Slip af med væskeophobning i kroppen med naturlige vanddrivende piller

Vand er kilden til liv, og faktisk består menneskekroppen af cirka 60 procent vand, som er essentielt for, at alle kroppens processer fungerer optimalt.

Men hvad sker der, hvis der sker en ubalance i kroppens vandbeholdning? Så kan du få vand i kroppen (ødemer), som er væskeophobning grundet en øget mængde vand, som din krop har problemer med at komme af med.

Vand i kroppen kan vise sig på mange forskellige måder. Har du eksempelvis oplevet hævede fødder på grund af alt for meget stillesiddende arbejde? Eller er du gravid og har oplevet hævede fingre og hænder? Så kan det meget vel være, at du oplever væskeophobning i kroppen.

Læs videre for at blive klogere på, hvad væskeophobning i kroppen er, og hvad du kan gøre for at slippe af med vand i kroppen – helt naturligt.

Water Away: Naturligt vanddrivende kosttilskud – Vores favorit!

Water away kapsler - vanddrivende piller

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • Beriget med tranebær, æblecidereddike, B6-vitamin og kalium
 • Bidrager til at opretholde en sund nyrefunktion

Water Away er en naturlig kapsel, der kan hjælpe med at reducere væskeophobning i kroppen ved at øge urinproduktionen gennem nyrerne. Dette kosttilskud indeholder en kombination af ingredienser, herunder B6-vitamin, kaliumchlorid, mælkebøtterodekstrakt, grøn teekstrakt, tranebærekstrakt, enebær, æblecidereddike, druekerneekstrakt, capsicumekstrakt og vandmelonjuicepulver.

Disse ingredienser har hver især vanddrivende egenskaber og kan bidrage til at opnå en bedre væskebalance i kroppen. Water Away er et nyttigt supplement til at bekæmpe væskeophobning og opretholde en sund krop.

Water Away review

Hvad er væskeophobning i kroppen og hvorfor får man det?

Vand i fødderne

Væskeophobning i kroppen kaldes også vand i kroppen, og skyldes ubalancer i det system, som styrer fordelingen af væske i kroppen.

For at forstå denne ubalance, og hvorfor man får væskeophobning i kroppen, kan du forestille dig, at væsken løber i en cirkel mellem blod, væv, lymfe og tilbage til blodet.

Når blodet transporteres rundt i kroppen, sendes der helt automatisk væske fra blodet ud i vævet. Fra vævet, altså rummet uden for blodkarrene, opsamles væsken af kroppens lymfesystem, som herefter sender væsken tilbage til blodet.

Væskeophobning i kroppen opstår herefter ved, at der ophobes for meget væske uden for blodkarrene, altså i vævet. Enten fordi der sendes for meget væske fra blod til væv, eller at der ganske enkelt bliver transporteret for lidt væske fra væv ud i lymfesystemet.

Væskeophobning i kroppen kaldes også ødemer, som er det græske ord for ‘hævelse’. Hvilket er meget passende, da man ved vand i kroppen ofte oplever symptomer som hævede fødder, ben, ankler og hoved.

Men hvorfor opstår der ubalancer i det system, som styrer fordelingen af væske i kroppen? Det kan der være mange årsager til, og her nedenfor kan du se nogle af de hyppigste:

 • Varme: Vand udvider sig, når det er varmt, og høje temperaturer kan føre til væskeophobning i kroppen.
 • Menstruation: Under menstruation oplever kvinder hormonelle forandringer, der kan føre til vand i kroppen.
 • Alder: Med alderen vil kroppens organer og lymfesystem helt automatisk begynde at fungere dårligere, hvilket kan føre til ødemer. Når det kommer til vand i kroppen, er det især en nedsat funktion af nyrer, hjerte og lever, der kan skabe problemer.
 • Graviditet: Vand i kroppen som gravid er helt normalt, da der sker store ændringer i kroppens hormonbalance, som kan give en øget risiko for væskeophobning i fedtdepoter og dermed føre til hævede fødder, ben, ankler, mave og krop generelt.
 • Sygdom: Væskeophobning i kroppen kan også skyldes blodprop eller følger efter åreknuder, men kan også være på grund af sygdom i lever, nyre, hjerte, bivirkning af medicin eller at tilbageløbet af blodet fra benene er svækket.
 • Stillesiddende arbejde/hverdag: Væskeophobning i benene, fødder og resten af kroppen kan ligeledes opstå, hvis du sidder ned for lang tid. Det gælder uanset, om du sidder foran computeren på arbejdet hele dagen eller sidder lang tid under en køretur.
 • Hvis du står op for lang tid: En lang koncert eller arbejde, hvor du står op i lang tid, kan også føre til væskeophobning i ben og fødder.
 • Usund livsstil: Rygning, usund kost, alkohol eller stress skaber ubalancer i kroppens system, og medfører en øget risiko for at få problemer med vand i kroppen.

Der kan altså være mange mulige årsager til væskeophobning i kroppen, og det er derfor vigtigt, at du finder frem til den underliggende årsag til problemet.

Herefter kan du bruge nogle af de råd, som vi giver længere nede i artiklen, til at slippe af med vand i kroppen og alternativt overveje at tage et vanddrivende naturmedicin, da det kan hjælpe med de hævede ben, fødder og krop generelt. Køb vanddrivende naturmedicin her.

Symptomer på væskeophobning i kroppen

Væske i benene

Der kan være flere symptomer på væskeophobning eller vand i kroppen, og nogle af de mest almindelige er:

 • Hævelser af huden
 • Hvis du trykker på et hævet område, kan man tydeligt se en fordybning i huden
 • Din hudoverflade ser spændt eller skinnende ud
 • Hævede ankler, fødder og hænder
 • Stive og ømme led
 • Hævelser ved øjne og mave
 • Vægtstigning
 • Forhøjet blodtryk og puls

Alle ovenstående symptomer kan også være tegn på andre sundhedsproblemer, og derfor er det vigtigt, at du snakker med din egen læge om problemet, hvis du oplever vand i kroppen. Sammen kan I nemlig finde frem til det underliggende problem og dermed planlægge behandling.

Ved mistanke om væskeophobning i kroppen er det også en god idé at bruge et naturligt vanddrivende middel, der kan bidrage til at skylle den overskydende væske ud af kroppen. Her kan især anbefales WaterWay fra WeightWorld, som er vanddrivende naturmedicin med 100% tilfredshedsgaranti. Køb WaterAway vanddrivende naturmedicin her.

Væskeophobning i kroppen som gravid

Væskeophobning i kroppen som gravid

Vand i kroppen som gravid er helt normalt, og faktisk vil hele 80 procent af alle gravide kvinder opleve en form for væskeophobning i kroppen. Årsagen til vand i kroppen under din graviditet kan blandt andet være en forandring i hormonbalancen, eller at der siver mere væske ud til kropsvævet via væggene i blodkarrene.

Selvom det kan lyde ubehageligt at få væskeophobning i ansigtet, benene, fødderne eller andre steder i kroppen under sin graviditet, er det altså helt almindeligt.

Hvis generne med vand i kroppen under din graviditet bliver for voldsomme, er vores klare anbefaling, at du vender det med din jordemoder eller læge, som kan give dig gode råd til at afhjælpe problemet.

Nogle af disse råd kan blandt andet være at lave venepumpeøvelser, spise vanddrivende mad eller tage vanddrivende piller, som kan hjælpe med de hævede ben, ansigt, fødder eller ankler. Køb naturlige vanddrivende piller her.

Hvad virker vanddrivende og hvad er vanddrivende mad?

Hvis du har problemer med væskeophobning i enten ben, fødder, mave, ansigtet eller en anden kropsdel, kan du overveje at spise vanddrivende mad, der, som navnet antyder, virker vanddrivende.

Ikke alle fødevarer virker vanddrivende, og for at gøre det let for dig at finde frem til den vanddrivende mad, som du kan tilføje til din kost for at få hjælp til at skylle ophobet væsk ud af kroppen, kan du starte med disse 11 vanddrivende fødevarer.

Kaffe og grøn te

Kaffe og grøn te har fra naturens side et højt indhold af koffein, og er dermed de perfekte vanddrivende drikkevarer, som kan hjælpe med at skylle ophobet vand ud af kroppen. Selvom grøn te og kaffe er vanddrivende, bør du kun drikke dem i moderate mængder for at holde et sundt koffeinindtag. Derfor anbefales det også, at man kun drikker 2-3 kopper kaffe eller grøn te om dagen, hvilket bør være rigeligt til at få den vanddrivende effekt.

Bananer

Bananer er en fantastisk kilde til kalium, som er naturligt vanddrivende, og er dermed en fantastisk vanddrivende frugt at spise, hvis du har problemer med vand i kroppen. Derudover har bananer også den bonuseffekt, at de giver dig masser af energi og mættende fibre.

Selleri

Selleri har en vanddrivende effekt på grund af sit naturligt høje indhold af phtalides, og kan derfor bidrage til at hjælpe med at udskille vand, uden at du mister for meget kalium. Derudover kan de sunde næringsstoffer i selleri også hjælpe med at reducere urinsyre, som er et affaldsstof i kroppen, som kan føre til ledlidelser som podagra.

Agurk

Agurker har ikke kun et lavt kalorieindhold og højt vandindhold, de er også en fantastisk kilde til kalium, magnesium, fibre, K-vitamin og A-vitamin. Denne aflange grøntsag er ikke kun velegnet til at reducere hævelser omkring øjnene, den har ligeledes vanddrivende egenskaber på grund af sit indhold af koffeinsyre, der virker som en naturlig diuretika.

Hvidløg

Er ikke kun den perfekte smagsforstærker i en lækker simreret. Hvidløg har også antivirale, antiinflammatoriske samt antioxidante egenskaber og er propfyldt med stoffet allicin. Og det er netop allicin, som har vanddrivende egenskaber. Så uanset om du leder efter vanddrivende mad eller bare har brug for et ekstra sundheds-boost, så sørg for at tilføje ekstra hvidløg i dine livretter. Dine hævede fødder og generelle sundhed vil være dig evigt taknemmelig.

Persille

Stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder er Danmarks officielle nationalret. Men var du klar over, at persille har vanddrivende egenskaber, og er dermed perfekt at spise enten i supper eller salat, hvis du oplever problemer med væskeophobning i ansigt, mave eller kroppen generelt?

Vandmelon

Vandmelon er en elsket sommerfrugt, og er en fantastisk kilde til både kalium og vand. Faktisk indeholder vandmelon hele 92% vand, og kan dermed hjælpe med at bekæmpe vand i kroppen. Kalium hjælper derudover med at skabe en sund saltbalance i kroppen, da du automatisk vil tisse mere og dermed komme af med den overskydende væske i kroppen.

Tomater

Ligesom vandmelon har tomater et meget højt naturligt indhold af både vand og kalium, som hjælper med at skylle overskydende vand og salt ud af kroppen. Tomater har også den bonuseffekt, at de er propfyldte med sunde fibre, som er velegnet til at stabilisere maven og forebygge oppustethed og forstoppelse.

Ingefær

Denne lille knoldrod har ikke kun antiinflammatoriske egenskaber og er god for din fordøjelse. Ingefær er historisk set også blevet brugt som vanddrivende naturmedicin, og er derfor velegnet at tilføje i sin kost enten i form af ingefærshots eller ingefær i gryderetten for at nyde godt af de vanddrivende egenskaber.

Citronte

Citronte er naturligt vanddrivende grundet sit høje indhold af kalium, og kan hjælpe dig med at skulle tisse mere. Hvilket er ideelt, hvis du har problemer med væskeophobning i kroppen. Så overvej at drikke et par kopper citronte dagligt, hvis du har hævede fødder eller ankler. Det kan virkelig gøre underværker.

Mælkebøtte

Med den danske sommer kan vi forvente at se de gule mælkebøtter skyde op i de fleste haver. Men i stedet for at bekæmpe dem med enten ukrudtsbrænder eller gift bør du overveje at plukke dem og lave dem til en lækker hjemmelavet mælkebøtte-te eller suppe. Mælkebøtten er nemlig stærkt vanddrivende, og kan være en naturlig (og billig) hjælp til at skylle affaldsstoffer og vand ud af kroppen.

Generelt er det en god idé at spise flere frugter og grøntsager, som virker vanddrivende. Det kan nemlig have den bonuseffekt, at kredsløbet begynder at fungere bedre, og at den sunde kost dermed indirekte kan være med til at afhjælpe problemet med vand i kroppen.

Du kan også supplere din nye sunde kost med mere vanddrivende mad ved at tage naturlige vanddrivende piller, som ofte indeholder naturlige ingredienser, som netop virker vanddrivende.

Et godt alternativ på vanddrivende naturmedicin er WaterAway, som indeholder både grøn te, mælkebøtte, vindruekerneekstrakt, vandmelon og flere af de andre vanddrivende fødevarer som beskrevet ovenfor.

På den måde kan du spare dig selv besværet med at købe utallige vanddrivende fødevarer hver uge og i stedet blot tage vanddrivende naturmedicin hver dag. Køb vanddrivende naturmedicin med 100% tilfredshedsgaranti her.

Slip af med væskeophobning i kroppen med naturlige vanddrivende piller - water away caps 03 dk

Hvordan virker vanddrivende medicin?

Som navnet antyder hjælper vanddrivende medicin med at skabe en sund væskebalance i kroppen. Det gør et vanddrivende middel på den måde, at de aktive ingredienser påvirker nyrerne, som er essentiel til at regulere kroppens væskebalance, det vil sige blodets og andre kropsvæsker sammensætning af salt og væske.

Når du tager vanddrivende medicin, vil nyrerne dermed udskille mere salt end normalt. Hvilket er fordelagtigt, da salt trækker vand med sig, og du vil dermed mærke en øget tissetrang.

Med andre ord vil et vanddrivende middel stimulere nyrerne til at producere mere urin, og du vil derfor komme til at tisse hyppigere og mere, end du ville gøre under normale omstændigheder.

Netop det er meget fordelagtigt, når man har væskeophobninger i kroppen. En meget effektiv metode til at slippe af med hævede fødder, ben, ankler og mave er nemlig at komme af med det overskydende vand ved at tisse mere.

Vanddrivende medicin kan ikke købes i håndkøb, og skal i stedet udskrives af lægen, og bruges ikke kun i behandlingen af ødemer (væskeophobning), men også til forhøjet blodtryk og hjertesvigt (hjerteinsufficiens).

Hvis du har problemer med væskeophobning i kroppen, er et godt alternativ at bruge naturlige vanddrivende piller, som fungerer på samme måde som traditionelle vanddrivende lægemidler. Dem kan du nemlig købe uden recept.

For her er det i stedet naturens egne vanddrivende superfoods, som hjælper med at stimulere nyrerne til at producere mere urin, så du på den måde kan udskille den øgede mængde vand i kroppen, der skaber problemer som hævede ben, fødder, ankler, mave og øget vandvægt. Køb naturlige vanddrivende piller med 100% tilfredshedsgaranti her.

Relateret: Sådan slipper du for dårlig ånde

Bivirkninger ved naturligt vanddrivende kosttilskud

Bivirkninger ved receptpligtig vanddrivende medicin er velkendte, og spænder over alt fra forhøjet urinsyre i blodet og forstyrrelse af saltbalance til hjernebetændelse pga.af leversygdom, blodmangel, calciummangel, forhøjet blodsukker og meget mere.

Listen over potentielle bivirkninger ved naturlige vanddrivende kosttilskud er heldigvis lidt kortere, og byder på alt fra muskelkramper, højt blodsukker, diarré og hovedpine til svimmelhed og lavt eller højt niveau af kalium i blodet grundet øget udskillelse af vand fra kroppen.

Generelt skal det dog siges, at bivirkninger ved naturlige vanddrivende kosttilskud er meget sjældne, og at de fleste oplever en markant forbedring af deres problemer i kroppen ved at tage vanddrivende naturmedicin.

Hvilket er meget logisk, da disse vanddrivende kosttilskud ofte indeholder naturlige ingredienser, som er helt uskadelige for menneskekroppen.

Dog er det altid en god idé at læse ingredienslisten for det vanddrivende kosttilskud, som du vælger til at hjælpe med væskeophobning i kroppen. For der kan trods alt være enkelte ingredienser, som du er allergisk overfor. Køb naturligt vanddrivende kosttilskud her.

Hvordan kommer man af med væske i kroppen?

Hvis du har problemer med væskeophobning i benene, maven, fødderne og kroppen generelt, har vi her nedenfor lavet en liste med ni effektive råd til at slippe af med vand i kroppen.

Drik mere vand end normalt

Hvorfor drikke mere vand, hvis vand i kroppen er problemet? Det kan lyde mærkeligt, men det er faktisk logisk. For jo mere du tisser, desto mere væske udrenser du fra kroppen. Derfor kan et øget vandindtag være godt, hvis du døjer med væskeophobning i kroppen.

Op med fødderne

Har du væskeophobning i fødder, ankler eller ben, er det en god idé at smide dig på sofaen med et par puder under benene. Sørg for, at dine ben er over hjertehøjde, da det giver den mest optimale virkning mod vand i kroppen. Og at ligge der på sofaen med fødderne oppe er jo noget så hyggeligt, især hvis man kan slappe af med lidt Netflix.

Vanddrivende piller

Brug naturlige vanddrivende piller, der effektivt bidrager til at udrense kroppen for overskydende vand. Det er især effektivt, hvis du har problemer med hævede ankler, ben og fødder. Køb vanddrivende piller med 100% tilfredshedsgaranti her.

Motion

En stillesiddende hverdag og for lidt motion kan føre til vand i kroppen. Så hvis du tror, at de hævede fødder, ben eller ankler skyldes for lidt fysisk aktivitet, kan du gå eller løbe en tur. For at motivere dig selv kan du altid tage din partner eller ven med på turen, så kan I også holde hinanden med selskab, mens I får trænet hele kredsløbet og snakketøjet.

Venepumpeøvelser

Venepumpeøvelser er fantastiske til væskeophobning i kroppen, da de stimulerer blodets tilbageløb til hjertet og sikrer en bedre gennemstrømning. Prøv eksempelvis at stå op, mens du skiftevis stiller dig på tæer og går ned på flad fod. Altså vipper lidt frem og tilbage. Gentag denne øvelse 10-12 gange, da det kan hjælpe med væskeophobning i ben, ankler og fødder.

Hold igen med saltet

​​Salt er selvfølgelig lækkert og sætter prikken over i’et i enhver gryderet. Men salt binder også væske i kroppen. Den egenskab er positiv, hvis du drikker meget vand, sveder meget eller temperaturen er høj. Men hvis du oplever væskeophobninger i kroppen, bidrager salt ikke til noget godt, da det blot kan forværre problemet.

Spis vanddrivende mad

Nogle fødevarer har vanddrivende egenskaber, som er ekstra gavnlige, hvis du har problemer med væskeophobning i ben, ansigt eller kroppen generelt. Så sørg for at spise masser af vindruer, vandmelon, selleri, løg og asparges, der kan bidrage til at skylle overskydende vand og toksiner ud af kroppen.

Drik vanddrivende væsker

De fleste af os har med garanti oplevet at blive ekstra tissetrængende efter at have drukket kaffe og/eller te. Og det er der faktisk en meget logisk forklaring på. Både kaffe og te er meget vanddrivende, og kan derfor også hjælpe mod vand i kroppen. Sørg dog også for at drikke rigeligt med postevand i løbet af dagen og lad være med at udskifte al din væske ud med vanddrivende drikkevarer.

Sved væske ud af kroppen

Når du sveder, hjælper du den ophobede væske med at komme ud gennem huden. Derfor kan du med fordel vælge en motionsform, hvor pulsen og svedproduktionen kommer op. Alternativt kan du svede de overskydende vand ud af kroppen med en tur i sauna eller gus, hvilket altid er en hyggelig og afslappende aktivitet.

Skriv en kommentar