Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning

Du vil aldrig finde et kommercielt fitnesscenter uden håndvægte som en del af deres udstyr. De er nemlig ganske uundværlige i forbindelse med styrketræning.

Et sæt justerbare håndvægte er i mange tilfælde, alt du behøver for at komme ordentligt i gang med seriøs hjemmetræning. De praktiske frivægte kan bruges til at træne triceps, biceps, bryst, ryg, ben og skuldre. Du kan med andre ord arbejde hele kroppen igennem for at opbygge mere styrke og større muskelmasse. 

Der kan dog være forskel på, hvor tung en vægt du kan bruge til f.eks. skulderpres kontra en squatvariation. Derfor er de justerbare håndvægte de mest praktiske, fordi du kan tilpasse vægten til dine enkelte øvelser.

5 gode justerbare håndvægte til træning i hjemmet

Her følger 5 anbefalinger til håndvægte, inden vi under anbefalingerne kommer omkring fordelene ved justerbare håndvægte samt tips til øvelser.

Finnlo håndvægt

Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning - finnlo haandvaegt justerbar 10kg
PRISER FRA
 

 

268,-

 

Denne håndvægt fra Finnlo er et oplagt valg, til dig der vil i gang med træning. Du får i alt 10 kg til at træne med, som du kan justere alt afhængigt af den specifikke øvelse.

Håndvægten er opbygget, så du kan skrue spinlåsen hurtigt af og justere skiverne efter behov. Spinlåsen holder skiverne sikkert på plads, så du ikke skal bekymre dig om andet end at yde dit bedste i dine træningssæt.

Du får i denne løsning – foruden stang og spinlåsene – 2 vægtskiver á 1,25 kg samt 2 vægtskiver á 2,5 kg. Selve stangen er udformet med et ru greb. Det bevirker, at du har god kontrol over håndvægten, så den ikke glider i hånden under brug.

Bemærk at håndvægten forhandles stykvis.

inSPORTline

Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning - Haandvaegtssaet 20 kg Justerbart inSPORTline
PRISER FRA
 

 

899,-

 

Disse justerbare håndvægte fra inSPORTline forhandles sætvis og giver dig derfor én til hver hånd. Det er naturligvis en forudsætning for at kunne træne klassiske øvelser som bænkpres, skulderpres m.m.

Vægtskiverne på denne model er lavet af cement, som har en blødere belægning af gummi omkring sig. Det er med til at forhindre hårde slag mod trægulv o.l.

Selve grebet på håndvægten er dækket af plastik, hvilket nogle kan føle er mere behageligt end et greb direkte på metal. Træner du uden træningshandsker kan det især være at foretrække, om end det er en smagssag.

De to håndvægte har en totalvægt på 20 kg, men du behøver naturligvis ikke udelukkende at køre med 2 håndvægte på hver især 10 kg. Den justerbare egenskab gør det muligt at ’bygge’ en håndvægt med 15 kg, så du kan køre en tungere øvelse – f.eks. bicepstræning eller en goblet squat.

Der medfølger 4 skiver á 2,5 kg og 4 skiver á 1,25 kg. Dertil får du naturligvis stængerne samt sikkerhedslåse til alle enderne.

Håndvægtssæt m. vægtstang

Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning - Haandvaegtssaet m. Vaegtstang 50 kg. inSPORTline
PRISER FRA
 

 

2.499,-

 

Dette er reelt set ikke kun justerbare håndvægte, men også en justerbar vægtstang. Her er nemlig tale om et helt sæt fra inSPORTline, som giver dig rigtig gode muligheder for at tage hjemmetræningen til nye højder.

Håndvægtene i dette sæt er udformet med skridsikkert greb, ligesom der naturligvis er sikkerhedslåse med. Modsat mange andre håndvægte sæt får du dog hele 50 kg at træne med. Det giver dig mulighed for at træne hårdere og fokusere mere på at opbygge større muskler og mere styrke – afhængigt af dine øvelsesvalg.

I kraft af den medfølgende vægtstang får du mulighed for at foretage flere øvelser efter deres klassiske fremgangsmåde. F.eks. med stangen på ryggen under en traditionel back squat, én stang for fødderne ved dødløft eller med brug af én vægtstang ved bænkpres.

Sættet leveres i en praktisk plastkasse, som både har håndtag og transporthjul.

Powerblock Sport 24

Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning - Powerblock Sport 24
PRISER FRA
 

 

1.990,-

 

Måske du kender udtrykket “Bowflex håndvægte”? Når man taler om Bowflex håndvægte, er det egentligt bare et udtryk for en specifik producent, som er kendt for at have designet en ”mange-i-én”-håndvægt.

Dette sæt á 2 stk. justerbare håndvægte fra Powerblock gør præcis det samme – men til en mere attraktiv pris!

Du får her hele 8 håndvægte i én, da du nemt kan ændre, hvor mange kilo, som skal være forbundet til håndvægten. Du kan derfor justere imellem 1,3 kg (kun selve håndvægten), 2,5 kg, 4,0 kg, 5,5 kg, 7,0 kg, 8,0 kg, 9,5 kg og 11,0 kg (håndvægten med alle skiver aktiveret).

Dermed har du en helt forrygende forudsætning for at træne forskellige øvelser eller for at bygge løbende på uden at skulle investere i nyt udstyr.

En anden god detalje, som gør håndvægten endnu mere praktisk, er den firkantede udformning. Du kan dermed bruge dem som push up bars eller lave øvelser som renegade rows uden at skulle føle, at vægten ’triller væk’ under dig.

Powerblock PRO EXP set 5-50

Justerbare håndvægte – alt du behøver til effektiv hjemmetræning - Powerblock PRO EXP set 5 50
PRISER FRA
 

 

4.490,-

 

Dette håndvægtsæt er det samme som førnævnte Powerblock, men med flere kilo til din rådighed. Her får du det, der svarer sig til hele 16 håndvægte!

Vægten tillader dig at bruge følgende kilo pr. håndvægt: 1,1 kg, 2,2 kg, 3,4 kg, 4,5 kg, 6,8 kg, 7,9 kg, 9 kg, 11,3 kg, 12,5 kg, 13,6 kg, 15,8 kg, 17 kg, 18,1 kg, 20,4 kg, 21,5 kg og 22.7 kg.

Sættet giver dig med andre ord rig mulighed for at træne kroppen igennem derhjemme uden at mangle vægt. Og skulle det ske, at du bliver så stærk, at du savner mere vægt, så kan du faktisk tilkøbe og udvide vægten med flere vægtskiver. Dermed får du mulighed for at træne med helt op til 40.8 kg i hver hånd!

Du kan finde vægtudvidelse her.

NB! Til de smarte Powerblock koncept har du ligeledes mulighed for at tilkøbe en praktisk håndvægtstand lavet af robust stål.  

Hvad er fordelene ved justerbare håndvægte?

Hvis dit mål er at opbygge en større muskelmasse og blive stærkere, er håndvægte et glimrende værktøj. Håndvægte er dog ikke udelukkende til opbygning af muskelmasse, men også for dig, der vil tones eller øge din forbrænding i forbindelse med vægttab.

Modsat en vægtstang arbejder håndvægte bedre med den muskulære balance, hvor det f.eks. ikke bliver din stærke side, som primært trækker vægten. Ligeledes kan du lave unilaterale øvelser – altså træne en side af kroppen ad gangen.

Håndvægte falder desuden ind under begrebet ”frivægte”, som ikke udelukkende isolerer og træner en enkelt muskel (som man kender det fra isolationsmaskinerne i et fitnesscenter), men aktiverer flere muskelgrupper.

Desuden kan du nyde godt af øget bevægelsesfrihed. Det gør det lettere f.eks. at træne alle skulderens store muskelhoveder eller flytte vægtenes bevægelseslinje, så du rammer din muskel, hvor øvelsen giver størst effekt.

Sidst, men ikke mindst, kan du få bedre træningseffekt fra håndvægten ved at ramme dybere i dine muskler. Tænk på en klassisk øvelse som bænkpres. Bruger du en vægtstang til denne øvelse, vil du ikke kunne sænke den til længere end brystet. Håndvægte kan derimod føres endnu dybere tilbage for at opnå større bevægelsesudslag. Du strækker altså musklen mere og tvinges til at arbejde med en øget range of motion. Det stresser dine muskel mere, hvilket sikrer bedre betingelser for muskelopbygningen og din styrke.

Relateret artikel: Ankelvægte til løbetur og genoptræning

Hvilke øvelser kan jeg lave med mine håndvægte?

Du kan lave rigtig mange øvelser med dine håndvægte. Både øvelser for specifikke muskler (isolationsøvelser) og øvelser med fokus på store muskelgrupper (flerledsøvelser).

Der findes mange gratis træningsprogrammer, som du kan søge frem på Google – og ligeledes kan du se træningsvideoer på YouTube. Vi vil dog her beskrive 3 klassiske øvelser, som træner kroppen godt igennem.

Floor press (bænkpresvariation) – træning af bryst og skuldre

Læg dig fladt på en yoga-måtte eller andet semiblødt underlag. Træk nu benene op under dig, som hvis du skulle lave en mavebøjning. Hav dine håndvægte strakt op imod loftet i lige arme.

I en kontrolleret bevægelse skal du nu sænke håndvægtene simultant ned mod gulvet. Hold dine albuer i en vinkel på cirka 60 grader fra dine skuldre. Når dine albuer og arme rammer gulvet, så tag en indånding på 1 sekund og før dernæst dine arme retur til den udstrakte position.

Du bør sigte efter at sænke vægtene på ca. 3 sekunder, mens du fører dem op på 1 sekund. Gentag i 3 sæt á 10-12 repetitioner.

Goblet squat – træning af lår og baller

Stå med skuldrebredde mellem dine ben. Hold din håndvægt foran dit bryst, under din hage. Håndvægten skal vende lodret, så løft ved at holde i skiverne med begge arme.

Sænk nu din krop, så dine ben er i 90 grader, når dine lår er parallelle med gulvet. Før kroppen retur til start. Husk at holde ryggen ret under hele øvelsen.

Sænk kroppen i et tempo af ca. 3 sekunder, før den retur på 1 sekund. Gentag i 3 sæt á 10-12 repetitioner.

Se også: Håndledsvægte til hverdagsbrug

Dødløft – træning af ben, baller og ryg

Start i oprejst position, med skuldrebredde og en håndvægt i hver hånd parrallet med dine ben. Gå langsomt ned i knæ, mens vægten holdes nær din lyske. Din lænd skal være spændt og din ryg skal altid være ret. Sørg samtidig for, at vægten bevæger sig så meget som muligt i en lodret linje både ned og op.

Når vægten rammer jorden, så før kroppen op igen ved at presse dine hæle mod gulvet. Husk igen at spænde i din lænd og holde ryggen helt ret.

God fornøjelse med din nye håndvægt og din træning.

Skriv en kommentar