Massagepude test: Find den bedste massagepude

Rigtig mange danskere døjer hver dag med smerter i ryg, nakke, lænd – og bevægeapparat i øvrigt. En del af smerterne skyldes forkert arbejdsstilling eller forkert løfteteknik, og årsagen er typisk en lang arbejdsdag, hvor din krop gentagne gange bruges forkert.

Naturligvis er det en god idé at gøre noget ved selve problemet; at sørge for en bedre sidestilling, at lære en bedre løfteteknik – eller at skifte arbejdsopgaver. Men dels er det ikke altid en mulighed, og dels er det måske endnu mindre en reel prioritering i en travl hverdag. Heldigvis kan du stadig komme generne til livs – og endda mens du slapper af på sofaen.

Hvorfor bruge massagepude?

Vil du genre lindre de ømme muskler og led til fyraften, kan du investere i en massagepude. Massagepuden er den billige løsning sammenlignet med en professionel massør eller fysioterapeut, og det er den nemme og behagelige løsning sammenlignet med et håndholdt massageapparat, hvor du enten skal have hjælp af en anden eller selv skal stå op eller side foroverbøjet for at bruge apparatet.

Med en massagepude kan du nyde massagen tilbagelænet i sofaen eller en god stol, mens benene er lagt op til en spændende film eller en god bog. Det er altså rent velvære, og du behøver ikke selv at gøre noget aktivt – udover at sætte et stik i stikkontakten og sætte dig til rette.

Der findes forskellige typer af massagepuder til forskellige typer af massage og områder. Nogle massagepuder er særligt egnet til massage af skuldre og nakke, mens andre fungerer på hele ryggen, og enkelte er endnu mere specifikke; f.eks. til fodmassage.

I massagepude testen længere nede ad siden kan du se de 10 bedste massagepuder – og der er tale om et blandet udvalg med forskellige massagetyper og forskellige problemområder. Nogle er desuden transportable og til at tage med i bilen eller på farten, mens andre fungerer bedst i sofaen eller på kontorstolen.

Fordele ved massagepuder

Massagepuden kan lindre nu og her med massage af ømme muskler, men der er faktisk mange andre og endnu bedre årsager til at bruge en massagepude:

Afhjælper hovedpine og migræne

Massage er dejligt, men det har også mange positive virkninger som at hjælpe dig af med affaldsstoffer og spændinger i og omkring muskulaturen og leddene. Ophobede affaldsstoffer, spændinger og myoser kan give bivirkninger i form af hovedpine eller migræne og andre lokale smerter. Dét slipper du for med jævnlig massage.

Udleder endorfiner

Massage er kendt for at udlede endorfiner i kroppen. Endorfiner kaldes også for kroppens egen morfin, fordi det har den samme virkning. Endorfiner udledes blandt andet også ved kærlig berøring, kys, kram og sex. Endorfinerne har positive effekter på blandt andet stress, angst, depression og sorg.

Massagepuderne fås med forskellige typer af massage, ligesom nogle fås med varme. Og netop varme er en rigtig god idé.

Relateret artikel: varmepude test

Massageeffekten er nemlig endnu mere effektiv, når musklerne er varme. Derudover giver både varme og massage en behagelig og afslappende følelse i kroppen.

Giver et bedre blodomløb

Endnu en fordel ved massagepuder, uanset om der er tale om en massagepude til nakken, massagepude til ryggen eller massagepude til fødderne, er, at en ”bivirkning” er et bedre blodomløb. Massage (og også varme) hjælper nemlig blodet til at cirkulere – og det er sundt. Det forebygger nemlig åreknuder og blodpropper, og så afhjælper det sovende fødder eller arme.

De fleste ældre mennesker vil med tiden opleve at få et dårligere blodomløb, og særligt for denne gruppe mennesker bør massage være en del af hverdagen – så giv gerne de ældre et praj om, at sovende fødder faktisk kan afhjælpes, og at det hverken kræver den store pung op ad lommen eller en særlig indsats.

Massagepude test: Test af de 12 bedste massagepuder

Vores massagepude test tager udgangspunkt i eksisterende produktbeskrivelser, tests og anmeldelser. Dermed har vi ikke selv hos Helsebladet.dk indkøbt og afprøvet massagepuderne.

Musclepillow Infrarød Elite

PRISER FRA
 

 

799,-

 

Musclepillow Infrarød Elite er en populær massagepude, som egner sig perfekt til hurtig smertelindring. Den giver en afslappende og dybdegående massage, som trænger helt ind i musklerne, hvorefter du oplever akut smertelindring.

Den hurtige smertelindring skyldes blandt andet, at puden fungerer ved infrarød varme. Det sikrer en hurtigere effekt, da varmen trænger ud i muskler og led og øger blodomløbet. Musclepillow Infrarød Elite kan anvendes over hele kroppen, uanset hvor du har brug for smertelindring.

Du placerer den blot på det berørte område, hvorefter den løsner op i muskler og led. Samtidig renses der ud i dårlige affaldsstoffer, hvilket har en positiv indflydelse på smerter og spændinger.

Musclepillow Infrarød Elite er nem at bruge, og den tilpasses nemt til det berørte område via elastikken på bagsiden. Du monterer blot massagepuden, hvorefter du kan indstille den til den ønskede funktion via panelet på siden.

Den er samtidig nem at have med på farten, da den har en kompakt størrelse, så den er lige til at putte i tasken. Puden er fremstillet af CE-godkendte materialer, og den er trådløs, så den fungerer efter én opladning.

Den kan klare op til 2-3 timers brug på én enkelt opladning, hvorfor du ikke skal bekymre dig for, om den løber tør for strøm, hvis du har den med uden for hjemmet. Der medfølger en smart oplader, så du kan lade den op i bilen eller i stikkontakten.

Fordele:

 • Kan holde 2-3 timer på én opladning
 • Fremstillet af CE-godkendte materialer
 • Trådløs massagepude
 • Infrarød varme sikrer hurtig smertelindring
 • Skandinavisk design
 • Indstilles nemt via knapperne på siden
 • Skandinavisk design

Ulemper:

 • Du kan få billigere massagepuder
 • Du skal have mulighed for at oplade den, hvis du har den med på farten

Zenkuru® Nakkemassage – shiatsu massagekrave

Zenkuru Nakkemassage
PRISER FRA
 

 

449,-

 

Zenkuru er en massagepude til nakkemassage. De roterende massagekugler i Zenkuru Nakkemassage simulerer den massage, du får hos en uddannet massør. Du har selv mulighed for at indstille hastighed og retning for bevægelserne.

Du kan samtidig få massagepuden til at afgive varme på det område, der masseres, så du får mere ud af din massage. Selvom det er beregnet til nakkemassage, har du også mulighed for at bruge det omkring større muskelgrupper, som også har brug for en dybdegående og effektiv massage.

De roterende massagekugler fungerer effektivt, og du vælger selv, om du vil bruge massagepuden på ryg, nakke, skuldre, lår, lægge eller fødder. Det forbedrer blodcirkulationen og reducerer muskelspændinger og ømhed.

Hvis du døjer med neuropatiske smerter eller muskelsmerter, har massagepuden ligeledes en lindrende effekt. Du kan vælge mellem tre forskellige hastigheder, og apparatet tilsluttes en almindelig stikkontakt.

Pakken indeholder et Zenkuru Nakkemassage-apparat, strømledning og adapter til almindelig stikkontakt samt en manuel. Stropperne er 55 centimeter bredde og 9 centimeter høje, hvilket gør, at den passer til enhver kropshøjde.

Fordele:

 • Lav pris
 • Massagepude med varmefunktion
 • Beregnet til nakken, men fungerer også til ryg, lår, lægge og fødder
 • Kan tilsluttes almindelig stikkontakt
 • 3 forskellige hastigheder
 • 4 separate massagekugler sikrer optimal massage til alle muskler

Ulemper:

 • Kan ikke oplades, da den kræver ledning
 • Egner sig primært til nakkemassage

Beurer MG147 Shiatsu massagepude

PRISER FRA
 

 

435,-

 

499,-

 

599,-

 

599,-

 

699,-

 

799,-

 

Her får du den prisvindende Beurer MG147 Shiatsu massagepude med to forskellige programmer, varmefunktion og indbygget lys. De 4 roterende massagehoveder kan rotere i begge retninger, og du kan både bruge puden til massage af ryg, lænd, nakke og ben.

Du styrer nemt massagepuden med den medfølgende fjernbetjening, og betrækket kan tages af og maskinvaskes ved 30 grader.

Fordele:

 • To forskellige massageprogrammer
 • Varmefunktion
 • Aftageligt vaskbart betræk i åndbart materiale

Ulemper:

 • Fås kun i brun

IWAO Aura Massagepude

PRISER FRA
 

 

995,-

 

Én ting er en behagelig massagepude, men massagebæltet fra IWAO er den innovative storesøster, der tillader dig selv at regulere trykket ved massagen – på en behagelig og afslappet måde. Bæltet tages f.eks. om nakken, og hænderne placeres i holderne, hvor du kan lægge vægten i, afhængigt af det ønskede tryk.

Massagebæltet består af hele 8 roterende massagehoveder, og det har infrarød varme for en bedre blodcirkulation og udrensende effekt. Der er indbygget kontrolpanel, hvor du blandt andet kan styre afstanden på massagehovederne. Der medfølger desuden både alm. stik og stik til bilen.

Fordele:

 • 8 massagehoveder
 • Varmefunktion
 • Stik til bilen

Ulemper:

 • Fylder meget

BackCares Ergonomiske Massagepude

PRISER FRA
 

 

299,-

 

BackCare er kendt for produkter til lindring og velvære, og det nyeste massageskud på stammen er den ergonomiske massagepude, hvor du får valuta for pengene. Puden har infrarød varme, 4 massagepunkter og 2 roterende massagebolde. Dertil kommer, at den er trådløs, og at du dermed kan have den med på rejsen eller i bilen.

Denne massagepude har fået rigtig fine anmeldelser, og prisen er god (fås ofte endnu billigere på tilbud). Producenten har desuden 100% tilfredshedsgaranti inden for 60 dage.

Fordele:

 • 4 massagepunkter
 • Infrarød varme
 • Trådløs
 • God pris

Ulemper:

 • Ikke mulighed for manuel indstilling af afstand

Beurer MG206 Massagesæde

PRISER FRA
 

 

879,-

 

879,-

 

879,-

 

999,-

 

1049,-

 

Må det gerne være lidt ekstra lækkert, kan du overveje at opgradere din massagepude til et massagesæde. Det giver mulighed for en udvidet massage i 3 regioner på samme tid, så du ikke skal flytte rundt på massagepuden hele tiden. Hver del på sædet er desuden tilpasset dén del af ryggen.

Beurer MG 206 massagesæde benytter shiatsumassage med 4 massagehoveder. Derudover er der aftagelig sidepude, timer, lysfunktion og fjernbetjening, samt krog til nem ophængning.

Fordele:

 • Massage af flere områder på én gang
 • Aftageligt sæde
 • Timerfunktion

Ulemper:

 • Kan ikke bruges på benene
 • Har ikke varmefunktion

Beurer MG151 – Shiatsu massagekrave

PRISER FRA
 

 

499,-

 

542,-

 

549,-

 

549,-

 

549,-

 

599,-

 

899,-

 

Her får du endnu et massagebælte – denne gang fra den anerkendte producent af massageapparater og massagepuder; Beurer. Massagebæltet er primært til massage af nakke og skuldre – men kan også bruges til massage af ryg og lænd. Bæltet tages omkring nakken (eller det øvrige ønskede område), hvorefter armene hviler i stropperne og kan hjælpe med at regulere trykket ved massagen.

Beurer MG 151 har 3 intensitetsniveauer samt lys- og varmefunktion. Der er tale om lækker, dybdegående shiatsumassage med hele 8 roterende massagehoveder, der roterer i par.

Fordele:

 • 8 massagehoveder
 • Lys- og varmefunktion
 • 3 intensitetsniveauer

Ulemper:

 • Fylder meget

Beurer MG520

PRISER FRA
 

 

969,-

 

Vil du gerne nemt og bekvemt kunne flytte din massagepude fra sofa til bil eller kontorstol – eller måske endda tage den med på rejsen – er modellen Beurer MG 520 oplagt, da den er helt og aldeles trådløs med op til 2 timers batteritid.

Massagepuden kan bruges til massage af nakke, skuldre, ryg og ben, og så får du varmefunktion for en afspændende effekt. Massagen er den lækre shiatsumassage, og puden består af 4 massagehoveder, der roterer i par, og hvis afstand kan indstilles for den optimale massage. Der medfølger desuden et lændebælte, så du kan fastgøre den, mens du nyder massage af lænden.

Fordele:

 • 4 shiatsu massagehoveder
 • Varmefunktion
 • Lændebælte
 • Trådløs

Ulemper:

 • Opladning tager 3 timer (for 2 timers batteritid)

WOC Pluto massagepude

PRISER FRA
 

 

900,-

 

Her er endnu én i rækken af de små, lækre allround massagepuder. Denne gang med 4 roterende massagekugler og infrarød varme. Massagepuden kan bruges på alle større muskelgrupper og er god at have med i bilen, da der følger både almindeligt stik og stik til bilen med. Der er desuden velcrobånd bagpå massagepuden, så den kan fastgøres til stol eller bilsæde.

Massagepuden Pluto fra WOC er i et afdæmpet og lækkert design, og størrelsen på puden passer i de fleste tasker, så den nemt kan medbringes på arbejde, i bilen eller på rejsen.

Fordele:

 • 4 massagekugler
 • Infrarød varme
 • Bilstik medfølger

Ulemper:

 • Ikke trådløs

Beurer FM39 Fodmassagepude

PRISER FRA
 

 

499,-

 

538,-

 

538,-

 

Leder du efter en massagepude til fødderne, er det denne Beurer-model, du skal have fat i. Massagepuden har 6 roterende massagehoveder i alt og 2 intensitetsniveauer. Dertil valgfri varmefunktion.

Overordnet set er der tale om en meget simpel massagepude, som dog lever helt op til dét, den skal; nemlig at forbedre blodcirkulationen i fødderne, hvilket afhjælper sovende fødder og dårligt blodomløb. Massageapparatet kan stå på gulvet, f.eks. under dit skrivebord, da det nemt kan tændes og slukkes med fødderne.

Fordele:

 • 6 massagehoveder
 • Varmefunktion
 • Tænd- og sluk-knap til fødderne

Ulemper:

 • Ikke så mange funktionsmuligheder

Zenkuru – Trødløs rygmassage

PRISER FRA
 

 

749,-

 

Lækker massagepude fra Zenkuru med 4 roterende massagebolde med retningsskifte, 3 hastighedsniveauer og infrarød varme. Massagepuden er trådløs og dermed transportabel, så du kan bruge den efter træning eller tage den med på rejsen eller i bilen.

Zenkuru rygmassage er lille og smart og kan bruges til massage af både ryg, lænd, nakke, ben, baller og underarme. Puden kan bruges i op til 2 timer på én opladning, og så er den relativt lydløs.

Fordele:

 • Kan bruges til massage af alle større muskelgrupper
 • Infrarød varme
 • Trådløs
 • Kan oplades i bilen

Ulemper:

 • Ikke mulighed for manuel afstandsindstilling

Massagepude Zaahn Shiatsu

De fleste massagepuder er ikke særlig kønne, og de gemmes derfor væk i skabe og skuffer, når de ikke bruges. Det fører til, at de måske bliver glemt i en travl hverdag, og derfor bliver de brugt alt for lidt. Den smarte massagepude fra Zaahn ligner til forveksling en almindelig grå sofapude, og den kan derfor sagtens blive liggende fremme i sofaen eller lænestolen, når ikke den bliver brugt – det hjælper også til at huske på at bruge den jævnligt, og dét vil din krop takke dig for.

Massagepuden har 4 roterende massagehoveder, der giver en dybdegående shiatsumassage, og som selv skifter retning. Der er desuden valgfri varmefunktion.

Fordele:

 • Ligner en sofapude
 • Varmefunktion
 • 4 massagehoveder

Ulemper:

 • Ikke mulighed for manuel afstandsændring

Massagepude testvinder

Der er rigtig mange gode massagepuder i testen ovenfor, og hvad, du bør vælge, afhænger helt og holdent af dit behov. Her hos Helsebladet.dk har vi dog kåret den bedste allround massagepude:

Massagepude testvinder 2020: Beurer MG147

Beurer MG147 kan lidt af det hele; der er tale om en transportabel massagepude i et lækkert design, som både kan bruges derhjemme, i bilen og på kontoret. Den holder strøm længe, og så giver den en behagelig shiatsumassage med et godt tryk. Den har ydermere varmefunktion, og så fås den til en skarp pris.

Gode råd om massagepuder

Du bør vælge massagepude ud fra dit behov. Nogle massagepuder er allround-puder, der kan flyttes rundt til de større muskelgrupper på kroppen, mens andre massagepuder er fremstillet til særlige områder. Lider du af ondt i nakken, kan du med fordel vælge en massagepude til nakken, mens du ved ryg- eller skulderproblemer kan vælge et massagesæde til ryggen. Du kan også få massagepuder, der er særligt velegnet til lænden eller benene.

Massage er ikke kun godt ved ømme muskler. Massage har også en positiv effekt på blodomløbet, da det sætter gang i blodcirkulationen. Det kan f.eks. mindske sovende arme og ben, ligesom det mindsker risikoen for blodpropper og åreknuder. Derudover er massage velvære i sig selv, og de fleste har gavn af massage minimum 1 gang ugentligt.

Har du blot ømme muskler efter træning, kan en massagepude være rigeligt, men har du en belastende arbejdsstilling eller en decideret skade, bør du supplere din massagepude med et visit hos en professionel massør eller fysioterapeut med jævne mellemrum.

En professionel kan rense godt ud de rigtige steder og eventuelt opfange om smerter eller ømheder kan være følgevirkninger som f.eks. kompenserende bevægelser. Kompenserende bevægelser betyder, at du i princippet kan have smerter i den ene side af ryggen, fordi du kompenserer for en skade eller smerte i den anden side af ryggen. Dermed kommer smerten måske et helt andet sted fra, end du umiddelbart selv tror.

Se også: Mindre ømhed med recovery boots

4 kommentarer til “Massagepude test: Find den bedste massagepude”

 1. Fantastisk tests af mange gode massageprodukter. I flere år har jeg gået til massage pga dårlig ryg, senest hos Vejgaard Fysioterapeut og med god effekt, men kan jeg spare et par behandlinger med en af disse produkter vil jeg da prøve det. Hvilket produkt vil I vælge til ømme muskler i lænden?
  Vh Mai

  Svar

Skriv en kommentar