Svensk Massage

Selvom de færreste kender Svensk massage ud fra navnet, kender alle alligevel til massageformen. Svensk massage er nemlig den helt traditionelle massage, der tilbydes hos langt de fleste massageklinikker i Danmark. Svensk massage går også under navnet “Klassisk massage” og “Wellness massage”.

Køb svensk massage her

Hvad er Svensk Massage?

Svensk massage er den mest udbredte form for massage i den vestlige verden, herunder i Danmark. Massagen består af  glidende, æltende og masserende bevægelser og udføres udelukkende med hænder og fingre. Selvom massageformen i dag omtales som svensk, stammer den oprindeligt fra Kina. I Danmark kaldes massageformen blot for “klassisk massage”.

Svensk Massage - svensk massage raskrask

Denne form for massage starter typisk med lange glidende bevægelser efterfulgt af mere dybdegående, roterende tryk, æltning og tapning. Tilsammen har de forskellige massageteknikker til formål at stimulere blodcirkulationen, at skabe en afstressende effekt og at afhjælpe ømme muskler og spændinger.

Relateret artikel: Ren afslapning med massageapparat

Hvordan foregår Svensk Massage?

Traditionelt set er du nøgen under behandlingen, og den del af kroppen, der ikke masseres, dækkes med et klæde. I Danmark beholder de fleste undertøjet – som minimum trusserne – på. Kroppen er stadig dækket med et klæde eller tæppe; både for at afdække og for at holde på varmen.

dame får svensk massage

Svensk massage inkluderer typisk massage af hele kroppen i etaper; lige fra fodmassage til ansigtsmassage. Er der særlige ønsker, f.eks. i forbindelse med smerter eller ømheder, kan der fokuseres primært eller udelukkende på disse områder; ligesom det altid er muligt at frabede sig massage af visse områder som f.eks. fødderne.

Hvad er svensk massage godt for?

Den klassiske, svenske massage er først og fremmest til dig, der lider af spændinger. Spændinger kan komme til udtryk i ømme muskler, en låst fornemmelse eller smerter i skuldre, nakke og hoved.

Årsager til spændinger:

  • Forkert arbejdsstilling
  • Overanstrengelse
  • Sportsskader
  • Stress
  • Dårlig søvn

Spændinger i nakke, skuldre og ryg afhjælpes ved dybdegående massage af muskulaturen, hvor musklerne æltes godt igennem. Derudover arbejdes der med såkaldte triggerpunkter – altså punkter, hvor det gør ondt eller er ømt at blive masseret. Massagen har til formål at afstive musklerne, så de igen bliver bløde og smidige, og samtidig at sætte gang i blodcirkulationen og lymferne.

Relateret: Klar selv massagen med en massagepistol

Afhjælp stress med massage

De fleste forbinder massage med enten wellness eller afhjælpning af fysiske problematikker i bevægeapparatet. Massage kan da også begge dele, men det kan også afhjælpe fysiske problematikker som f.eks. stress.

Stress er en mental lidelse, som nærmest er en folkesygdom i Danmark. Er du stresset, går du og spænder i muskulaturen i nakke og skuldre, hvilket med tiden vil føre til fysisk ubehag eller ligefrem smerter. Disse stresssymptomer kan behandles med massage, men der er ikke kun tale om symptombehandling. Det frigiver endorfiner at få massage, og det har en afstressende effekt.

Det er dog vigtigt at understrege, at massage ikke kan stå alene i behandlingen af stress. Massage kan symptombehandle, linde og give afslappende stunder, men det er essentielt at tage fat om roden til problemet for at komme stress til livs.

Se også: Hvad er Shiatsu massage?

Ømheder og smerter kan flytte sig

Smerter i f.eks. nakke og hoved stammer typisk fra problemer andre steder i kroppen. Der kan ligge enten fysiske eller psykiske årsager bag. Stress kan f.eks. give hovedpine, men hvis du har en gammel skade eller langvarig spænding i lænden, kan du med tiden overkompensere i andre dele af kroppen, hvilket kan føre til spændinger og smerter andre steder.

En dygtig behandler vil forsøge at finde frem til, hvor smerter og spændinger stammer fra og så behandle dér, frem for kun at symptombehandle.

FAQ

Hvad er svensk massage?

Svensk massage er en form for klassisk massage, der primært fokuserer på at løsne op for muskelspændinger og forbedre blodcirkulationen. Det er en dybdegående form for massage, der bruger stræk, tryk og gnidning.

Hvad er svensk massage godt for?

Svensk massage kan hjælpe med at forbedre fleksibiliteten, lindre spændinger og smerter, forbedre blodcirkulationen og lindre stress og træthed.

Hvor ofte bør man få svensk massage?

Det afhænger af ens personlige behov og ønsker. Nogle mennesker vælger at få svensk massage en gang om ugen, mens andre vælger at få det mindre regelmæssigt. Det anbefales at tale med en massage terapeut eller læge for at få den bedste anbefaling for ens personlige situation.

Skriv en kommentar