Fitness udstyr: Her er de 6 bedste online fitness butikker

Fitness – og i særdeleshed hjemmefitness – bliver mere og mere udbredt. Men hvad skal du egentlig investere i for at komme i gang med træningen – og hvor kan det købes?

Her på siden får du et overblik over de 6 bedste fitness butikker, og hvad de hver især tilbyder. Derudover får du gode råd til valg af fitness udstyr og til at komme i gang med hjemmetræning, så kroppen kan blive klar til strandsæsonen.

6 online fitness udstyr butikker

Vores topvalg

1. Musclehouse

Fitness udstyr: Her er de 6 bedste online fitness butikker - musclehouse

Musclehouse.dk er en online forhandler, der har samlet alle de førende brands på ét og samme sted således, at du nemt og hurtigt kan købe produkter fra dit favoritbrand. Hos Musclehouse.dk har de sørget for, at du kan købe alt til din træning, mens du også kan finde alternativer til din daglige kost. Hvis du eksempelvis ønsker et hurtigt og nemt mellemmåltid, eller hvis du ønsker at skære ned på dit kalorieforbrug, finder du lækre produkter hos Musclehouse.dk. Det er altså en ‘one stop shop’, hvor du kan købe alt, hvad du har behov for, når det kommer til fitness, træning og sund livsstil.

2. Abilica Online

Abilica Online fitness udstyr

Abilicaonline.dk er en online forhandler af et bredt udvalg af fitness udstyr til konditionstræning, styrketræning og funktionel træning samt genoptræning til både private og professionelle. Dertil kommer et næsten tilsvarende stort udvalg af udelegetøj, vandleg, spabade og trampoliner. Abilicaonline.dk forhandler fortrinsvis brandet Abilica, som er blandt de førende fitnessmærker i Norden, men der forhandles også NordicTrack, Sole, Keiser og Spirit Fitness.

3. Fitness Shoppen

fitness shoppen - fitnessudstyr

Fitnessshoppen.dk er en online fitness butik, der forhandler udstyr til din hjemmetræning med fokus på forskellige motionscykler og træningsmaskiner samt udstyr til styrketræning, funktionel træning, aerobic og bordtennis. Udstyret spænder fra fitness udstyr til private til professionelt udstyr, og på shoppen er der noget til enhver pengepung.

4. Getbig

getbig-dk - fitness udstyr butikker

Getbig.dk er én af Danmarks største forhandlere af fitness udstyr, træningsudstyr og kosttilskud. Her kan du købe alt fra komplette fitness stationer til yogamåtter og kettlebells, samt proteinpulver i alle afskygninger. Fokus er på at have det største udvalg til de laveste priser kombineret med god og hurtig service. Der er altid hurtig afsendelse af varer og 60 dages returret.

5. Apuls

apuls - fitiness udstyr butikker

Apuls.dk er endnu én af de helt store spillere på markedet, når det kommer til salg af trænings- og fitnessudstyr. Her forhandles der alt fra træningsmaskiner til kosttilskud og produkter til velvære og genoptræning. Hos Apuls.dk kan du også købe udstyr til et meget varieret udvalg af sportsgrene, herunder atletikudstyr, kampsport og boldsport.

6. Fitness Supply

fitness supply - fitnessudstyr

Fitnesssupply.dk er en online forhandler af fitness udstyr inden for standard træningsudstyr, træningsmaskiner til cardio, træningsmaskiner til styrketræning og udstyr til kampsport. Dertil kommer et udvalg af udstyr til outdoorliv og udeleg. Meget af udstyret henvender sig især til dig, der gerne vil hjemmetræne. Sortimentet er varieret og består af populære internationale brands.

Hvorfor købe træningsudstyr online?

Der er mange gode grunde til at købe dit træningsudstyr online. Dels kan du sidde hjemme i sofaen og bestille dit udstyr, når det passer dig. Men du har også god tid til at finde det helt rigtige og til at granske de forskellige online fitness butikker.

Dertil kommer, at de online forhandlere typisk kan tilbyde en mere fordelagtig pris på fitness udstyr, fordi de ikke har udgifter til butikslokaler og ansatte i samme omfang. Der er mange forhandlere på markedet, hvilket kun er en fordel for dig som kunde, for det betyder, at servicen typisk er skruet helt i top.

Relateret artikel: Helsekostbutikker online

Mange forhandlere sender derfor allerede dine varer afsted samme dag. Nogle tilbyder endda gratis porto, og du kan også være heldig at få gode returbetingelser, så du i ro og mag kan kigge på dit nyindkøbte udstyr og måske endda afprøve det hjemme i stuen, inden du bestemmer dig.

Hvorfor hjemmetræne?

Hjemmetræning er et godt alternativ eller supplement til træning i fitnesscenter. Hjemmetræningen sparer dig transporttid til og fra fitnesscentret, og det sparer dig penge i abonnement. Det udstyr, du køber til hjemmetræningen, er en engangsydelse, og det er dermed hurtigt tjent ind igen sammenstillet med månedlige abonnementsløsninger.

Det vigtigste ved træningen er at komme i gang. For mange vil det være nemmere at starte hjemme i stuen, når der er tid og overskud til det, end at planlægge at gå i fitnesscenter på planlagte tidspunkter. Det virker mindre omstændeligt at klare det hjemme i stuen, og der behøver ikke på samme måde koordineres med den øvrige families aktiviteter. Det giver dig også frihed til at træne tidligt om morgenen eller sent om aftenen, hvis det passer bedst ind i din kalender.

Udover de allerede nævnte fordele, som er følgende:

 • Du sparer abonnementet
 • Du sparer transporttid
 • Det er nemmere og mere overskueligt

Er der også en række øvrige fordele ved hjemmetræning:

 • Du vælger selv, hvor meget og hvor intenst, du vil træne
 • Du kan bruge dit eget bad efterfølgende
 • Hygiejnen er bedre
 • Ingen andre kigger på dig, mens du træner
 • Der er ingen kø eller optagede hold
 • Du bestemmer selv musik eller tv

Der er ingen holdtræner til at fortælle dig, hvad du skal og hvornår. Ikke alle på et fitnesshold er ens i forhold til kondition og muskelstyrke, og derfor vil pauser og intervaller været baseret på et gennemsnit. Din træning optimeres dog, hvis træningen tilpasses dig, uanset om det kræver flere pauser eller længere intervaller.

Hygiejnen i et træningscenter er ikke altid den bedste. Folk sveder og rører ved maskiner med svedige hænder. Der lugter typisk ikke videre harmonisk i et fitnesscenter, og ofte vil der skulle bruges tid på at tørre maskiner og udstyr af, hvis andre har glemt at gøre det efter sig. Hjemme i stuen er der kun din egen sved at tage hensyn til – og du kan bruge dit eget rene bad efterfølgende (og dit eget toilet undervejs).

Der er desuden ikke kø til hverken maskiner, bad eller toilet – og der er altid plads på det ønskede ”hold”. Desuden er du fri for uønskede tilskuere. Du kan slå dig fuldstændig løs eller træne nøgen, hvis du har lyst. Og du kan høre alle de gamle 80’er klassikere imens eller se et afsnit af yndlingsserien.

Hvilket fitness udstyr skal jeg vælge?

Én ting er at træde ind i et fitnesscenter og tænke ”hvor skal jeg starte”? Her kan du enten spørge om hjælp eller bare starte et tilfældigt sted. Når du selv skal investere i motions udstyr, er sagen en lidt anden. Du kan dog stadig spørge om hjælp hos de forskellige shops, hvis du er meget i tvivl (enten via mail, chat eller telefon). Det nemmeste er dog det altid gode råd ”keep it simple”.

Tænk over, hvad du gerne vil have ud af din træning. Vil du tabe dig? Vil du øge din muskelmasse? Vil du bare gerne trimmes lidt? Eller vil du have en bedre kondition? Alle de nævnte fitness butikker har inddelt deres varer i kategorier. Og alle produkter har typisk en kort beskrivende tekst i forhold til, hvad de mere præcist kan bruges til.

Vil du gerne styrke din kondition eller tabe dig, skal du have pulsen og forbrændingen op. Det kan f.eks. være via en konditionscykel eller via hjemmetræningsøvelser på yogamåtte. Vil du derimod fokusere på at øge muskelmasse eller blive trimmet til bikinisæsonen, skal du over i styrketræning med f.eks. vægte eller kettlebells og i højere grad lave øvelser i sæt, der presser din muskulatur.

De fleste træningspas indeholder lidt af begge verdener, så du både får pulsen op i træningsøvelser og styrketræner.

Forslag til begynder motionsudstyr:

 • Justerbare håndvægte til styrketræning
 • Små håndvægte eller kettlebells til træningsøvelser med ekstra vægt
 • Yogamåtte til underlag
 • Træningsbænk til mave- og cardio-øvelser
 • Sjippetov til at få pulsen op
 • Konditionscykel til opvarmning og til at få pulsen op
 • Træningselastikker til udholdenhedsøvelser

Hjemmetræning på få kvadratmeter

”Jeg har ikke plads til at træne derhjemme, så jeg er nødt til at gå i fitnesscenter”. Det er måske en påstand, du kan høre dig selv tænke. Vi vil dog vove at påstå, at alle har plads til hjemmetræning; uanset antallet af kvadratmeter.

Hvis du ikke har den store plads at gøre godt med, skal du naturligvis springe konditionscykel og træningsbænk over. Men en sammenrullet yogamåtte, et sæt små håndvægte, sjippetov og træningselastikker fylder vitterligt ikke meget, og det kan med fordel opbevares under sengen eller i klædeskabet, når det ikke er i brug.

Til gengæld kan du kassere den store træningstaske, som du plejer at opbevare dit træningstøj, håndklæde, drikkedunk, mv. i, når du skal i fitnesscentret – og så er brugen af plads stort set den samme.

Er hjemmetræning lige så effektivt som træning i fitnesscenter?

Det korte svar er ja. Faktisk vil du – hvis du er lige så standhaftig derhjemme som i træningscentret – ofte få et bedre resultat ved hjemmetræning. Her skal du ikke tænke på, hvordan du tager dig ud, mens du træner, og du skal ikke vente på tur til maskiner. Den tid, du har sat af til træning, har dermed potentiale til at blive mere effektiv.

Derudover har du mulighed for at presse mindre træningspas ind som supplement i hverdagen. Du kan lige hive dit sjippetov eller din kettlebell frem, mens maden er i ovnen – eller til aften, når børnene er lagt i seng, og du ikke kan forlade hjemmet for at tage i fitnesscenter.

Selvfølgelig kræver et mærkbart resultat af hjemmetræningen, at du gør en indsats.

Skriv en kommentar