Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin

Charme, selvtillid og lækkert hår var Score-Kajs opskrift på succes og selvtillid. Og der er noget om sagen, for man udstråler helt automatisk mere selvtillid og charme, hvis man har flot og sundt hår.

Selvfølgelig gør det modsatte sig også gældende. Hvis man har slidt hår, tyndt hår eller har problemer med hårtab, kan det ramme selvtilliden hårdt. Og man får en tendens til at skjule sit hår ved at få det klippet kort eller sætte frisuren i en knold, da man ganske enkelt skammer sig over sin hårpragt – eller mangel på samme.

Men hvad kan egentlig man gøre ved tyndt og slidt hår? Et godt bud kan være at øge dit indtag af hårvitaminer, som kan hjælpe med at give dig en sund hårvækst samt det stærke og glansfulde hår, som du altid har drømt om.

I denne artikel sætter vi fokus på hårvitaminer, hvad det er, og hvordan vitaminer til håret kan hjælpe dig, hvis du har slidt og skadet hår eller hårtab.

Så læs videre for at blive klogere på hår vitaminer, og hvordan kosttilskud som biotin-kapsler, biotin-vingummier eller biotin complex hjælpe dig, hvis du har slidt og skadet hår eller hårvækst.

Biotin Vitamin Gummies – vores favorit!

Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin - kosttilskud til haar vores topvalg

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • 120 stk. vitaminer til hår, hud og negle
 • 100% Tilfredshedsgaranti
 • Over 111 femstjernet anmeldelser
 • En lækker og god smag af blåbær og hindbær

Hud, hår og negle vitamin-vingummier fra MaxMedix
MaxMedix Biotin Gummies er et velsmagende kosttilskud, der kan give din krop de nødvendige næringsstoffer for at pleje hår, hud og negle indefra og ud.

Disse vingummier indeholder biotin samt selen, folsyre, jod, zink, B12, A, C og E-vitamin, alle vigtige vitaminer og mineraler, der kan give din skønhedsrutine et boost.

De har en lækker hindbær- og blåbærsmag og kan være et godt alternativ til almindelige kosttilskud i tablet- og kapselform.

De indeholder blandt andet vitaminer, der bidrager til en normal hårvækst, og flere af deres mineraler og vitaminer har også anti-aging-egenskaber.

Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin - kosttilskud til haar kunde

Hvad er vitaminer til håret?

Vitaminer til håret er, som navnet antyder, hårvitaminer, som er ekstra gavnlige for dit hår, og som kan hjælpe med at sikre en god og sund hårvækst.

Netop derfor anbefales det også ofte, at du tager hårvitaminer, hvis du har tyndt, tørt og skadet hår, da håret ofte er det første, der rammes, hvis man lider af vitaminmangel.

Det øgede indtag af hår vitaminer kan dermed bidrage til en sundere hårvækst, hovedbund og fugte håret indefra og ud. Hvilket netop er vigtigt, hvis du har problemer med hårtab eller skadet hår.

Men hvad er hårvitaminer egentlig? Det er der ikke et simpelt svar på, da flere forskellige vitaminer og mineraler er vigtige for både hovedbunden og hårets sundhed.

Nogle vitaminer er dog bedre for håret end andre, og for at gøre det let for dig at finde frem til de bedste hårvitaminer og mineraler, kan du her nedenfor finde en liste over de vigtigste mineraler og vitaminer til tyndt, tørt og skadet hår. Og vi kan allerede afsløre så meget, at ét hårvitamin er vigtigere end de alle andre; nemlig biotin.

 • Zink: Bidrager til at vedligeholde hud, hår og negle samt en normal omsætning af A-vitamin.
 • Kobber: Bidrager til en normal hårpigmentering.
 • A-vitamin: Bidrager til produktionen af sebum, der er det naturlige fedtstof, som bidrager til at forsyne hår og hud med fugt.
 • B2-vitamin (riboflavin): Bidrager til at styrke cellernes vækst (herunder i hovedbund) og til at vedligeholde normal hud.
 • B9-vitamin (folsyre): Bidrager til en sund cellevækst i hårfolliklerne, der producerer hår. Folsyre bidrager ligeledes til at producere nye blodceller, som transporterer næringsstoffer ud til hovedbunden for at producere sunde og stærke hårstrå.
 • B6-vitamin: Bidrager til kroppens celledelingsproces og hjælper med at balancere talg og styrker svækket.
 • B7-vitamin (biotin): Er et af de vigtigste hårvitaminer, og bidrager til normal hårvækst og til at pleje både hår og hovedbund. Biotin er også det hår vitamin, som du vil se i kosttilskud mod hårtab i meget høje doser grundet hårvitaminets virkning på hårvækst.
 • C-vitamin: Bidrager til en normal kollagenproduktion, som ikke kun er vigtigt for at reducere rynker, da plejer også huden i hovedbunden for at give håret gode vækstbetingelser.
Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin - vitaminer til haaret

Selvom der findes mange forskellige mineraler og vitaminer til håret, er det vigtigste hårvitamin uden tvivl biotin, da det kan hjælpe med både slidt og skadet hår samt hårtab. Hvilket primært skyldes, at et øget indtag af biotin kan forbedre hårets struktur, glans, vækst og ikke mindst styrke.

Og som bonuseffekt har biotin også en positiv effekt på både hud og negle, og er dermed det komplette skønhedsvitamin, uanset om du har slidt hår, flossede negle eller gerne vil pleje din hud. Køb biotin kosttilskud til hår, hud og negle her.

Det og meget mere giver vi dig det fulde overblik over nedenfor, hvor vi sætter ekstra fokus på biotin, som er et af de absolut bedste hår vitaminer.

Relateret: Lær mere om kosttilskud til hår

Hvad er biotin?

Biotin kaldes også ofte B7-vitamin, og er et vandopløseligt vitamin, som kroppen bruger til at omsætte aminosyrer, kulhydrater og fedt. Nu spørger du nok dig selv, hvorfor dette er vigtigt for tørt, tyndt og skadet hår? Det er der faktisk en logisk forklaring på.

Alle kroppens celler har nemlig brug for biotin for at fungere optimalt – og cellerne i både hår og hovedbund er ingen undtagelse.

Biotin forbedrer dermed kroppens evne til at få mest muligt ud af den energi og næringsstoffer fra de fødevarer, som du spiser på daglig basis. Og det er netop i denne proces, at dit hår og hovedbund får den næring, som de skal bruge for at give en sund hårvækst.

Med andre ord er biotin-vitamin vigtigt for at skabe ny cellevækst i både hår og hovedbund, og bidrager til at forny og udvikle både nyt hår og hud. Netop derfor kan mangel på biotin føre til tidligt hårtab, hvilket også er en af årsagerne til, at eksperter ofte anbefaler et kosttilskud med biotin som den første behandling mod hårtab, tyndt og slidt hår. Køb biotin-tilskud med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvad er biotin godt for?

Alle kroppens celler skal bruge biotin for at fungere optimalt, da det er et hjælpeenzym, der hjælper kroppen med at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyrer samt bidrager til, at kroppen danner nyt hår.

Biotin er blandt andet vigtigt i flere af kroppens stofskiftereaktioner, regulering af sukkeromsætningen, cellevækst og celledeling, som har en direkte påvirkning på hårvækst (og mangel på samme) og hårpleje generelt.

Men selvom biotin primært beskrives som et ‘hårvitamin’, har det vandopløselige B-vitamin faktisk mange andre egenskaber. Ikke kun for din sundhed, men også for din skønhed.

Biotin bidrager til hårvækst

Biotin hjælper med at opretholde normalt hår, og spiller en afgørende rolle i hårets normale vækst og styrke. Det skyldes, at vitaminet spiller en essentiel rolle i cellevækst og celledelingen, hvilket er vigtigt i forhold til fornyelse og udviklingen af nyt hår. Netop derfor kan mangel på biotin føre til hårtab og skadet hår, og det er en af grundene til, at mange eksperter anbefaler et biotin kosttilskud, hvis man oplever hårtab eller en fortynding af håret.

Relateret: Sådan undgår du grå hår

Bidrager til at forebygge tørt og skadet hår

Hårvitaminet biotin hjælper også kroppen med at producere proteinet keratin, som er en grundsten i hårets opbygning, og dermed er vigtigt for at afhjælpe tørt og skadet hår. Hvilket også er en af de primære årsager til, at mange frisører anbefaler enten et biotin-tilskud eller andre hårplejeprodukter med biotin, hvis man gerne vil komme tørt og skadet hår til livs.

Forbedrer hudens udseende

Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin - paen hud

Selvom collagen og C-vitamin ofte bliver hyldet som et mirakelmiddel i hudplejeprodukter, så er biotin mindst lige så vigtigt at inkludere i din hudplejerutine. Biotin bidrager nemlig til at omsætte fedtsyrer og vitaminer i kroppen, som herefter bliver ført ud til hudcellerne, hvilket kan hjælpe med at fugtgive og pleje huden. På den måde kan biotin (også) hjælpe med at forbedre din huds udseende og sundhed.

Giver stærkere negle

Giv hår, hud og negle optimal støtte med ét enkelt hårvitamin: Biotin - staerke negle

Mangel på biotin kan føre til skøre og flossede negle, og biotin kan dermed hjælpe med både at styrke dine negle og forbedre dine negles udseende.

Som du kan se, er et øget indtag af biotin velegnet til at fra at pleje skadet og tørt hår, hjælpe med hårtab, flossede negle og få en hud, der ser sundere ud. Du kan selvfølgelig øge indtaget af biotin ved at spise fødevarer som æggeblommer, indmad, havregryn og hvedeklid, som har et højt naturligt indhold af netop biotin.

Det kan dog godt være svært at tænke biotinindhold, hud- og hårpleje ind i sine madvaner, når man går rundt og smider ting i kurven nede i Netto.

Derfor kan det være værd at overveje at købe et decideret biotin kosttilskud, som netop er propfyldt med hårvitaminer, som altså ikke kun plejer håret, men ligeledes hjælper med at pleje både hud og negle.

Kosttilskud med biotin kommer i mange forskellige afskygninger, og kan blandt andet fås som biotin-vingummier, rene biotin-tabletter eller som biotin complex med andre ingredienser til at styrke hårvækst, negle og bidrage til en sund hud.

Hårvitaminer – er vingummier eller tabletter bedst?

Uanset om du vælger hårvitaminer i vingummi- eller tabletform, er effekten den samme. Dog er der en tendens til, at især biotin-tabletter har en lettere kraftig smag, da biotin helt naturligt har en speciel duft og smag.

Denne smag er dog mulig at camouflere i en vingummi. Men grundet formuleringen er der risiko for, at man skal tage flere vitaminvingummier for at få den samme mængde hårvitaminer, som man ellers ville få ved blot at tage én tablet.

Med det sagt har de forskellige biotin-tilskud lidt anderledes egenskaber, alt afhængigt om du vælger at tage dem i vingummi- eller tabletform. For at give dig et eksempel kan vi tage nogle af de mest populære biotin-tilskud på det danske marked og forsøge at sammenligne dem.

På den måde bliver du godt klædt på til at vælge de bedste hårvitaminer, som passer netop til dig og dine behov.

Biotin-tabletter med B7-vitamin

Et kosttilskud i tabletform udelukkende med biotin (også kendt som B7-vitamin) som den eneste ingrediens er perfekt til dig, der gerne vil tage biotin med det formål at pleje håret og hårvæksten. For når biotin er den eneste ingrediens i et kosttilskud, har det en tendens til at have en meget høj dagsdosis biotin, hvilket netop er ideelt, hvis du vil fremme hårvækst og styrke dit hår indefra og ud. Et godt eksempel er biotin-tabletter fra maxmedix, som giver dig en dagsdosis på hele 12000 mcg biotin. Netop denne dosis er optimal, hvis du vil have hjælp til tørt og skadet hår eller har problemer med hårtab. Køb biotin-tabletter 12000 mcg med 100% tilfredshedsgaranti her.

Biotin-vingummier med 5000 mcg biotin

Som nævnt har biotin-vingummier en tendens til at have en lavere dagsdosis sammenlignet med hårvitaminer i tabletform. Det skyldes formuleringen af vitaminvingummier, som dog er et perfekt alternativ, hvis man har svært ved at synke tabletter eller kapsler. Her kan især anbefales biotin-vingummier fra ShytoBuy, som er specielt formuleret til at styrke hår, hud og negle med en høj dagsdosis på 5000 mcg biotin. Vingummierne smager af hindbær- og blåbær, og indeholder foruden biotin også zink, jod, B12, A-, C- og E-vitamin, som alle er vigtige næringsstoffer til at styrke alt fra hårvækst til at give dig sundere hud og negle. Køb biotin-vingummier her.

Biotin Complex-tabletter

Når ordet Complex indgår i navnet på et kosttilskud, betyder det, at det indeholder mere end én aktiv ingrediens. Hvilket også er tilfældet for biotin complex, der foruden biotin indeholder mineraler som zink, selen og MCT, der alle er vigtige til at fremme en sund hårvækst, stærke negle og en sund hud. køb biotin complex-tabletter med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvor lang tid går der, før hårvitaminer virker?

Det er lidt svært at sige, hvor hurtigt vitaminer til håret virker. For at svare på det spørgsmål er vi derfor nødt til at forklare nærmere om, hvordan hårvækst fungerer. Det hele starter nemlig i hårsækken, og for at få en god hårvækst er det vigtigt, at du har en sund hovedbund og god blodtilførsel til hårsækkene.

Dit hår på hovedet og for den sags skyld gennemgår helt naturligt flere forskellige vækstfaser gennem dit liv. Derfor er det heller ikke unormalt, at nogle har tykt og fyldigt hår i en sen alder, mens andre oplever en begyndende pletskaldethed allerede som teenager.

Og her er det vigtigt at huske på, at hår vitaminer ikke kan ændre din krops genetik, og skaldethed er netop genetisk betinget.

Hvis du i stedet oplever hårtab på grund af sygdom, amning, stress eller hormonelle ubalancer, er der lys for enden af tunnelen, og ofte vil du begynde at opleve normal hårvækst efter, at der er kommet ro på disse forhold.

For at hjælpe hårvæksten på vej kan du overveje at tage kosttilskud med hårvitaminer, herunder biotin, som kan bidrage til at stimulere hårvækst og forebygge tørt og skadet hår.

Men selvom du tager vitaminer til håret, er det vigtigt at huske på, at det ikke er en mirakelkur med øjeblikkelige resultater. Der kan godt gå lidt tid, inden hårvitaminerne virker.

Dit hår på hovedet gror nemlig langsomt, og derfor bør du også tage et tilskud med hårvitaminer i minimum 3-6 måneder for at se mærkbare ændringer i din hårvækst og hårets fylde.

Hår vokser i gennemsnit 0,5 centimeter til 1,7 centimeter om måneden, og du vil efter et par måneders brug af vitaminer til håret opleve nye små hår langs hårgrænsen eller mellem hårstråene. Hvilket kun positivt, da det er et tegn på, at håret vokser, og at du igen er på vej mod en sund hårvækst. Køb hårvitaminer til sundt hår og hårvækst her.

Er der bivirkninger ved hårvitaminer?

Der er flere fordele ved hår vitaminer som biotin, som blandt andet kan bidrage til at fremme hårvækst, sundt hår, hud og negle. Og ifølge Sundhedsstyrelsen er der intet, der indikerer, at et øget indtag af biotin er giftigt eller farligt, selv i høje doser.

Men det betyder ikke, at der ikke er potentielle bivirkninger ved hår vitaminer og biotin. For nogle kan i meget sjældne tilfælde opleve maveirritation, hvis de tager biotin-kosttilskud med en meget høj dagsdosis.

Det hører dog til sjældenhederne, og i kliniske og videnskabelige studier har man ikke bemærket alvorlige bivirkninger i forbindelse med at tage biotin-tilskud.

Forklaringen på det skal muligvis findes i, at biotin er et vandopløseligt vitamin, og derfor udskiller kroppen helt automatisk al den overskydende biotin, som den ikke bruger.

Med det sagt er det dog alligevel vigtigt at rådføre med egen læge, inden du begynder at tage hår vitaminer, hvis du lider af sygdom, allergier eller tager bestemte former for medicin.

Samme anbefaling gælder også for andre kosttilskud, og her er hårvitaminer som biotin altså ingen undtagelse..

Må man tage hårvitaminer, hvis man er gravid eller ammer?

Vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer overføres til barnet og modermælken, og derfor anbefales det, at man snakker med sin egen læge eller jordemoder, før man tager hårvitaminer.

Det gælder faktisk alle kosttilskud, da lægen og jordemoderen bedst ved hvilken effekt, som den øgede dosis vitaminer og mineraler har for fosterets og barnets udvikling.

Sundheds- og fødevarestyrelsen anbefaler, at gravide og ammende mødre følger De Officielle Kostråd samt tager tilskud af folsyre, jern og D-vitamin for at få dækket behovet for de nødvendige næringsstoffer under amning og graviditet.

Efter samtale med egen læge kan du så vurdere, om du bør tage hårvitaminer under din graviditet, eller mens du ammer.

Skriv en kommentar