Thai Massage

Har du været i Thailand, er du sikkert blevet tilbudt Thai massage på gader og stræder, hvor du sidder på en form for skammel eller stol, mens du får 30 minutters massage af ryg og nakke – typisk med et sæt spidse albuer.

Selvom den form for turistmassage kan være yderst behagelig, er det langt fra den form for traditionel Thai massage, der tilbydes på de etablerede klinikker.

Hvad er Thai Massage?

kvinde får thai massage

Thai massage er – trods navnet – massage med oprindelse i Indien. Massageformen kom senere til Thailand, hvor den blev meget udbredt og stadig er det. Massagen foregår fuldt påklædt og uden nogen former for olier eller cremer.

Hvor massage i Danmark typisk foregår på en briks i en god ergonomisk højde for behandleren, foregår Thai Massage på en madras eller måtte på gulvet. Behandleren bruger både hænder, albuer, fødder og knæ i massagen, der består af en blanding af tryk og stræk, der bringer kroppen ud i forskellige yogastillinger.

Fordele ved Thai Massage

Thai Massage er ikke nær så afslappende som andre typer af massage, da kroppen bringes ud i forskellige positioner, og der desuden trykkes ret hårdt. Til gengæld er massagen forfriskende, og den har en positiv indvirkning på kredsløbet, så affaldsstoffer omkring musklerne fjernes.

Der fokuseres undervejs på forskellige dele af kroppen. Thaimassage tager udgangspunkt i en teknik med kroppens linjer i fokus, og det gør, at en thaimassør kan bringe kroppen ud i yderpositioner, du måske ikke selv kan – uden at det gør ondt. Netop dét med at følge kroppens linjer og energikanaler kan også fungere mere målrettet ved smerter og ømheder.

Selvom massagen i sig selv ikke er så afslappende, frigives der alligevel en god mængde endorfiner undervejs, der øger følelsen af velvære og sænker stressniveauet.

Relateret artikel: Gode massagepuder til nem afslapning

Gør Thai Massage ondt?

Thai massage er rigtignok en hårdere form for massage end f.eks. svensk massage. Har du fået massage i Thailand, har det måske været svært at gøre udtryk for, hvis massagen gjorde (for) ondt. Derfor er det blevet en udbredt misfortåelse, at Thai Massage skal gøre ondt.

Der masseres ud fra nogle andre overbevisninger ved Thai massage, men det er vigtigt at gøre massøren opmærksom på, hvis massagen gør for ondt, så trykstyrken kan justeres. Det giver en mere behagelig og effektiv massage.

Se også: Hvad er Shiatsu massage?

Misforståelser omkring Thai Massage

Der er mange misforståelser omkring Thai massage og den såkaldte “happy ending”. Traditionelt set har Thai massage og seksuelle ydelser intet med hinanden at gøre. Misforståelsen skyldes, at visse dele af prostitutionsbranchen i Thailand har maskeret deres ydelser som “Thai massage”. På en godkendt thailandsk massageklinik vil du derfor ikke opleve denne afsluttende “service”.

Indimellem høres det, at der også fås happy ending på danske massageklinikker, der tilbyder Thai massage. Igen er der ikke tale om en standard, men snarere en enkelt kvinde her og dér, der har fundet ud af at tilbyde ydelser, der kan give ekstra i drikkepenge. Vil du undgå disse massageklinikker, når du langt ved at læse anmeldelser og vælge klinikker, hvor massørerne er uddannede i thailandsk massage.

Skriv en kommentar