Golden Milk Opskrift – Antiinflammatorisk gurkemeje drik, der smager himmelsk

Det er heldigvis sådan, at noget af det lækreste jeg kender (Golden Milk), også er noget af det sundeste man kan indtage. Gurkemeje er en lille rod, springfyldt med vitaminer og antiinflammatoriske egenskaber. Dens stærke orange farve er ikke til at tage fejl af. Den nærmest skriger af vitalitet. Blander du revet gurkemeje (eller gurkemejepulver) med varme krydderier, peber og varmer det i plantemælk, får du den populære golden milk. Det er meget meget nemmere, end man lige tror, og når du først har vænnet dig til at lave golden milk, kan det gøres på 5 minutter.

Det skal du bruge til at lave Golden Milk

(til ca. 2 kopper)

Hovedingredienser:

  • 4 cm revet gurkemejerod eller 3 tsk tørret gurkemejepulver (fås her)
  • 1/2 tsk peber
  • 4-5 dl plantemælk

Herudover kan du tilføje

Golden milk gurkemeje

Sådan gør du

  1. Hæld plantemælken i en gryde.
  2. Riv gurkemejerod i
  3. Tilsæt fintkværnet peber

Varm op under middel til høj varme. Drikken skal ikke buldrekoge, men simrekoge i ca. 3 til 4 minutter. Du kan sagtens lade den stå og småsimre i længere tid. Husk at sætte låg på, hvis du gør, så det hele ikke fordamper.

Relateret artikel: varmepude test

Tilsætter du ingefær og andre krydderier, føjer du det bare til sammen med peberen. Jeg vil helt sikkert anbefale, at du tilsætter ingefær og kardemomme (og gerne de andre krydderier). Det giver bare drikken en virkelig lækker smag!
Jeg plejer dog at vente med at tilføje kanel til drikken er færdig. Så drysser jeg det henover. Det ser smukt ud. Honning venter jeg også med at putte i, til jeg har hældt drikken på kop.

Pssst. Hvis du bare vil have det nemt og hurtigt, kan du købe en færdiglavet gurkemeje latte her.

Hvorfor er gurkemeje godt til Golden Milk?

Gurkemeje er først og fremmest et vidundermiddel på grund af dens stærke antiinflammatoriske egenskaber. Folk der lider af gigt og andre inflammatoriske sygdomme, kan med fordel spise gurkemeje.

Relateret artikel: mælkesyrebakterier test

Det kan eksempelvis lindre ledsmerter og bidrage til vedligeholdelse af led. Der er rigtig mange der bruger Gurkedol for at værne og vedligeholde bevægeapparatet og led. Gurkedol indeholder netop gurkemeje og ingefær. Du kan læse mere om produktet her.

Gurkemeje skal altid kombineres med peber

Hvis du gerne vil have det bedste og meste ud af din gurkemeje, skal du huske at tilsætte peber. Det aktive stof i gurkemejen – curcumin – optages bedre i vores blod, når der er tilsat peber. Det forholder sig sådan, at vi har svært ved at optage curcumin i blodet, men peberen fungerer som en nøgle der åbner op, så vores blod kan optage den stærke antioxidant, som curcumin er. Derfor er tommelfingerreglen, at man altid skal tilsætte peber, når man bruger gurkemeje. Heldigvis smager de rigtig godt sammen. Og peberen i golden milk, giver den et lækkert opfriskende pift.

Peber og gurkemeje

Antiinflammatorisk stoffer i Curcumin – Golden Milk

Som sagt er curcumin et stærkt antiinflammatorisk stof, som muligvis kan hjælpe kroppen med at bekæmpe et række sygdomme. Eksempelvis viser studier at curcumin kan hæmme udviklingen af kræftceller og type 2 diabetes. Du kan læse mere og finde referencer til studier om gurkemeje og curcumin her.

Hvis du ikke er så meget til golden milk, eller bare ikke har tid til at lave den, kan du sagtens tage et kosttilskud med gurkemeje. Biosym har udvilket curcusym boost, som indeholder store mængder gurkemeje ekstrakt. Det fås her.

FAQ

Hvad er Golden Milk godt for?

Golden Milk, også kendt som gurkemeje latte, er en drik lavet med gurkemeje og mælk eller plantebaserede mælkealternativer. Gurkemeje indeholder en potent antioxidant kaldet curcumin, som nogle studier tyder på kan have antiinflammatoriske og immunmodulerende egenskaber. Golden Milk kan derfor potentielt hjælpe med at reducere inflammation og støtte immunsystemet.

Er der bivirkninger ved gurkemeje?

Selvom gurkemeje generelt betragtes som sikkert at indtage i moderate mængder, kan nogle mennesker opleve bivirkninger såsom maveirritation, kvalme, diarré eller hovedpine, især hvis de indtager store mængder. Gurkemeje kan også interagere med visse medicin, så det er vigtigt at tale med din læge, hvis du tager medicin og overvejer at tilføje gurkemeje til din kost.

Er gurkemeje antiinflammatorisk?

Ja, gurkemeje indeholder curcumin, som nogle studier tyder på kan have antiinflammatoriske egenskaber. Curcumin kan hjælpe med at reducere inflammation i kroppen ved at hæmme produktionen af pro-inflammatoriske cytokiner og enzymer.

Skriv en kommentar