Candida symptomer: Gode råd til naturlig behandling af skedesvamp

Man anslår, at hele 75% procent af alle danske kvinder i løbet af deres liv vil opleve mindst en episode med skedesvamp. Det er med andre ord en meget almindelig sygdom.

Hvad skedesvamp er, hvorfor man får infektionen, og hvordan den kan behandles og forebygges, kan du læse mere om i denne artikel.

Candida Kosttilskud med Probiotika – Vores favorit!

Candida symptomer: Gode råd til naturlig behandling af skedesvamp - candida support caps 01 front 1

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • Fordøjelsesstøtte: Fremmer sund tarmflora og regulerer candida.
 • To Måneders Forsyning: 180 kapsler pr. pakke.
 • Høj Kvalitet: Vegansk, glutenfri og 100% tilfredshedsgaranti.

Candida Support med Probiotika er et naturligt kosttilskud designet til at håndtere overproduktion af candida svamp og fremme en sund tarmflora.

Pakket med nøje udvalgte ingredienser som mælkesyrebakterier, kaprylsyre, aloe vera og glucosamin, tilbyder dette tilskud en omfattende tilgang til at forbedre din fordøjelsessundhed. Med 180 kapsler i hver pakke får du en to måneders forsyning.

Produktet kommer med en 100% tilfredshedsgaranti og er glutenfri, vegansk og certificeret for sin kvalitet.

Candida symptomer: Gode råd til naturlig behandling af skedesvamp - trustpilot koeb

Hvad er skedesvamp?

Skedesvamp er en meget ubehagelig lidelse, der oftest skyldes gærsvampen Candida Albicans. Candida Albicans lever naturligt på vores slimhinder, og sidder blandt andet dybt inde i skeden hos kvinder.

Normalt skaber gærsvampen ikke problemer, men hvis der sker en ændring i bakteriefloraen eller surhedsgraden i skeden, ændres den naturlige balance i skedens mikroorganismer.

Og det er netop denne ubalance, der kan føre til, at candidasvampen formerer sig, hvilket kan føre til en svampeinfektion i skeden med ubehagelige gener til følge.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at have en normal balance af bakterier og surhed i skeden, ellers er der risiko for at få svamp i skeden.

Hvordan du kan gøre det, giver vi dig nogle håndgribelige tips til længere nede i artiklen. Men hvis du har problemer med skedesvamp, som 75% af alle danske kvinder på et tidspunkt i deres liv vil få, kan det være en god idé at tage et naturligt kosttilskud med ingredienser som caprylsyre og probiotika.

Netop de to ingredienser er nemlig geniale til at skabe ugunstige betingelser for overvækst af Candida Albicans, som fører til skedesvamp. Køb Candida Support med caprylsyre og probiotika her.

Symptomer: Hvordan ser skedesvamp ud?

Candida symptomer: Gode råd til naturlig behandling af skedesvamp - Candida og skedesvamp

Symptomer på skedesvamp er meget ubehagelige, og selvom man kan have svamp i underlivet, uden at man mærker det, vil de fleste opleve følgende symptomer:

 • Voldsom kløe, svie, irritation, ømhed og udslæt ved skedeåbningen
 • Lugtfrit udflåd, der ligner hytteost
 • Smerter og ubehag ved samleje
 • Svie og smerter ved vandladning

Skedesvamp symptomer kan også skyldes andre lidelser, eksempelvis blærebetændelse eller urinvejsinfektioner, og derfor er det en god idé at blive undersøgt ved egen læge. Især første gang, at man mistænker, at man har skedesvamp.

Svamp i underlivet har dog en tendens til at komme tilbage, og næste gang, du får det, vil du ikke være i tvivl, da skedesvamp symptomer er meget ubehagelige.

Hvis du har en tendens til at få skedesvamp, bør du give kroppen de absolut bedste betingelser for at skabe en sund balance i bakteriefloraen og surhedsgraden i skeden. Det kan du blandt andet gøre ved at følge de tips, som du kan læse længere nede i artiklen.

En god anbefaling er dog at tage et kosttilskud som Candida Support, som indeholder caprylsyre, mælkesyrebakterier og andre naturlige ingredienser, der bidrager til at hæmme udviklingen af candida-svampen, der fører til skedesvamp.

Selvom det ikke er en direkte behandling mod skedesvamp, kan det være en naturlig forebyggende løsning, især hvis du ofte har problemer med svamp i underlivett. Køb Candida Support med 100% tilfredshedsgaranti her.

Hvorfor får man skedesvamp?

Mange kvinder har helt naturligt candida-svampen i skeden, uden at det fører til ubehag. Ubalancer eller ændringer i skedens bakterieflora og surhedsgrad kan dog føre til, at svampen får gode vækstbetingelser og dermed føre til en svampeinfektion.

Der kan være mange potentielle årsager til disse ubalancer, som blandt andet kan ske i forbindelse med:

Antibiotika og kortison

Behandling med antibiotika og kortison er de mest almindelige årsager til skedesvamp, da de naturlige mælkesyrebakterier i skeden dræbes. På den måde får candida-svampen gode vækstbetingelser, som kan føre til en svampeinfektion.

Strålebehandling og kemoterapi

Foruden at nedbryde kræftceller nedbryder kemo og strålebehandling ligeledes mælkesyrebakterier, som er vigtige for at have en naturlig balance i slimhinderne (også i skeden).

Sex/samleje

Miljøet i skeden er surt, mens sæd er basisk. Derfor kan sex føre til en ubalance i skedens naturlige surhedsgrad.

Graviditet

Kroppen gennemgår store hormonelle forandringer under en graviditet, som ligeledes kan ramme slimhinden i skeden. Derfor er det heller ikke unormalt, at mange kvinder får skedesvamp, når de er gravide.

Overgangsalder

I overgangsalderen falder din produktion af østrogen, som får mælkesyrebakterier til at forsvinde. Mælkesyrebakterier holder surhedsgraden i skeden nede, og de hormonelle forandringer i overgangsalderen kan derfor føre til, at man får lettere ved at få skedesvamp og skedekatar.

Din kost

Candida-svampen elsker en kost bestående af for mange sukkerholdige fødevarer, hvidt brød, rødt kød og kaffe, som kan få den til at formere sig uhæmmet. Det øger ikke kun risikoen for at få skedesvamp, men kan også give dig tarmproblemer. Sammenhængen mellem kost og candida stopper dog ikke her. Probiotika kan nemlig bidrage til at opretholde en sund balance af bakterier og surhed i skeden og dermed forebygge overvækst af candida-svampen. Køb Candida Support med probiotika her.

Smitter skedesvamp?

Skedesvamp er ikke en kønssygdom, og det er heldigvis ikke farligt at have en svampeinfektion i skeden.

Men selvom svampeinfektionen kan gå over af sig selv, er det vigtigt, at du får en skedesvamp-behandling hurtigst muligt. Ikke kun for at slippe af med svie, udflåd og kløe i skeden – men også for at undgå at smitte andre.

Man kan nemlig smitte sin (mandlige) partner ved samleje. Det gælder dog ikke omvendt. Mænd kan med andre ord ikke smitte kvinder med svamp.

Så hvis du har en tendens til at få skedesvamp grundet ubalancer i skedens miljø, kan det være en god idé at tage et kosttilskud med caprylsyre og mælkesyrebakterier. Netop de to ingredienser bidrager til, at surhedsgraden i skeden er stabil, hvilket giver candida-svampen, der fører til skedesvamp, dårlige vækstbetingelser. Køb Candida Support med caprylsyre og mælkesyrebakterier her.

Læs også: Sådan slipper du af med væske ophobning

Skedesvamp behandling – hvordan?

Behandling af skedesvamp handler om at få genskabt den naturlige bakterie- og surhedsbalance i skeden. Det kan man gøre på flere forskellige måder:

 • Skedesvampcreme: Der smøres direkte på området, og som kan købes i håndkøb på apoteket.
 • Stikpiller: Der skal stikkes direkte op i skeden, og som ligeledes kan købes i håndkøb.
 • Tabletter: Der skal spises. Dette middel er receptpligtig, og bruges ofte ved svære tilfælde af skedesvamp.

Ofte vil lægen anbefale en kombination af creme og stikpiller. Du kan ligeledes overveje at tage et naturligt kosttilskud med caprylsyre og mælkesyrebakterier, da det kan fremskynde behandlingen samt hjælpe med at genskabe den naturlige surheds- og bakteriebalance i skeden.

Caprylsyre og mælkesyrebakterier (probiotika) bidrager nemlig til at hæmme fremvæksten af Candida Albicans, som er årsag til skedesvamp. Så hvis du er i risiko for at udvikle svamp i underlivet – det vil sige, hvis du er gravid, er på antibiotika/kortison, har et aktivt sexliv, er i overgangsalderen mv. Kan det være en god idé at tage et kosttilskud med disse to ingredienser. Køb Candida Support med caprylsyre og mælkesyrebakterier her.

7 gode råd til at forebygge skedesvamp

Der er meget, som du selv kan gøre for at forebygge skedesvamp, så det ikke bliver en tilbagevendende (og ubehagelig) begivenhed i dit liv.

Mange af de forebyggende tiltag handler primært om at sikre, at Candida Albicans-svampen ikke får gunstige vækstbetingelser, som med tiden vil føre til skedesvamp grundet en ubalance i skedens surhed og bakteriebalance.

Så hvis du gerne vil undgå skedesvamp, giver vi dig her nedenfor 6 gode råd, som kan spare dig for ubehaget og generne ved at have svamp i underlivet.

1. Undgå overdreven intimhygiejne

Selvom det er vigtigt at holde sin skede ren, kan overdreven intimhygiejne føre til, at man forstyrrer den naturlige balance i skeden.

Sørg for kun at vaske udvendigt, aldrig indvendigt, eventuelt med en mild intimsæbe. Undgå badeolier, skumbade og andre lignende produkter, da det kan skabe ubalancer i skeden og føre til svamp.

2. Tag et naturligt kosttilskud

Ved at tilføre kroppen de rigtige næringsstoffer kan du faktisk hæmme overvæksten af Candida Albicans og dermed forebygge skedesvamp. De næringsstoffer, du især skal holde øje med, er mælkesyrebakterier (probiotika), caprylsyre, zink og hvidløg. Netop de ingredienser indeholder kosttilskuddet Candida Support, som webshoppen ShytoBuy sælger med 100% tilfredshedsgaranti. Det er specielt formuleret til at hæmme overvæksten af candida-svampen, og er dermed et perfekt forebyggende tiltag mod svamp i skeden. Køb Candida Support med 100% tilfredshedsgaranti her.

3. Skrot dine trusseindlæg

Selvom trusseindlæg, tamponer og bind er et godt alternativ under din menstruation (hvis man stadig menstruerer), advarer gynækologer mod at bruge dem dagligt. Det skyldes, at de bidrager til at gøre miljøet i skeden indelukket og fugtig, og det er guf for svampe. Så brug kun tamponer og bind, når det er nødvendigt – altså under din menstruation – og undgå helt at bruge trusseindlæg.

4. Smid tætsiddende trusser i syntetisk materiale ud

Stramme bukser og tætsiddende trusser har en tendens til at gøre miljøet i skeden fugtigt og indelukket. Det giver gærsvampen gode vækstbetingelser og øger dermed risikoen for skedesvamp. Samme effekt har trusser af syntetisk materiale. Så selvom et par stramtsiddende jeans og trusser ser lækkert ud, er det altså ikke en god idé, hvis du gerne vil forebygge skedesvamp.

5. Tænk over hvad du spiser

Sukkerholdige fødevarer, hvidt brød, rødt kød og kaffe er guf for candida-svampen, som er den gærsvamp, der fører til svamp i skeden. Så hvis du har en tendens til at få svamp i underlivet, bør du skære ned på alle fødevarer med sukker, hvidt mel, gær, frugt og mælkeprodukter.

6. Vask dig efter samleje

Miljøet i skeden er surt med en pH-værdi på 3,8-4,2. Hvilket det skal være, da det giver de normale bakterier gunstige vækstbetingelser og hæmmer andre, såsom candida-svampen. Et samleje, hvor I ikke bruger kondom, kan dog føre til ubalancer i skedens naturlige miljø, da sæd er basisk. Det er ikke en god kombination, da det kan bidrage til at forhøje skedens pH-værdi. Så sørg for at vaske skeden (udvendigt) efter hvert samleje. Det hjælper ikke kun med at forebygge skedesvamp, det er også med til at forebygge blærebetændelse.

7. Undgå overvægtighed

Det er videnskabeligt bevist, at overvægt øger risikoen for at få svampeinfektion i skeden. Derfor gør du klogt i at holde vægten nede ved at motionere regelmæssigt samt følge de officielle kostråd, hvor du skal spise varieret, mindre og undgå for meget sukker.

Er det noget andet end skedesvamp?

Hvis din mandlige sexpartner oplever rødme, svie og kløe på forhud og penishoved, er det vigtigt, at I begge kontakter lægen.

De almindelige symptomer på skedesvamp kan ofte forveksles med andre sygdomme som kønssygdomme eller blærebetændelse. Derfor er det vigtigt, at I får afklaret, om det er svamp.

Så spørg på apoteket, hvis du er i tvivl eller kontakt lægen hvis:

 • Du er gravid og oplever symptomer på skedesvamp
 • Der er blod i udflåddet, selvom du ikke har menstruation
 • Du bemærker sår på kønslæberne
 • Du har mavesmerter eller oplever ubehag ved vandladning

Relateret: Hvordan virker viagra til kvinder?

Skriv en kommentar