Alt, hvad du bør vide om hybenkerneolie + 5 ting du kan bruge olien til

Hybenkerneolie er ganske enkelt et vidundermiddel, når det kommer til hudpleje. Er du på udkig efter et produkt, der er naturligt, drøjt i brug og godt til en lang række forskellige ting og sager, er hybenkerneolie et godt bud. Vi kigger nærmere på olien og dens mange gode egenskaber her.

Info omkring hyben – hvad er hyben?

Hyben vokser på vilde roser. Men det er rent faktisk en frugt, som består af blødt frugtkød, der omkranser hårde og hvide frø. Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med de hvide frø, da du gik i skole. Der blev de nemlig ofte brugt som en form for kløpulver.

Når det kommer til hyben, så har de en meget lang sæson. De er yderst modstandsdygtige og modnes i august. Men du kan stadig se dem hænge på buskene i november. Mange anser hyben som værende ukrudt. Dog bør du hellere kigge på dens gode egenskaber, da hyben er meget mere end blot ukrudt.

Hvad er hybenkerneolie?

Hybenkerneolie er koldpresset olie fra hybenrosens kerner. Det vil sige, at det er et 100 % naturligt produkt. I olien findes der en række forskellige vitaminer og andre gavnlige stoffer, du og din hud kan få glæde af.

Hybenkerneolie indeholder blandt andet linolsyre, som har en antiinflammatorisk virkning. Derudover indeholder olien omega-3 og omega-6 samt en lang række forskellige vitaminer – herunder blandt andet C- og E-vitamin. Vil du have et vaskeægte vidundermiddel, er dette således et godt bud.

Hybenkerneoliens egenskaber

Hybenkerneolie er utroligt mildt og kan derfor også benyttes til alle hudtyper. Selvom du eksempelvis har meget tør eller sart hud, kan du således fortsat få glæde af de mange gode egenskaber fra netop denne olie.

Sammenlign priser på hybenkerneolie:

Olien kan hjælpe, hvis du lider af en række forskellige hudproblemer. Hybenkerneolien kan derudover med fordel bruges til din daglige pleje, hvis du ønsker at gøre noget særligt godt for din hud hver eneste dag.

Da olien fra hybenkernerne er særdeles drøj i brug, behøver du blot at benytte et par dråber eller tre til hele ansigtet.

5 ting, du kan bruge hybenkerneolie til

Ønsker du at give din hud masser af fugt og god pleje? Så kan du med fordel benytte hybenkerneolie i ansigtet hver eneste dag. Har du hudproblemer, kan olien desuden med stor sandsynlighed afhjælpe disse. Vi kigger her på fem af de mest udbredte ting at bruge hybenkerneolie til.

1: Hybenkerneolie til akne

Har du akne, bør du overveje at gøre brug af hybenkerneolie. Som nævnt har olien antiinflammatoriske egenskaber, og det er særdeles godt i forbindelse med akne. Desuden gælder det, at A- og C-vitamin i olien hjælper huden med at danne collagen. Det kan indirekte have en positiv effekt, hvis du lider af akne, da porerne derved lukkes, og frie radikaler forhindres i at brede sig. Ren hybenkerneolie kan købes her.

2: Brug olien til skadet hud

Har du skadet hud – eksempelvis efter solforbrændinger – kan du med stor sandsynlighed få glæde af hybenkerneolie. De mange gode fedtstoffer i olien medvirker til at reparere huden, og samtidig gør disse huden blød og smidig, hvilket indirekte medvirker til at udbedre skaderne.

3: Benyt olien på ar og strækmærker

I forlængelse af det ovennævnte skal det nævnes, at du kan få glæde af hybenkerneolie, hvis du har ar og strækmærker. Desuden er der meget, der tyder på, at olien kan virke forebyggende i forhold til strækmærker. Da olien øger hudens elasticitet, vil du typisk opleve at få færre strækmærker i forbindelse med eksempelvis en graviditet, hvis du jævnligt både før og under graviditeten plejer din hud med hybenkerneolie.

4: Hybenkerneolie imod eksem

Olien virker antiinflammatorisk, hvilket er en af grundene til, at den er god imod eksem. At den samtidig indeholder en stor mængde antioxidanter, er ligeledes med til at gøre, at olien er god for dig, der døjer med eksem.

Er du i forbindelse med din eksem også plaget af tør hud, er hybenkerneolien med til at blødgøre og give fugt. På den måde bliver din eksem på flere måder behandlet med hybenkerneolie.

5: Optimer sårhelingsprocessen med hybenkerneolie

Har du sår, der ikke umiddelbart vil hele, kan du overveje at smøre hybenkerneolie på dem. Igen gælder det, at oliens antiinflammatoriske egenskaber er særdeles gavnlige, og de kan medføre, at sår heler hurtigere og bedre.

Hybenkerneolie er naturens eget mirakelmiddel

Som du kan fornemme, kan du gøre brug af hybenkerneolie i en lang række forskellige sammenhænge. Olien har masser af gode egenskaber grundet de vitaminer og fedtstoffer, den indeholder. Det er ganske enkelt altså naturens eget mirakelmiddel inden for hudpleje.

Har du på den ene eller anden måde skadet eller udfordret hud, kan du med stor sandsynlighed få glæde af den koldpressede olie. Desuden er olien fremragende at bruge dagligt, hvis du gerne vil sikre dig, at din hud holder sig sund, smidig og blød.

Der er meget, der tyder på, at olien har en positiv effekt, hvis du vil undgå rynker, da den øger hudens elasticitet. Du kan således også gøre brug af dette produkt, hvis du gerne vil have et helt naturligt anti-age-middel.

Hybenkernens gode indvirkning på slidgigt (artose)

Hyben er især populær som kosttilskud på baggrund af dens antiinflammatoriske effekt. Denne egenskab skyldes hybens indhold af galactolipider, som er en form for fedtstof.

Galactolipiderne hæmmer de hvide blodlegemer, så de ikke kan ophobe sig omkring en betændelsestilstand i kroppen. Det medfører, at reaktionen og smerterne lindres.

Dette er en fordel for personer med slidgigt, da det netop er inflammation, der er med til at skabe denne lidelse. Personer med gigt kan derfor især have stor gavn af hybenkernens virkning. Dog er det værd at bemærke, at hyben ikke er et godkendt naturlægemiddel. Men det afholder ikke gigtplagede personer fra at bruge dette smertelindrende produkt.

Hybenkerneolie som hårpleje

Ud over at hybenkerneolie kan benyttes til hudpleje, kan det også bidrage med en masse godt til dit hår. Det er alment kendt, at særligt spidserne i langt hår kan have brug for at få tilføjet fugt og pleje udefra. Det kan du effektivt gøre ved hjælp af olier.

Hybenkerneolie kan sagtens bruges alene som hårpleje. Derudover kan du også kombinere denne olie med andre plejende olier for at sammensætte den helt perfekte kur til netop dit hår. Du finder hybenkerneolie produkter til håret her.

Hybenkerneolie er et billigt hudplejemiddel

Er du interesseret i at nyde godt af hybenkerneoliens mange gode egenskaber? Så er det blot om at få investeret, og heldigvis behøver det ikke at koste dig alverden.

Du kan finde hybenkerneolie fra mange forskellige mærker. Forskellen på de forskellige olier kan eksempelvis ligge i, hvilken specifik hybenroses kerner den pågældende olie er udvundet fra. Uanset hvad er de mange gode egenskaber dog som udgangspunkt de samme. Du kan naturligvis finde økologisk hybenkerneolie, hvis du er på udkig efter dét, men der findes også konventionelle udgaver på markedet.

Noget af det fantastiske ved dette hudplejeprodukt er, at det er utroligt drøjt i brug. Det vil sige, at du kan komme meget langt med selv en mindre flaske, og derfor er det også et billigt hudplejeprodukt at gøre brug af. Som regel kan du nøjes med et par dråber eller tre til hele ansigtet.

Er der tale om, at du skal bruge hybenkerneolien på større dele af kroppen, går der naturligvis lidt mere til det. Fortsat gælder det dog, at dette plejemiddel er langt billigere end mange andre løsninger, som kommer op på det samme niveau i forhold til gode egenskaber.

hybenkerneolie

Skriv en kommentar