Gurkemeje-piller: Alt du skal vide om gurkemeje

Gurkemeje kaldes ofte fattigmands-safran på grund af sin meget karakteristiske orange farve. Men i modsætning til safran er gurkemeje propfyldt med sundhedsmæssige fordele, da den har et højt naturligt indhold af curcumin, som kan hjælpe med at lindre ledsmerter, bekæmpe inflammation og meget mere.

Læs videre for at lære mere om de mange sundhedsfordele ved gurkemeje, og hvorfor du bør begynde at indtage mere af den lille plante, enten i form af gurkemeje-piller, shots, pulver eller som en ingrediens i madlavningen. Køb gurkemeje-piller med 100% tilfredshedsgaranti her.

Gurkemeje piller – Vores favorit!

turmeric-with-black-pepper-and-ginger-capsules-front

9.7/10

Vores score

Største fordele:

  • Rig på antioxidanter
  • 100% Tilfredshedsgaranti
  • 3 måneders forbrug i en bøtte


WeightWorlds Gurkemeje-piller er et fremragende valg for dem, der søger et naturligt kosttilskud til at fremme velvære og sundhed.

Dette 100% økologiske produkt kombinerer effektivt gurkemeje, ingefær og sort peber for at forbedre absorberingen af curcumin, hvilket gør det ideelt for alle fra professionelle atleter til fitness-entusiaster og ældre personer, der ønsker at styrke deres overordnede helbred.

Disse kapsler er specielt udviklet til at hjælpe med ledsmerter, fordøjelse og hudpleje, og er derfor et godt valg for dig, der ønsker at støtte din krops naturlige funktioner.

Gurkemeje-piller: Alt du skal vide om gurkemeje - Gurkemeje Piller Anmeldelse

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje-piller: Alt du skal vide om gurkemeje - gurkemeje

Gurkemeje, der på engelsk kaldes turmeric, er en plante hjemmehørende i Asien. Nogle kalder gurkemeje for indisk safran eller fattigmands-safran, selvom gurkemeje intet har med safran at gøre. Årsagen til denne forvirring skyldes, at gurkemeje ligesom safran har en meget intens orange farve.

Indien står for cirka 90% af den samlede gurkemejeproduktion på verdensplan, og er derfor en meget vigtig ingrediens i det indiske køkken og især deres mange lækre karryretter.

Men var du klar over, at den del af gurkemeje, som man spiser, bruger i gurkemeje-tilskud eller -te ikke stammer fra selve gurkemejes rod?

Gurkemeje er nemlig en plante og ikke en knoldrod, som mange ellers tror, og den del af gurkemejen, som vi indtager, er den såkaldte rhizom, altså selve plantens stamme.

Gurkemeje har en meget karakteristisk orange farve, som stammer fra det aktive stof curcumin, der ligeledes er det primære aktive stof, der giver gurmeje sine mange sundhedsmæssige fordele, uanset om du spiser det frisk, tager gurkemeje-piller eller drikker gurkemeje-te. Køb gurkemeje-piller med curcumin her.

Hvad er gurkemeje godt for? 

Gurkemeje har fra naturens side et højt naturligt indhold af det aktive stof curcumin. Og det er netop gurkemejes indhold af curcumin, der har gjort, at gurkemeje i form af enten gurkemeje-piller, shots, te eller som krydderi i maden er steget i popularitet de senere år, da det ifølge kliniske studier har flere sundhedsmæssige fordele.

Du behøver dog ikke kun at tage vores ord for gode varer omkring de mange fordele ved gurkemeje og curcumin, her nedenfor giver vi dig 8 fordele ved gurkemeje, som forskningen har fundet frem til.

1. Gurkemeje til gigt og ledsmerter

Gurkemeje er propfyldt med antioxidanter, der potentielt kan have en positiv virkning på leddegigt. Flere kliniske forsøg viser nemlig, at gigtplagede personer har oplevet klare forbedringer i forhold til smertelindring, og at de kan bevæge sig mere frit, når de tager et dagligt kosttilskud med gurkemeje. Selvom der skal forskes mere i gurkemejes effekt på gigt, ser resultaterne af de mange kliniske forsøg meget lovende ud.

Derudover kan gurkemeje sammen med ingefær være en naturlig måde til at lindre ikke-gigtrelaterede ledsmerter. Det skyldes primært de aktive ingredienser i gurkemeje (curcumin) og ingefær (gingerol), som har lindrende effekter, og som beviseligt kan hjælpe med at reducere inflammation og ledsmerter.

2. Har antioxidante egenskaber

Curcumin, der giver gurkemeje sin meget markante orange farve, har meget kraftige antioxidante egenskaber. Og antioxidanter er vigtige for at forebygge skader fra frie radikaler, som er årsag til mange sygdomme, og at både hud, krop og led aldres hurtigere end forventet.

3. Er sundt for hjertet

Gurkemeje har flere steder i Asien været brugt som naturmedicin til at få et bedre hjerte. Og den moderne forskning har nu også fået øjnene op for gurkemeje (dog primært curcumins) positive virkning på hjertesundheden.

Det høje naturlige indhold af curcumin i gurkemeje kan ifølge videnskabelige studier nemlig potentielt have en positiv effekt på hjertet. Derudover har curcumin en lettere blodfortyndende virkning, som er sundt for hjerte-kar-systemet.

4. Potentielt sundt for din mentale sundhed

Forskning med fokus på personer med depression, stress og angst, som tager gurkemeje-kosttilskud, er virkelig lovende. Flere studier er dog nødvendige for at få afklaret, om curcimun har en virkning på den mentale sundhed. Men nyere forskning viser meget lovende resultater for, at gurkemeje potentielt har en gavnlig effekt på din mentale sundhed.

5. Er sundt for huden

Studier har vist, at gurkemeje kan hjælpe med at forbedre bestemte hudlidelser, herunder akne og eksem, da curcumin har antibakterielle egenskaber. Og det er primært antioxidanterne i curcumin, der har en effekt på huden, da de meget målrettet angriber de skadelige stoffer i kroppen, inden de når at angribe kroppens egne celler. 

Derfor kan det være en god idé at tage et gurkemeje-tilskud, hvis du har hudproblemer, enten forebyggende, eller hvis skaden allerede er sket.

6. Kan bidrage til at bekæmpe inflammation

Inflammation i kroppen kan føre til en lang række sygdomme, herunder betændelsestilstande. Men gurkemeje indeholder et meget kraftigt antiinflammatorisk stof, curumin, som er propfyldt med antioxidanter, som har en positiv virkning på betændelsestilstande.

Curcumins antiinflammatoriske egenskaber kan muligvis bidrage til at nedsætte og regulere mængden af inflammatoriske stoffer, hvilket muligvis kan hjælpe med at forebygge sygdom.

7. Booster immunforsvaret

Er dit immunforsvar svækket eller nedbrudt, er du mere udsat for bakterie- og virussygdomme, som kan føre til eller skyldes øget inflammation i kroppen. Videnskabelige studier indikerer dog, at curcumin potentielt kan hjælpe med at nedsætte og regulere inflammatoriske stoffer i kroppen, og dermed bidrage til at booste dit immunforsvar naturligt.

8. Gurkemeje og diabetes

Et mindre videnskabeligt studie viser, at et kosttilskud med gurkemeje potentielt kan virke forebyggende hos personer med høj risiko for at udvikle diabetes. Selv samme studie viste også, at personer, der tager gurkemeje-kosttilskud, har en mere effektiv insulinproduktion og et mere stabilt blodsukker. Selvom der skal forskes mere i gurkemejes effekt på diabetes, er resultaterne meget lovende.

Gurkemeje bivirkninger – er der nogle?

Gurkemeje-bivirkninger er meget sjældne, og de små mængder, som man normalt bruger i madlavningen, medfører sjældent nogen former for bivirkninger. Hvis du spiser store mængder af gurkemeje – enten frisk, som pulver eller gurkemeje-piller, er der dog risiko for, at du kan få bivirkninger som kvalme, opkast og diarré. Dette skyldes, at en for høj dosis af gurkemeje kan øge produktionen af mavesyre, hvilket altså kan føre til fordøjelsesproblemer og problemer med maven.

Med det sagt er gurkemeje-bivirkninger meget sjældne, da du skal spise flere gram om dagen, før det bliver problematisk. Det sker som sagt sjældent, at nogen spiser så store mængder, at de kommer i farezonen for at blive ramt af gurkemeje-bivirkninger. 

Så hvis du vil tage et kosttilskud med gurkemeje, er det en god idé at holde dig til producentens anbefalinger, da de ofte er under den grænse, som kan føre til bivirkninger.

Derudover kender forskerne ingen alvorlige bivirkninger af curcumin eller gurkemeje. Den største bekymring er umiddelbart curcumins interaktion med medicin. Derfor anbefales det også, at du rådfører med egen læge, hvis du tager medicin, og gerne vil tage et gurkemeje-tilskud. Derudover anbefales det ikke, at man som gravid spiser gurkemeje hverken frisk eller som gurkemeje-kosttilskud, da det kan udløse sammentrækninger eller veer.

Hvor meget gurkemeje skal man have om dagen? 

Der er delte meninger om, hvor meget gurkemeje man skal tage om dagen for at få mest muligt ud af det. De fleste studier, der har undersøgt de sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje, bruger gurkemeje-ekstrakt, som har et højere koncentreret indhold af curcumin end gurkemeje-krydderi eller frisk gurkemeje.

Og her har man generelt brugt en dagsdosis på cirka 1000-1600 mg gurkemeje, da det er mest optimalt for at nyde godt af plantens fordele.

Det er altså denne dagsdosis, som du skal kigge efter, hvis du er på udkig efter gurkemeje-piller, da det ganske enkelt er ved denne dosis, som gurkemeje-kosttilskud har den bedste effekt. Køb gurkemeje-piller med 1440mg gurkemeje per dagsdosis her.

Gurkemeje med sort peber og ingefær = en power-trio

Selvom gurkemeje i sig selv har mange sundhedsmæssige fordele, kan det være en god idé at tage dit dagligt gurkemeje-kosttilskud med lidt ingefær og sort peber. Gurkemeje med sort peber og ingefær er nemlig lidt af en power-trio med ekstra mange sundhedsmæssige fordele.

Ingefær og gurkemeje er begge propfyldt med aktive stoffer, som kan hjælpe med at lindre ledsmerter, er anti-inflammatoriske, gode for maven, huden og mange andre sundhedsfordele.

Gurkemeje indeholder nemlig curcumin, mens ingefær indeholder shogaol, gingerol og galanolactone, som alle kan hjælpe med at lindre ledsmerter, virker anti-inflammatoriske, gode for maven, huden og meget mere.

Men nu spørger du nok dig selv, hvor kommer sort peber så ind i billedet, når vi taler om ingefær og gurkemeje?

Jo, forskning viser faktisk, at man optager curcumin og de aktive stoffer i ingefær op til 1000 gange bedre, hvis man indtager lidt sort peber samtidig. Det skyldes, at sort peber indeholder piperin, som hjælper med at hæmme de afgiftende enzymer, som får curcumin og de aktive stoffer i ingefær til at blive hurtigt nedbrudt. 

Derfor kan det være en god idé at kombinere gurkemeje med sort peber og ingefær, da du på den måde får absolut mest ud af de aktive ingredienser. Enten ved at lave en gurkemeje/ingefær shot med lidt peber, en karryret med samme ingredienser eller ved at tage et decideret kosttilskud med gurkemeje, sort peber og ingefær. Køb kosttilskud med gurkemeje, sort peber og ingefær her.

Hvordan laver man ingefærshot med gurkemeje?

Gurkemeje-piller: Alt du skal vide om gurkemeje - ingefaershot med gurkemeje

Og her til sidst runder vi af med en opskrift på ingefærshot med gurkemeje, hvis du gerne vil nyde de mange sundhedsfordele ved de to planter, men mangler lidt inspiration.

Opskrift på 2 liter ingefærshot med gurkemeje

  •  2 l vand
  •  200 g ingefær
  •  50 g frisk gurkemeje
  •  2 limefrugter
  •  ca. 2 spsk honning
  •  1⁄2 tsk. sorte peberkorn (da det øger kroppens evne til at optage curcumin med op til 1000%)

Sådan gør du

Kom vandet i en gryde. Skræl ingefær og gurkemeje. Skær lime, gurkemeje og ingefær i små stykker. Et godt tip er at bruge handsker, når du rører ved gurkemejen, da den afgiver meget farve. Tilsæt nu de sorte peberkorn.

Kog det hele i 45 minutter og si klumperne fra. Lad din ingefærshot med gurkemeje køle af og tilsæt honning efter smag. Kom væsken på en lufttæt flaske og opbevar den i køleskabet i op til en måned.

Selvom mange synes, at ingefærshots med gurkemeje er lækkert, så har de to planter en meget skarp og stærk smag, der ikke passer til alle smagsløg.

Så hvis du ikke kan lide smagen af ingefærshot med gurkemeje (eller ganske ikke har lyst, tid eller overskud til at lave dem hver dag), er et prisvenligt og nemt alternativ at tage et kosttilskud med gurkemeje, sort peber og ingefær.

På den måde skal du blot tage et gurkemeje-piller hver dag, og du vil uden besvær eller opvask nyde godt af de mange fordele ved gurkemeje og ingefær, uden at du behøver at bunde et shot. Køb gurkemeje-piller med ingefær og sort peber her.

Se også vores opskrift på Golden Milk med Gurkemeje.

Skriv en kommentar