Skægtrimmer test – Gør din grooming til en leg

Skæg er ikke bare skæg. Og skæg i denne sammenhæng har intet at gøre med ’sjov og ballade’. De danske mænd tager nemlig deres skæg helt alvorligt! Det skyldes ikke bare, at skægstilarterne er in set fra et modeperspektiv, men at skæg og maskulinitet ofte hænger sammen. 

Fra mænd i jakkesæt til hipsteren med skovmandslooket og alt midt imellem: Fælles for dem alle er, at de har brug for en god trimmer til skægget, hvis det skal holdes til perfektion og ikke ende i et forfejlet vildmandslook.

Vi bringer her 5 anbefalinger til de bedste skægtrimmere, så du kan klare groomingen med det bedst tænkelige værktøj til opgaven.

Vores anbefaling

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Skægtrimmer test - Wella Professional Contura HS 61 Trimmer
PRISER FRA
 

 

1.194,-

 

Måske du kender mærket Wella fra din shampooflaske. Men Wella er ikke bare gode til at give håret næring, de er også yderst kompetente til at designe den bedste skægtrimmer til at fjerne det!

Her ser du modellen Contura HS 61. Ved første øjekast kan du se, at der er tale om en flot og ergonomisk korrekt skægtrimmer. Under brug føles den let (med en vægt på bare 110 gram!) og er nem at skifte position med i hånden, når du skal styre hældningen og trimme i den ønskede længde.

Netop længden kan justeres, så du kan vælge fra en tæt barbering på 0,1 mm eller vælge fra 3-6 mm via den medfølgende afstandskappe.

Som en ekstra nævneværdig detalje arbejder maskinens motor meget stille. Det er en sand fornøjelse, især hvis du ikke er til en irriterende summen, når du trimmer skægget tidligt om morgenen.

Selve kabinettet er lavet i et let materiale af rustfrit stål, hvilket gør maskinen stærk og bidrager til det flotte design.  

Wella er robust, driftssikker, præcis og dejlig nem at have med at gøre. Den lette vægt og maskinens ergonomiske design gør den til en perfekt kandidat til din nye skægtrimmer.

Relateret artikel: De bedste glattejern til skægget

3 års garanti

Remington MB4110 Skægtrimmer

Remington MB4110 Skægtrimmer test
PRISER FRA
 

 

549,-

 

Remington er et velkendt navn på markedet for personlig pleje. Det amerikanske brand har leveret produkter til mænd og kvinder i årtier, hvilket har ført til et stærkt renommé som en ekstremt anerkendt leverandør.

Her ser du modellen MB4110, som faktisk er et helt grooming sæt! Sættet indeholder nemlig ikke bare en skægtrimmer, men har et medfølgende skærehoved, som kan barbere helt tæt. Dette er et kæmpe plus for dig, som trimmer skægget i én længde, men stadig vil afgrænse kinder og hals ved at holde dem helt fri for hår.

Som skægtrimmer er Remington MB4110 designet utrolig praktisk, fordi du kan styre længden på trimmeren med et smart drejehjul. Du kan trimme i længden 0,4-5,5 mm, hvilket sikrer talrige muligheder for at få det rette look.

Også denne maskine er udformet med konturer, så den ligger elegant i hånden og kan bruges nemt. Skiftet af hovedet (til skægtrimning eller tæt barbering) foregår også helt ubesværet med et simpelt ’klik’.

Trimmeren har tilmed selvslibende blade, der er belagt med bl.a. titanium! Det sikrer langtidsholdbarhed – og naturligvis et glimrende skær, som let fjerner hår.

Remington maskinen har 3 års garanti, kan oplades med USB og indikerer selv, når det er tid til en ny opladning.

Hurtigopladning på 5 min

Braun Skægtrimmer BT7220

Braun Skægtrimmer BT7220  - skægtrimmer test
PRISER FRA
 

 

350,-

 

Tyske Braun behøver næppe en længere introduktion. Mærket har i generationer stået for imponerende barbermaskiner til mænd – ligesom den tyske fabrikant er kendt for øvrige produkter i særklasse, som f.eks. køkkenmaskiner og meget mere.

Her ser du Brauns skægtrimmer model BT7220, som er fra deres serie 7, hvilket indikerer en stærk produktserie.

Skægtrimmeren her er let at styre og har stærke medfølgende skær, der kan klippe i 39 længdeindstillinger. Denne trimmer er udstyret med et praktisk drejehjul ved skærehovedet, som gør det let at indstille længden til den helt rigtige.

Der medfølger flere skærehoveder, hvormed du kan trimme, barbere tæt og præcisionstrimme! Præcisionstrimmeren er god til dig, der gerne vil have fuld kontrol over linjerne i dit skæg. F.eks. hvis du styler med en buet form ved kinderne eller på din hals. Sættet har tilmed en medfølgende Fusion5 skraber fra Gillette, så du kan barbere helt ind til huden.

Som en perfekt ekstra detalje er det muligt at foretage en hurtigopladning på bare 5 min! Det er en virkelig anvendelig feature, som sikrer, du ikke står en morgen med et halvfærdigt skæg og udsigten til en lang ladning!

Både motor og blade har en høj styrke, hvilket betyder, du både kan klippe tykt skæg eller hår uden problemer.

Panasonic ER-GB96

Panasonic ER-GB96 - skægtrimmer test
PRISER FRA
 

 

742,-

 

Der er også her tale om en maskine, hvor du kan vælge den helt rette klippeindstilling via et drejehjul. Du kan altså alene med din tommelfinger hurtigt indstille den optimale længde til netop dit udseende.

Med til trimmeren hører der sig præcisionstilbehør, som gør det let at definere sin stil. Sættet har tilmed en smart lille rejsetaske med som udstyr.

I tilfælde af du dyrker et lidt længere skæg, og gerne vil have fingrene i denne model, skal du ikke være bange for rengøringen. Selv de lidt længere skæghår kan nemt vaskes bort, fordi du kan holde den vandtætte maskine under rindende vand, når du vasker skæret. 

BaByliss Japanese Steel Beard Trimmer

Skægtrimmer test – Gør din grooming til en leg - BaByliss Japanese Steel Beard Trimmer
PRISER FRA
 

 

698,-

 

Det er ikke alle mænd, der kender BaByliss. Men der er her tale om endnu en yderst anerkendt producent, der leverer gedigne produkter til både herrer og damer.

Her ser du den flotte Japanese Steel Beard Trimmer, der ikke bare ser godt ud, men også ligger perfekt i hånden!

Som navnet indikerer, er maskinen udstyret med forrygende stærkt japansk stål som klippeblad. Det sikrer en lang levetid og klipper let selv kraftigt skæg.

Du kan indstille trimmeren fra 0,5 mm til 12 mm, så du har god mulighed for et tættere skæg, de famøse ”3 dages stubbe” eller et lidt længere og mere defineret skæg.

Som på mange af de øvrige maskiner i den skægtrimmer test, er der tale om en trimmer, hvor du styrer længden via et drejehjul. Dette flytter beskyttelseskappen med 0,5 mm ad gangen, hvilket gør det let at finde en perfekt længde.

Bemærk at du kan anvende maskinen både trådløst eller med ledning! En fremragende detalje, hvis du er på vej ud ad døren, men ved at løbe tør for batteri.  Selve batteriet har dog 120 minutters driftstid, så du kan trimme skægget flere gange, inden du må genoplade. 

Med til sættet får du desuden en skægkam og en taske.

Relateret artikel: De bedste næsehårstrimmere

Om mærkerne i denne test

I denne bedste skægtrimmer test har vi lagt vægt på pålidelige mærker, så du får en maskine, der holder godt og som alle repræsenterer et stærkt forbrugervalg, hvor du får værdi for pengene.

Mærkerne er:

  • Wella
  • Remington
  • Braun
  • Panasonic
  • BaByliss

Typiske spørgsmål til brugen af en skægtrimmer

Hvordan bruger man en skægtrimmer?

Brugen af din skægtrimmer kan variere. Har du et kortere skæg eller blot stubbe, kan du relativt let trimme det ved at indstille din skægtrimmer til den ønskede længde og køre den over skægområderne. Et kortere skæg bør trimmes, så det har en ens længde, men du kan evt. lave en ’fade’-overgang på halsområdet.

En pæn overgang omkring adamsæblet er med til at sikre et velplejet udseende.
For et længere skæg, bør du altid starte med at vaske det (ideelt set med en skægshampoo), tørre det godt og rede det i nedadgående retning med en skægkam eller skægbørste.

Når du trimmer et længere skæg, har du flere muligheder for at trimme i forskellige længder. Husk dog, at en tydelig kindlinje er med til at give form til skægget og dit ansigt, hvorfor det er vigtigt at holde linjerne. Selve skægget kan din trimmer klippe til, mens hals og kinder bør holdes mere hårfri for et soigneret look.

Selve overskægget bør ligeledes trimmes, så det ikke rammer over læben eller vokser vildt ud. Du bør i det hele taget trimme vildtvoksende hår med en saks, for at holde detaljerne på plads.

Slut gerne af med at vaske og tørre dit skæg igen, inden du giver det en tur med en god skægolie.

Kan en skægtrimmer løse hudproblemer fra den tætte barbering?

Mange mænd døjer med hudproblemer forårsaget af barbering med skraber. Dette kommer typisk til udtryk ved rødmen og skægpest på halsen, som er et mere følsomt område, hvor det desuden kan være svært at fange de små hår i forskellige groretninger.

Ved at bruge en skægtrimmer og holde skægget i en længde af blot få millimeter, kan du typisk undgå problemer med de irriterende røde knopper – samtidig med at du får et meget tætbarberet og soigneret look.

Husk at udstyret gør en stor forskel. Vælg derfor gerne anerkendte og effektive produkter a la dem fra denne skægtrimmer test.

Skriv en kommentar