Hvorfor har man dårlig ånde? Find svarene og løsningen her

Op imod halvdelen af alle danskere lider af dårlig ånde, og de fleste er faktisk ikke klar over, at de ikke ligefrem dufter af blomster eller mynte ud af munden.

Det skyldes noget så simpelt, at de fleste af os ikke kan lugte vores egen ånde. Så hvis en af dine venner, familiemedlemmer eller kollegaer tager modet til sig og siger, at du har dårlig ånde, er det en god idé at tro dem og gøre noget ved det.

Og hvis du mistænker, at du har dårlig ånde, så spørg andre. For dårlig ånde kan nemlig være nogle af de første symptomer på, at der er et eller andet i din krop, som er helt galt.

Så læs videre for at lære mere om, hvad dårlig ånde er, få tips til at identificere årsagen, og hvordan du løser dit problem med lugtgenerne ud af munden.

Pebermynteolie kapsler 200 mg – Vores favorit!

peppermint-oil-softgels-mod-daarlig-aande

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • Beskytter mod dårlig ånde hele dagen
 • 100% Tilfredshedsgaranti
 • Et års forbrug i en bøtte

Pebermynteolie kapsler fra MaxMedix er en ideel løsning til alle, der ønsker at bekæmpe dårlig ånde på en naturlig og effektiv måde.

De praktiske kapsler er fyldt med naturlig pebermynteolie, som er kendt for at være effektiv til at lindre en utilpas mave og give frisk ånde. Tag blot en kapsel om dagen for at friske din ånde op og undgå ubehagelige situationer på arbejdet, i skolen eller på en date.

Med pebermynteolie-kapsler fra MaxMedix kan du nemt og hurtigt bekæmpe dårlig ånde og samtidig styrke din fordøjelse.

dårlig ånde anmeldelse

Hvad er dårlig ånde?

Dårlig ånde er en ubehagelig lugt fra munden eller næsen. På fagsprog kaldes dårlig ånde enten “foeter ex ore” eller “halitosis”, som groft oversat betyder “stank fra munden”.

Det er helt normalt at lide af dårlig ånde i perioder, og de fleste af os har det om morgenen. Morgenånden forsvinder for de fleste hurtigt, når du har børstet tænder eller spist morgenmad.

Selvom dårlig ånde om morgenen er meget velkendt, er det heller ikke usædvanligt, at den generende lugt er mere eller mindre permanent eller skaber problemer i længere perioder.

Faktisk viser det sig, at op imod 50% af alle danskere lider af dårlig ånde i en sådan grad, at de er generet af det. Dermed er det et meget almindeligt problem, som der er faktisk mange forskellige årsager til.

Hvorfor får man dårlig ånde og hvad skyldes det?

Årsagen til dårlig ånde skal i de fleste tilfælde findes i munden. Det kan være alt fra bakterier på tungen, i tandkødslommer eller i utætte fyldinger, som danner ildelugtende svovlforbindelser, der i sidste ende bliver til dårlig ånde.

Men der kan også være andre årsager til dårlig ånde, som ligeledes kan skyldes fordøjelsesproblemer samt sygdomme som diabetes eller bihulebetændelse.

Kort sagt er det et meget komplekst problem, som kan skyldes mange forskellige årsager, og her nedenfor kan du finde de mest almindelige årsager til din ubehagelige lugt ud af munden.

 • Dårlig mundhygiejne: Dårlig mundhygiejne er en af de primære årsager til dårlig ånde, da der ophobes bakterier langs tandkødet, i tandkødslommerne eller i dybe huller i tænderne, der går i forrådnelse. I den proces vil der opstå svovlbrinteforbindelser, der er meget ildelugtende.
 • Parodontose og tandkødsbetændelse: Er begge lidelser, som øger risikoen for dårlig ånde. Så sørg for at få renset dine tænder hos tandlægen regelmæssigt.
 • Sult: Sult påvirker din spytproduktion, hvilket kan føre til en øget bakterietilvækst i munden, som kan give dårlig ånde. Så sørg for at spise små mellemmåltider i løbet af dagen eller tygge et sukkerfrit tyggegummi, da det ligeledes er godt for din spytproduktion, som altså kan bidrage til at afhjælpe problemet.
 • Dehydrering: Ligesom sult kan dehydrering også have en negativ påvirkning på din spytproduktion, som er vigtigt for at holde den ubehagelige lugt fra munden væk. Spyt har nemlig antibakterielle egenskaber, som bekæmper de bakterier i munden, som kan føre til dårlig ånde. Derfor er det en god idé at drikke cirka to liter vand dagligt. Undgå eller skær derudover ned på dit indtag af sodavand, saftevand, alkohol og kaffe, da det ligeledes kan give lugtgener.
 • Problemer i mandlerne: Mandelpropper er en tilstand, hvor der dannes ildelugtende hvide “propper” i svælget. Disse kan du ofte selv proppe ud med en tandbørste. Der kan dog også opstå kronisk betændelse i mandlerne, som ligeledes fører til dårlig ånde. Hvis dette sker, skal mandlerne fjernes, og problemet med den ildelugtende ånde vil herefter ophøre.
 • Maveproblemer: Lugt ud af munden kan også skyldes problemer med din fordøjelse eller mave. Det kan blandt andet skyldes, at der er ubalancer i dine mavebakterier, som kan føre til, at din mad ikke bliver nedbrudt ordentligt. Netop det fører til forstoppelse og oppustethed, som får dine tarme til at blive overfyldt med afføring, som til sidst kan manifestere sig i dårlig ånde.
 • Rygning og mad: Bestemte typer mad kan gøre, at du kommer til at lugte ud af munden – herunder hvidløg, fedtrig mad og mælkeprodukter. Som ryger er der også tendens til at udvikle en hæmmende lugt ud af munden, da man udånder tobakslugt længe efter, at man har røget sin sidste cigaret.
 • Alkohol: Øl, vin og sprut er dehydrerende, og påvirker din spytproduktion negativt, hvilket ofte fører til lugt ud af munden.
 • Sygdom: Sukkersyge, mandelpropper, irritabel tyktarm og mavekatar er alle sygdomme, der potentielt kan give dårlig ånde.
 • Medicin/lægemidler: Visse lægemidler, især til behandling af depression og andre mentale lidelser, har som bivirkning, at de kan give lugtgener ud af munden. Andre former for medicin med disse bivirkninger er lægemidler til behandling af hjertekarsygdomme, lidelser i fordøjelsessystemet, beroligende medicin og sovepiller.

Relateret: Virker selvbruner piller? Få svaret her

Hvad gør man ved dårlig ånde?

Hvorfor har man dårlig ånde? Find svarene og løsningen her - daarlig aande

Mangel på spyt i munden er en meget almindelig årsag til dårlig ånde, og derfor er det en god idé at drikke vand og spise hyppigt, da det bidrager til at øge din spytproduktion og dermed fjerne den ubehagelige lugt. Og så hjælper det også at bruge sukkerfrit tyggegummi, da det stimulerer spytdannelsen.

Manglende spyt i munden er også en af årsagerne til, at din morgenånde er meget dårlig. For om natten stopper din produktion af spyt nemlig, hvilket gør, at der dannes svovlgasser i munden.

Udover at sætte gang i den vigtige spytproduktion er der mange andre metoder til at modvirke lugten ud af munden. Her er en god tand- og mundhygiejne selvfølgelig vigtig, og du bør som minimum børste både tænder og to gange dagligt. Det bidrager nemlig til at forebygge ophobning af de bakterier, som går i forrådnelse og giver dårlig ånde.

Nu tænker du nok, om du ikke bare kan bruge mundskyl engang imellem for at hjælpe med at slå problemet ned? Hvilket du selvfølgelig godt kan gøre. Men sørg for kun at bruge mundskyl, efter du har børstet dine tænder. Ellers svarer det blot til at tage et ‘truckerbad’ med en masse deodorant uden at vaske sig først.

Det kan også hjælpe mod dårlig ånde at spise sure frugter som appelsiner, citroner, æbler og pærer, da syren i disse frugter svækker bakteriernes nedbrydning af protein i munden. Men lad være med at overdrive dit indtag af frugter med en lav pH-værdi, da syren kan skade tænderne.

Derudover er det heller ikke verdens værste idé at stoppe med at ryge, da rygning ikke kun er dårligt for dit helbred og lunger, men ligeledes kan føre til dårlig ånde.

Alternativt kan dårlig ånde i mange tilfælde også forebygges eller håndteres ved at tage et dagligt kosttilskud med pebermynteolie, da det kan give dig en heldagsbeskyttelse mod lugtgener ud af munden. Køb pebermynteolie-kapsler mod dårlig ånde her.

Fordele og bivirkninger ved pebermynteolie-kapsler

Et kosttilskud med pebermynteolie giver dig en helddagsbeskyttelse mod dårlig ånde, og er et praktisk alternativ til sugetabletter og tyggegummi, når du vil forebygge eller slippe af med den ubehagelige lugt ud af munden.

Pebermynteolie-kapsler virker på den måde, at pebermynteolien ender i maven, og det kan netop bidrage til at reducere lugtgenerne og dermed give dig en bedre ånde.

Det skyldes, at pebermynteolie stabiliserer din mave samtidig med, at din udåndingsduft kommer til at dufte behageligt af pebermynte hele dagen.

Du skal blot tage én pebermynteolie-kapsel, inden du forlader dit hjem hver morgen, og herefter får du en hel dag beskyttelse mod dårlig ånde.

Kosttilskud med pebermynteolie er primært lavet til personer, der oplever dårlig ånde på grund af maveproblemer, da det bidrager til at stabilisere fordøjelsen.

Men det kan også hjælpe, hvis lugtgenerne ud af munden skyldes sygdom, paradentose eller andre af de ovennævnte problemer, da din udåndingsluft automatisk bliver forbedret. Køb pebermynteolie-kapsler mod dårlig ånde med 100% tilfredshedsgaranti her.

Foruden at virke mod dårlig ånde har pebermynteolie også en gavnlig virkning på mave- og tarmkanalen, og er ideelt til at stabilisere din fordøjelse samt til at håndtere oppustethed, forstoppelse og dårlig mave generelt.

Der er generelt ingen bivirkninger ved at tage tage pebermynteolie dagligt, da der er tale om et naturprodukt. Du skal blot holde dig til producentens anbefalede daglige dosis, hvilket man altid skal gøre, når det kommer til medicin, lægemidler og kosttilskud.

Læs også: Slip af med vand i benene med vanddrivende piller

Peppermint oil kapsler mod dårlig hånde

Læs også: Find de bedste vippeserum her

Skriv en kommentar