak i hverdagen.

Massageapparat test: Test af de 11 bedste massageapparater

Med så mange massageapparater på markedet kan det være svært at vælge det, der vil være det mest effektive for dig. Derfor er det en god idé at overveje dine individuelle behov og præferencer, når du vælger et massageapparat. Gennemgå denne liste og vælg det værktøj, der tiltaler dig mest.

TILBUD: Spar 400 kr.

Massagepistol inkl. rejsetaske

massagepistol med rejsetaske
PRISER FRA
 

 

1.399,-

 

Der er ingen tvivl om, at dybdegående massage har en bedre effekt end en overfladisk wellnessmassage – og det gælder naturligvis også, når det kommer til massageapparater. Den mest effektive af slagsen er en såkaldt massagepistol; den ligner en pistol og kommer godt i dybden massagemæssigt.

Massagepistolen har de fordele, at den både formår at reducere led- og muskelsmerter, men at den til gengæld også kan bruges i forbindelse med opvarmning inden eller restitution efter træning. Den dybdegående massage har også en afslappende effekt på muskulaturen, der blandt andet nedsætter risikoen for stress, smertelindrer og øger blodcirkulationen.

Denne massagepistol er designet i samarbejde med en lang række fysioterapeuter fra hele landet, så modsat mange andre massageapparater på markedet, er der garanti for en reel effekt med dette.

Med i pakken følger hele 6 forskellige massagehoveder, så der er rig mulighed for at give effektiv dybdegående massage på alle kroppens områder – og hastigheden kan indstilles i 10 forskellige niveauer, så massagen kan tilpasses område og evt. smerteniveau. En øm muskel efter træning kræver f.eks. en højere hastighed end en smerteramt muskel efter overbelastning.

Fordele:

 • Udviklet i samarbejde med fysioterapeuter
 • 10 hastighedsindstillinger
 • Inkl. 6 massagehoveder
 • Batteritid på 4-5 timer
 • Vejer kun 800 gram
 • Støjsvag

Ulemper:

 • Høj pris

Barbenders massagepistol

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Barbenders Massagepistol
PRISER FRA
 

 

649,-

 

Har dine muskler brug for en god omgang massage efter træning, bør du tage et kig nærmere på massagepistolen fra Barbenders. Massagepistolen er ligeledes ideel, hvis du ønsker en bedre restitution efter træning.

Denne massagepistol er lavet i et simpelt og stilrent design i sort med få detaljer. Den ligger godt i hånden, så den er yderst nem i brug. Massagepistolen har ydermere fire hastighedsniveauer, så du selv kan tilpasse hastigheden efter behov.

Derudover kommer massagepistolen med fire udskiftelige massagehoveder, så du har mulighed for at massere dine muskler på den måde, du har brug for.

Ball Head er især god til muskelgrupper som for eksempel lår, arme, hofter og lægge. Massagehovedet U-head er velegnet til nakken, hals og rygsøjlen. Ønsker du en dybdegående massage, er det værd at bruge Cylindrical Head, mens Flat Head er den bedste løsning til muskelgrupper såsom ryggen og taljen.

Fordele:

 • Fire udskiftelige massagehoveder
 • Fire hastighedsniveauer
 • Enkelt og stilrent design

Ulemper:

 • Ikke lige så mange hastighedsniveauer og massagehoveder som nogle andre varianter

Beurer MG100 massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG100 massageapparat

Skal det være luksus så tæt på en rigtig massagebehandling som muligt, er Beurer MG 100 et rigtig godt bud. Her får du et massageapparat i høj kvalitet med 2 massagehoveder, der kan udskiftes. Massageapparatet er med infrarød varme for en dybdevirkende effekt, der styrker blodcirkulationen.

Beurer MG 100 har 5 hastigheder og hele 4 programmer (start, afslappende, vital og aktiv), samt massagehammer til ømme muskler.

Massageapparatet er udført i sandblæst aluminium, og så har det en god tyngde, hvilket gør det lettere at give en god massage. Der medfølger 2 ekstra massagehoveder.

Fordele:

 • Infrarød varme
 • Mange massageprogrammer og hastighedstrin

Ulemper:

 • Prisen er til den høje side

Beurer MG55 massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG55 massageapparat

Her er der endnu et massageapparat fra anerkendte Beurer. Denne gang en mere simpel version med 1 massagehoved, der anvender trommemassage og dermed er særligt egnet til punktmassage på ømme områder.

Selvom massageapparatet kun har 1 massageprogram, kan du alligevel opleve forskellige typer af massage, da der medfølger hele 3 forskellige massagehoveder. Derudover er der varmefunktion, som kan slås til og fra ved behov. Dertil får du trinløs justerbar hastighed.

Fordele:

 • Prisvenlig
 • God til punktmassage

Ulemper:

 • Kun 1 massageprogram

Medisana ITM massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Medisana ITM massageapparat
PRISER FRA
 

 

870,-

 

Effektivt massageapparat fra Medisana med hammerfunktion og infrarød varme for bedre blodcirkulation og afspændende effekt. Massageapparatet består af 2 store massagehoveder, og der medfølger ydermere 2 sæt udskiftelige massagehoveder for andre typer af massage.

Dette massageapparat er særligt velegnet til dybdegående massage omkring rygsøjlen i forhold til både udformning og den type hammermassage, apparatet benytter. Dertil får du trinløs hastighedsregulering.

Fordele:

 • Infrarød varme
 • Flere typer massagehoveder

Ulemper:

 • Kun 1 type massage

Hyperice Hypervolt Plus massagepistol

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Hyperice Hypervolt Plus massageapparat

De fleste massageapparater i håndkøb ligner hinanden, men den innovative Hyperise Hypervolt Plus skiller sig ud fra mængden og kaldes også for en “massagepistol“; ikke kun på grund af det tidsløse og stilede design, men også den innovative dybdegående massageteknik, der anvendes.

Bare dét faktum, at massageapparatet er udviklet i samarbejde med en luftfarsingeniør, siger noget om den kraft, apparatet kan yde. Professionelle atleter vælger typisk dette massageapparat som supplement til deres professionelle massagebehandlinger, når de er på farten. Hyperice Hypervolt Plus fylder og vejer nemlig ikke særlig meget, men til gengæld er den lydsvag og udviklet med visuel feedback på behandlingen, og så er den særligt egnet til behandling af ømme og spændte muskler efter træning.

Fordele:

 • Letvægtsmodel
 • Visuel feedback
 • Lydsvag
 • Mange massagehoveder og indstillinger

Ulemper:

 • Højeste pris i testen

Beurer MG70 massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG70 massageapparat

Her får du endnu et massageapparat fra den anerkendte producent Beurer. Denne gang Beurer MG 70, som er et effektivt massageapparat med 1 massagehoved og 2 udskiftelige hoveder for forskellige typer af massage. Apparatet vejer kun omkring 1 kg og hører dermed til blandt de letteste i testen.

Massageapparatet benytter hammermassage, og du kan vælge mellem 2 programmer; med og uden infrarød varme – og dertil trinløs intensitetsstyrke. Den infrarøde varme sætter gang i blodcirkulationen og hjælper til udskillelse af affaldsstoffer i kroppen.

Fordele:

 • Meget let
 • Infrarød varme
 • Udskiftelige massagehoveder

Ulemper:

 • Kun 1 form for massage (hammermassage)

Beurer MG21 massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG21 massageapparat

Skal det være billigt, skal du have fat i Beurer MG 21. Selvom den vejledende pris er omkring 500 kr., fås massageapparatet typisk til et par hundrede kroner og hører dermed til blandt testens billigste massageapparater.

Selvom prisen er rigtig god, får du et effektivt massageapparat med 3 udskiftelige massagehoveder og infrarød varme, der både påvirker blodcirkulationen og effektiviserer fjernelsen af affaldsstoffer i forbindelse med massagen.

Beurer MG 21 har 2 hastighedsindstillinger og vejer kun cirka 350 gram og hører dermed til blandt testens letteste massageapparater.

Fordele:

 • Vejer meget lidt
 • God pris
 • 3 massagehoveder
 • Infrarød varme

Ulemper:

 • Mindre effekt (watt) end øvrige apparater

Beurer MG17 Mini Spa Massage

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG17 Mini Spa Massage

For ekstra forkælelse i badet, kan du medbringe dette lille og smarte massageapparat, der dels giver en vibrerende massage, der styrker blodomløbet, og dels eksfolierer huden. Beurer MG 17 Mini er vandafvisende, og den er derfor perfekt til badet, men kan også med fordel bruges i forbindelse med øvrige hudplejerutiner.

De fleste større massageapparater er særligt velegnede til ryg, skuldre og nakke, men denne lille model kan bruges over hele kroppen. Med til apparatet følger desuden 2 eksfolieringsplader med forskellig grovhed.

Fordele:

 • Meget lille og let
 • Mulighed for eksfoliering
 • Kan bruges i badet

Ulemper:

 • Kun mulighed for overfladisk vibrationsmassage

Zenkuru nakkemassage apparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - zenkuru nakkemassageapparat
PRISER FRA
 

 

749,-

 

De øvrige massageapparater i testen har primært været en stav, der skulle benyttes med den ene hånd. Dette massageapparat er i langt højere grad et massagesæde, der primært er til nakkemassage, men som også kan flyttes rundt til kroppens øvrige muskelgrupper.

Fordelene ved denne type massageapparat er, at du kan sidde stille og slappe af, mens du giver dig selv en lækker omgang shiatsumassage. Du skal ikke vride i kroppen for at nå, og du kan ovenikøbet indstille massagens placering i form af 4 massagekugler, der kan indstilles manuelt til at ramme det helt rigtige sted. Dertil kommer 3 forskellige hastigheder og mulighed for infrarød varme.

Fordele:

 • Indstillelige massagekugler
 • Infrarød varme
 • God pris

Ulemper:

 • Massagen er til den hårde side (kan bestemt også være en fordel)

Beurer MG80 massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer MG80 massageapparat

Endnu et massageapparat i rækken af Beurer-produkter af høj kvalitet. Denne model har 2 massagehoveder, og der medfølger yderligere 2 sæt udskiftelige massagehoveder. Dertil er der mulighed for indstilling af forskellige hastigheder.

Beurer MG80 benytter trommemassage, som så mange af Beurers øvrige massageapparater, og der er også mulighed for infrarød varme, der er et rigtig godt supplement til massagen i forhold til øget blodcirkulation og udrensning.

Fordele:

 • Udskiftelige massagehoveder
 • Infrarød varme
 • Forskellige hastigheder

Ulemper:

 • Kun mulighed for trommemassage

Beurer FM 200 Achillomed massageapparat

Massageapparat test og guide: Find det bedste massageapparat - Beurer FM 200 Achillomed massageapparat

Dette massageapparat fra Beurer skiller sig ud fra de øvrige (mange) Beurer massageapparater; både på design og funktioner. Massageapparatet er nemlig særligt udviklet til at massere akillessenen, som mange, især løbere og atleter, døjer med smerter og betændelse i.

Dit ben placeres i benstøtten, der både kan indstilles i højde og dybde, så den passer til netop dit ben, og foden placeres mellem de 2 massagehoveder. Hvert massagehoved har 3 massagehoveder, der i en cirkulær bevægelse effektivt masserer akillessenen.

Fordele:

 • Særligt udviklet til massage af akillessenen
 • Benstøtte kan indstilles i højde og dybde
 • Kan massere i begge retninger

Ulemper:

 • Uhandy design
 • Høj pris

Hvorfor bruge massageapparat?

Syv ud af 10 personer rammes af problemer i nakke eller skuldre i løbet af livet, og for mange er problemet tilbagevendende. Dertil kommer alle de øvrige rygproblemer, som tusindvis af danskere lider under hver eneste dag. Mange af problemerne skyldes vores arbejde; enten sidder vi forkert eller for længe i samme stilling, ellers bærer vi forkert og for meget. Begge dele er problematiske for vores krop og kommer blandt andet til udtryk i ømme muskler, spændinger, stive nakker eller hovedpine.

Det er her, massageapparatet kommer ind i billedet. Massage på daglig eller ugentligt basis kan nemlig afhjælpe mange af de problemer med bevægeapparatet, som er konsekvens af forkert arbejdsstilling eller forkert løfteteknik. Nedenfor kan du læse mere om fordelene ved massageapparater, læse anmeldelser af 10 forskellige massageapparater og se vores testvinder.

Fordele ved massageapparater

Massageapparater kan naturligvis give behagelig massage og en umiddelbar afslappende følelse. Men de kan faktisk meget mere end det:

Afhjælper stress

Mere end 500.000 danskere føler sig stressede på jobbet til dagligt. Hertil kommer alle dem, der faktisk er sygemeldt med alvorlig stress, hvilket er tilnærmelsesvis lige så mange. Rundt regnet betyder det, at cirka 20% af befolkningen føler sig stresset i et eller andet omfang.

Massage afhjælper stresssymptomer. Det er vigtigt at understrege, at massage naturligvis ikke fjerner stress; der skal derfor arbejdes med årsagen til stress, men massage kan bruges til at få en afslappende følelse i kroppen imens. Massage afgiver nemlig endorfiner i kroppen, som er kroppens egne morfinstoffer, der også udskilles ved glæde, latter, kærlighed og sex. Massage kan altså så at sige være den smertelindring, du får, mens du behandler selve stressproblemet.

Samtidig giver massagen et tiltrængt afbræk fra hverdagens stress og jag – hvis du prioriterer det. Derfor bør massagetid være telefon- og tv-fri tid; og også gerne stilletid, så du kan nyde den afslappende behandling helt og holdent uden udefrakommende faktorer.

Afhjælper psykiske tilstande

Netop på grund af udskillelsen af endorfiner i kroppen, har massage nogenlunde samme effekt på andre psykiske lidelser som angst, depression og sorg, som det beskrives ovenfor ved stress.

Positiv indflydelse på nervesystemet

Massage har dog mange andre fordele end udledning af endorfiner. Det har også en direkte indflydelse på vores nervesystem, der beroliges af massagen, og så styrker massage blodomløbet, hvilket har betydning for kroppens transport af ilt og næringsstoffer til cellerne.

Afhjælper hovedpine

Døjer du med hovedpine, er massage også typisk løsningen. Hovedpine skyldes nemlig oftest spændinger i én eller anden variant, og massage af skuldre, nakke eller ryg vil derfor typisk lindre hovedpinen næsten øjeblikkeligt; ligesom massage også kan have en forebyggende effekt på hovedpine fremadrettet.

Massageapparat – bedst i test

Der er rigtig mange gode bud på massageapparater i vores massageapparat test, og derfor skal du naturligvis kigge på dit behov, når du vælger.

Det bedste allround massageapparat – og dermed den naturlige massageapparat testvinder – er:

 • Beurer MG100 massageapparat

Testvinderen er et lækkert designet massageapparat med mulighed for forskellige typer massage og hastighedsindstillinger. Dertil kommer infrarød varmebehandling og en effekt, der modsat mange af de øvrige apparater i testen, giver en dyb og lettere hård massage, der faktisk har en virkning frem for kun en behagelige overflademassage.

Hvilket massageapparat skal jeg vælge?

Selvom testvinderen i vores test generelt set er det bedste valg, når det kommer til køb af massageapparat, er det ikke nødvendigvis det bedste valg i dit tilfælde. Du bør nemlig først og fremmest vælge massageapparat ud fra dit behov. Har du typisk brug for massage af nakke og skuldre, eller er det ryggen, der er det største problem? Derudover skal massageformen gerne afspejle den type massage, du foretrækker. Der er nemlig stor forskel på massage, og den form for massage, du foretrækker, er ikke nødvendigvis god massage i din partners optik.

Relateret artikler: Varmepude test & massagepude test

Der er også forskel på, om du har et reelt problem med nakkesmerter eller spændinger i ryggen, eller om du bare har lyst til lidt lækker selvforkælelse. Nogle massageapparater egner sig bedst til dybdegående massage med formål at fjerne spændinger og myoser, mens andre massageapparater har en mere blid tilgang og derfor anbefales til velværemassage.

Gode råd om massageapparater

Optimalt set burde de fleste mennesker gå til massør eller fysioterapeut med cirka 14 dages mellemrum. På den måde forebygges ophobning af affaldsstoffer i kroppen, og du kan nå at komme nye spændinger og ømheder til livs, inden de udvikler sig til et mere permanent problem, der kan give følgevirkninger i form af overkompensationer andre steder i kroppen, skævheder og deciderede skader i muskler og led.

En tid hos en professionel massør er dog ikke helt billig. Du kan hurtigt slippe 500-800 kr. for en lille times tid, og typisk vil behandlingen først rigtigt virke efter flere gange, når der kommes i bund med ophobede affaldsstoffer, gamle myoser og spændinger, der har været der alt for længe.

Selvom du ikke har råd eller tid til en tur til massør hver anden uge, kan du dog sagtens gøre noget godt for din krop alligevel ved at tilbyde den det næstbedste; behandling med massageapparat ved behov – og så en tur til massør i ny og næ for rigtig at få renset ud.

Du bør bruge dit massageapparat ud fra de medfølgende instruktioner. Typisk vil der være en maksimaltid for brug som for eksempel 15 eller 30 minutter. Som udgangspunkt er det ikke farligt at bruge massageapparatet i længere tid end det, men det er heller ikke videre gavnligt. Hold dig derfor til den angivne tid, og nyd i stedet godt af massagen én gang dagligt.

Har du vedvarende smerter eller spændinger, kan du bruge massageapparatet af flere intervaller dagligt. Er du i tvivl om problemets omfang, bør du dog opsøge en professionel for vejledning (eventuelt egen læge i første omgang).

Hvad siger undersøgelserne om massageapparater?

Massageapparater har vist sig at give forskellige fordele ifølge flere forskellige undersøgelser. Disse fordele omfatter lavere blodtryk, puls og forbedring af kognitive evner, samt reduktion af smerter, muskelømhed og andre symptomer. Massageapparater kan også fremme en sund cirkulation, tilskynde til lymfedrænage, øge muskelfleksibiliteten, bedre ledmobilitet og øge muskelrestitutionen. Derudover har massageapparater vist sig at øge immuniteten, og forbedre søvnkvaliteten.

EgenskabKilde
Sænker blodtrykket, puls og forbedrer kognitive evner1
Forebyggende virkninger, mindsker muskelømhed og andre symptomer2
Reducerer smerter, hjælper med søvn, øger immuniteten og letter kræftbehandlinger3
Fremmer blodgennemstrømning, fremmer lymfedrænage, øger muskelfleksibilitet, bedre ledmobilitet og øger muskelrestitution4
Fremmer sund cirkulation5
Forbedret søvnkvalitet6

Kilder:

 1. https://asp-eurasipjournals.springeropen.com/articles/10.1186/s13634-021-00788-6
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3939523/
 3. https://massagetablesnow.com/blog/14-surprising-massage-benefits-a-summary-of-recent-studies
 4. https://www.livescience.com/5-benefits-of-a-massage-gun
 5. https://medmassager.com/a/blog/8-powerful-benefits-of-body-massage-uses-types-research
 6. https://www.drgraeme.com/articles/2021/07/health-and-wellness

Ofte stillede spørgsmål

Er massageapparater pengene værd?

Det afhænger af din personlige præference og behov for massage. Hvis du regelmæssigt oplever muskelsmerter, kan en massageapparat være en god investering.

Er massagepistol godt?

Ja, en massagepistol kan være effektiv til at lindre muskelsmerter og forbedre blodcirkulationen.

Hvor længe må man bruge et massageapparat?

Det anbefales normalt ikke at bruge et massageapparat i mere end 15-20 minutter ad gangen. Det er altid en god idé at følge producentens anvisninger og konsultere en læge, hvis du er i tvivl om sikker brug.

Læs også: Recovery boots

Vores massageapparat test tager udgangspunkt i eksisterende anmeldelser, tests og produktbeskrivelser. Vi har dermed ikke selv indkøbt og afprøvet produkterne.

Skriv en kommentar