Boost immunforsvaret med antioxidanter i vand

Kroppen har brug for antioxidanter for at fungere. Antioxidanter afhjælper stress, har en antiinflammatorisk effekt og styrker immunforsvaret (*kilde).

Der er altså mange gode grunde til at sørge for at få rigeligt med antioxidanter i en hektisk hverdag, hvor du måske hverken får sovet nok, spist rigtigt eller slappet tilstrækkeligt af.

Det er de færreste, der ved det, men du kan faktisk få et boost af antioxidanter, når du drikker vand – i hvert fald hvis du vælger ioniseret vand. Det kan du læse alt om i artiklen her.

Hvad er ioniseret vand?

Ioniseret vand er kort fortalt vand, der via en særlig maskine – typisk skjult i en kande eller form for drikkedunk – renser og adskiller vandet ved hjælp af henholdsvis kulfilter og elektrolyse. I den basiske del af vandet dannes dermed antioxidanten H2.

Faktisk er det præcis dén type vand, som kendes fra helende kilder og efterhånden kun findes et fåtal af steder i verden. De steder er til gengæld meget velbesøgte.

Fælles for det ioniserede vand og det helende vand i kilderne er, at det er basisk vand med en høj pH-værdi og et højt indhold af H2. Men du behøver ikke at tage til udlandet for at opleve det magiske vand. Det kan du gøre hjemme i køkkenet.

Fordele ved antioxidanter i vand

Der er mange fordele ved at vælge denne form for vand. For det første er du sikker på, at det er rent – hvilket efterhånden er en mangelvare i Danmark. Derudover er det lettere optageligt; faktisk 5-6 gange. Du får altså hurtigere glæde af vandet i kroppen.

Men der er også mange helt sundhedsmæssige fordele ved ved at vælge ioniseret vand – eller ved at vælge at drikke antioxidanter. For det har en lang række positive gevinster:

  • Boost af energiniveau
  • Forbedring af immunforsvar
  • Reducering af stress
  • Smertelindring
  • Antiinflammatorisk effekt
  • Forbedring af hudens elasticitet
  • Reducering af rynker
  • Lindring af tør hud og eksem

Antioxidanter fra madvarer

Du får også antioxidanter fra madvarer som frugt og grøntsager. Og det er naturligvis også den bedste kilde til antioxidanter – men det kræver samtidig en sund og varieret kost, som langt fra alle får i en travl hverdag.

Alternativet har længe været kosttilskud, men med opfindelsen af ioniseret vand, er optagelsen af antioxidanter kun blevet endnu mere effektiv, da de ikke først skal igennem tarmsystemet som ved kosttilskud.

Og da vand i forvejen er ét af de vigtigste næringsstoffer for vores krop, giver det rigtig god mening at vælge antioxidanter i vand.

Antioxidanter i vand eller på huden

Der findes efterhånden valid forskning i, at vand med hydrogen har en gavnlig effekt på både vores indre og ydre (*kilde).

Antioxidanter i drikkevand er godt for dit indre, men faktisk kan antioxidanter i vand, der påføres selve huden – f.eks. via en hydrogen diffuser have en helende effekt på huden. Behandlingen kan reducere rynker, øge elasticiteten, lindre tør hud og eksem og påvirke til en hurtigere sårheling.

Ioniseret vand til rengøring og grøntsager

Antioxidanter i vand har mange fordele for kroppen, men vandet kaldes også “mirakelvand” af andre årsager. Det har nemlig en enestående effekt på bakterier, skidt og snavs.

Derfor er ioniseret vand genialt at gøre rent med. Både fordi det er ekstremt effektivt – og gratis, når du i forvejen har en kande til formålet – men også fordi det ikke belaster miljøet. Det er jo bare vand.

Også grøntsager og frugter kan med fordel lægges i ioniseret vand efter indkøb; det fjerner nemlig pesticider og øger din sundhed. Derudover har det en nærmest magisk effekt på frugt og grønt, der har ligget lige længe nok og er blevet rynket eller slattent.

Alt fra gulerødder til æbler får nyt liv i en skål ioniseret vand.

Kilder vi har brugt til at skrive artiklen:

Skriv en kommentar