Kosttilskud til hår: Vælg det bedste kosttilskud til håret

Hvad er kosttilskud til hår?

Dit hår vokser, uanset om du gør noget ved det eller ej. Men både hastigheden, det vokser med, tykkelsen, styrken og glansen kan påvirkes både indefra og udefra – og det er her, at kosttilskud til hår kommer ind i billedet.

Der findes mange forskellige varianter af kosttilskud til hår. Fælles for dem er, at de er fyldt med gode vitaminer, mineraler og plantebaserede ingredienser, der alle har en positiv effekt på din hovedbund og dit hår. Kosttilskuddene har forskelligt indhold og forskellige formål. Nogle har til formål at give tykkere hår, mens andre har til formål at skabe mere glans eller at mindske hårtab.

Biotin Vitamin Gummies – vores favorit!

Kosttilskud til hår: Vælg det bedste kosttilskud til håret - kosttilskud til haar vores topvalg

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • 120 stk. vitaminer til hår, hud og negle
 • 100% Tilfredshedsgaranti
 • Over 111 femstjernet anmeldelser
 • En lækker og god smag af blåbær og hindbær

Hud, hår og negle vitamin-vingummier fra MaxMedix
MaxMedix Biotin Gummies er et velsmagende kosttilskud, der kan give din krop de nødvendige næringsstoffer for at pleje hår, hud og negle indefra og ud.

Disse vingummier indeholder biotin samt selen, folsyre, jod, zink, B12, A, C og E-vitamin, alle vigtige vitaminer og mineraler, der kan give din skønhedsrutine et boost.

De har en lækker hindbær- og blåbærsmag og kan være et godt alternativ til almindelige kosttilskud i tablet- og kapselform.

De indeholder blandt andet vitaminer, der bidrager til en normal hårvækst, og flere af deres mineraler og vitaminer har også anti-aging-egenskaber.

Kosttilskud til hår: Vælg det bedste kosttilskud til håret - kosttilskud til haar kunde

Hvorfor tage kosttilskud til hår?

Dit hår påvirkes udefra af vind og vejr, af varme fra føntørrere og glattejern og fra mere eller mindre sunde hårprodukter. Dertil kommer, at håret også påvirkes indefra af det, du spiser og drikker, og de vitaminer og mineraler, der følger med – eller er mangel på. Også dit velbefindende afspejles i dit hår. Det ses blandt andet ved, at stress og depression kan føre til hårtab. Det kan mere hormonbetingede tilstande som graviditet og amning også.

Nogle mener også, at motion har en påvirkning på dit hårs sundhed. Det er dog en påstand, som man kan vælge at tro på eller at lade være. Motion gør uden tvivl noget godt for din krop og påvirker blandt andet din hud, og der kan derfor være valide grunde til at tro, at også håret påvirkes af motion.

Der er altså rigtig mange indre og ydre påvirkninger af dit hår gennem dagen. Det kan resultere i, at dit hår bliver tyndt, fælder eller mister sin glans.

Der er vitaminer og mineraler, der er vigtige for hårbund og hår; ligesom behandlingen af håret også har en indvirkning. Der er dog ikke nogen tvivl om, at især 2 typer af vitaminer er særligt vigtige for at genoprette en sund balance i hovedbunden:

B-vitamin: Selve hårproduktionen afhænger i høj grad af B-vitaminer, og herunder især biotin og niacin. Er du i mangel af disse vitaminer, kan det føre til hårtab.

C-vitamin: De fleste ved, at C-vitamin styrker immunforsvaret. De færreste tænker dog over, at C-vitamin også er vigtig i produktionen af proteinet kollagen, som er altafgørende for sundt og tykt hår med glans.

Selvom B-vitamin og C-vitamin hører til blandt de vigtigste vitaminer for håret, er også A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin og en lang række mineraler vigtige for et tykt og glansfuldt hår – bare ikke i lige så stort omfang.

Relateret artikel: Kan man undgå grå hår?

Typer af kosttilskud til hår

Der findes mange forskellige typer af kosttilskud til hår. De mest almindelige er kapsler, tabletter og tyggetabletter. Det er også de varianter, der er udvalgt i artiklen nedenfor. Du kan dog også få kosttilskud til hår i olieform, ligesom du kan få produkter til at putte direkte i håret.

Ingredienssammensætningen varierer fra kosttilskud til kosttilskud. Nogle fokuserer på vitaminer, andre på mineraler, andre igen på urter eller planter – og mange er en god blanding. Der kan være fordele og ulemper ved det hele; det afhænger helt af, hvad formålet med at tage kosttilskuddet er. Vil du gerne have tykkere hår? Fælde mindre? Få mere glans?

I artiklen nedenfor kan du læse mere om nogle af bedste kosttilskud til hår.

Vælg de bedste hårtilskud

VitaYummy Hair & Nails

VitaYummy Hair & Nails
PRISER FRA
 

 

149,-

 

Ønsker du at være ekstra god ved dit hår og dine negle? Så bør du tage et kig på Hair & Nails fra VitaYummy. Dette produkt indeholder nemlig en masse lækre ting, der tager sig godt af dit hår og dine negle. Der er blandt andet tale om vitamin A, B (B5, B12, folsyre og biotin), C, D, E og mineralerne zink og jod.

Eksempelvis så bidrager zink til normalt hår og normale negle, mens biotin er med til at vedligeholde normalt hår og negle, et normalt stofskifte samt en normal omsætning af makronæringsstoffer. Biotin er ydermere med til at beskytte dine celler mod oxidativt stress.

Hair & Nails-vingummierne er veganske, fri for kunstige sødestoffer samt fri for kunstige farve- og smagsstoffer. Vingummiernes smag kommer fra hindbær, men det er solbær og gulerod, der sørger for den fine farve. Sødestofferne er af naturlig oprindelse.

 • Indeholder 60 bjørne
 • Det anbefalede daglige indtag er 2 bjørne

Hair Growth Formula Tyggevingummier fra Hairlust

Hair Growth Formula Gummies tyggevingummier fra hairlust
PRISER FRA
 

 

249,-

 

Det er lettere at indføre en ny vane, hvis den er velsmagende – og det er tyggevingummierne fra Hairlust, der smager sødt af jordbær. Tyggetabletterne er velegnede til at vedligeholde et almindeligt sundt og stærkt hår, og de indeholder blandt andet C-vitamin, B-vitamin, D-vitamin, folsyre og bambusekstrakt.

Hair Growth Formula er for alle, da de både er fri for gluten, laktose og gelatine, og så er de tilmed veganske.

 • Indeholder 90 tyggetabletter
 • Det anbefalede daglige indtag er 3 tabletter

Hair loss care fra Australian Bodycare

Hair loss care fra Australian Bodycare
PRISER FRA
 

 

165,-

 

169,-

 

199,-

 

199,-

 

199,-

 

200,-

 

200,-

 

299,-

 

Lider du af hårtab, er det dette hårtilskud fra Australian Bodycare, du skal have fat i. Dette kosttilskud til håret er i kapselform. Indeholder blandt andet zink, biotin (B-vitamin), selen og kobber.

 • Indeholder 60 kapsler
 • Det anbefalede daglige indtag er 2 kapsler

Hair Volume Tabletter fra New Nordic

Hair Volume Tabletter new nordic kosttilskud til hår
PRISER FRA
 

 

152,-

 

158,-

 

174,-

 

184,-

 

188,-

 

193,-

 

225,-

 

225,-

 

Hårvitaminer fra New Nordic, der vedligeholder normalt hår. Indeholder blandt andet zink, biotin (B-vitamin) og æbleekstrakt. Samlet set giver det en effektiv vedligeholdelse af håret og mindsker fældning og hårtab.

 • Indeholder 30 tabletter
 • Det anbefalede daglige indtag er 1 tablet

Pureviva Hair Vitamins

Pureviva Hair Vitamins kosttilskud til hår
PRISER FRA
 

 

98,-

 

Søger du vitaminer til tykkere hår, bør du kigge nærmere på Pureviva Hair Vitamins, der er velsmagende vingummi-tabletter med smag af jordbær og kirsebær. Ingredienslisten er rig på vigtige vitaminer og mineraler, herunder A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, folsyre, jod og zink.

 • Indeholder 60 tyggetabletter
 • Det anbefalede daglige indtag er 1 tablet

Yummi Gummi Hårvitaminer fra Yummi Haircare

Yummi Gummi Hårvitaminer fra Yummi Haircare
PRISER FRA
 

 

199,-

 

249,-

 

249,-

 

249,-

 

Endnu en variant med vingummi-lignende hårvitaminer i en sød hjerteform. Tabletterne er rige på B-vitamin (især biotin), D-vitamin, E-vitamin og folsyre. Derudover indeholder de kun naturlige smagsstoffer, er sukkerfrie og fri for gelatine, laktose og gluten. Og så er de veganske og allergivenlige.

 • Indeholder 60 tyggetabletter
 • Det anbefalede daglige indtag er 2 tabletter

Bedste kosttilskud til hår – vi anbefaler

Du vil højst sandsynligt opleve en forskel på dit hår, uanset hvilke af ovenstående hårtilskud, du vælger. Det vigtigste er at give tilskuddet tid til at gøre en forskel. Almindeligvis anbefales det, at du tager kosttilskud til hår i 3 måneder, før du kan se et endeligt resultat. Efterfølgende bør du fortsætte med tilskuddet for at vedligeholde resultatet.

Vores hårtilskudsfavorit er: Hair Growth Formula Tyggevingummier fra Hairlust

Det skyldes, at tilskuddet indeholder en varieret mængde af vitaminer og mineraler, og at selve tabletterne er i en velsmagende vingummi-form, der gør det mere behageligt at indtage end at sluge kapsler. Hårtilskuddet fra Hairlust vil højst sandsynligt give dig følelsen af et tykke hår, mindre tendens til fældning og en flottere glans.

Forskellige tilskud giver forskellige virkninger, men virkningen afhænger også af, hvilke vitaminer og mineraler du eventuelt er i underskud af, din hårtype, samt hvordan du i øvrigt behandler dit hår. Det handler derfor om at prøve sig lidt frem, hvis ikke det første afprøvede kosttilskud giver den ønskede effekt.

Fordele ved kosttilskud til hår

Udover de åbenlyse fordele ved at tage kosttilskud til hår som tykkere og mere glansfuldt hår, der fælder mindre, er der den store fordel ved hårtilskud, at de indeholder vitaminer, mineraler og andet sundt, der ikke kun er godt for håret, men også for resten af kroppen. Mange af tilskuddene indeholder blandt andet D-vitamin, der giver energi (ligesom solens stråler), C-vitamin, der booster immunforsvaret, og en række forskellige ingredienser, der blandt andet har en positiv effekt på huden og helbredet.

Hår og negle er grundlæggende set opbygget ens, og det betyder, at de fleste kosttilskud til hår samtidig vil have en positiv effekt på dine negle. Tilskuddene kan blandt andet forebygge flossede negle og hjælpe til tykkere negle, der har mindre tendens til at knække.

Mange af hårtilskuddene er fri for kunstige tilsætningsstoffer og sukker; ligesom en del også er fri for gelatine, laktose og gluten. Det betyder, at du får sunde og rene tilskud, som ikke tilfører kroppen noget dårligt, og mange af dem kan også bruges af både veganere og allergikere.

Tager du almindelige multivitaminpiller ved siden af dit kosttilskud til håret, skal du være opmærksom på ikke at overskride de anbefalede daglige mængder samlet set, f.eks. hvis tilskuddene hver især har et højt indhold af B-vitamin eller lignende. 

Læs også: Brug sulfatfri shampoo og balsam uden silikone

Kosttilskud til hår øger ikke kropsbehåring

Det er en helt naturlig bekymring, om kosttilskud til hår også har en effekt på kroppens øvrige hårvækst. Kropsbehåring er sjældent ønskværdig, og de færreste vil gøre noget for at booste væksten eller mængden.

Der er heldigvis ingen grund til bekymring på dét punkt. Væksten af håret på hovedet fungerer anderledes end kroppens hårvækst, og du kan derfor sagtens tage kosttilskud til hår med det formål at øge produktionen eller væksten – uden at det har en betydning for din øvrige kropsbehåring.

Kombiner kosttilskud til hår med en sund og varieret kost

Der er ingen tvivl om, at kosttilskud til hår kan gøre en reel forskel for din hårpragt. Men det er også vigtigt at understrege, at du kan gøre mere og andet for at få sundt, tykt og glansfuldt hår.

Først og fremmest kan du kigge på din kost. Vitaminer og mineraler optages hurtigere og bedre via kosten end via kosttilskud. Kosttilskuddet kan derfor være et godt supplement for at få tilstrækkeligt med nødvendige mineraler og vitaminer, men det kan ikke stå alene. Derfor bør du huske en sund og varieret kost, f.eks. ud fra kostpyramiden.

Derudover kan du overveje, hvordan du ellers behandler dit hår. Vind og vejr slider naturligt på håret, og det kan derfor være nødvendigt med beskyttelse mod kulden, men det er mindst lige så vigtigt at beskytte håret mod varme fra føntørrere og glattejern – og i det hele taget helst at minimere brugen heraf.

Fugt er vigtigt for håret, og det kan du tilføre via forskellige plejeprodukter til håret; balsam, hårmasker, serum, hårkur, osv. Vær opmærksom på, at mange såkaldte ”plejeprodukter” indeholder skidt kemi for håret, der enten skjuler det reelle problem eller byder på en kortvarig løsning. Sørg for at vælge gode produkter og at kombinere med kosttilskud til hår, så du også plejer indefra.

Denne kosttilskud til hår artikel er udarbejdet på baggrund af eksisterende online produktbeskrivelser, anmeldelser og tests. Helsebladet.dk har dermed ikke selv indkøbt og testet produkterne, men lavet artiklen på baggrund af grundig research.

Skriv en kommentar