Detox te test: Vælg den bedste udrensningste

Det bliver mere og mere udbredt med detox-kure, og det er ikke uden grund. Vores krop udsættes for mangt og meget, og det er vigtigt, at passe på den, så den kan stå imod overfor sygdomme – både nu og i fremtiden.

Detox te test: Vælg den bedste udrensningste - Image

Én af de nemme og hurtige måder at hjælpe din krop til at forblive sund og rask er ved at drikke detox te, der har en udrensende effekt. I artiklen her kan du læse alt om udrensnings te: Hvordan virker det? Hvor ofte skal du drikke det? Og hvilken te skal du egentlig vælge?

Detox Te Anbefaling:

detox te - weightworld

9.7/10

Vores score

Største fordele:

 • God Detox-te til vægttab og udrensning
 • Appetitnedsættende og energiboost
 • Nok til 28 dages detox kur

Her får du en Detox-te der er fyldt med alt det gode så som superfoods, vitatminer og mineraler, som er rigtig god til en nænsom vægttabs-rejse og udrensning.

Detox te test: Vælg den bedste udrensningste - detox te kunde anmeldelse

Hvad er detox te?

Vores hverdag er fyldt med giftstoffer i mange forskellige variationer og i forskellige niveauer af skadelighed. Uanset, hvor sundt du lever, kan du ikke slippe for påvirkning af for eksempel bilos, når du går på gaden, ligesom der i mange andre dagligdagsgøremål indgår skadelige stoffer, herunder ved f.eks. rengøring og madlavning.

Detox betyder udrensning. Eftersom kroppen jævnligt udsættes for giftstoffer, bør den også jævnligt udrenses for selv samme for at opretholde sin sunde tilstand – en tilstand, der både påvirker immunforsvar og humør.

Læs også: Guide til Te’ens Univers

Udrensning af kroppen findes i mere og mindre naturlige formater, hvoraf detox te – også kaldet udrensnings te – er én af de mest naturlige og milde typer af udrensning. Typisk skal du drikke en kop detox te hver aften eller hver morgen i en given periode. Teen indeholder forskellige urter og øvrige naturlige produkter, der har hver deres sunde og udrensende virkninger.

Udrenser kroppen ikke sig selv?

Et naturligt spørgsmål i forbindelse med detox er, om kroppen ikke er i stand til at udrense sig selv. Svaret er dog ikke helt så simpelt; for jo, kroppen er som udgangspunkt i stand til at udrense sig selv, hvis den udsættes for ”naturlige” giftstoffer som f.eks. toksiner i form af virus. Men fordi vi lever i en mere moderne tidsalder, hvor vi både bevidst og ubevidst får udsat kroppen for mere kemiske giftstoffer, vil der være større risiko for, at giftstoffer og toksiner hober sig op og forbliver i kroppen.

Ophobede giftstoffer vil kroppen i højere grad skulle bruge hjælp til at udrense.

For at komme de ophobede giftstoffer til livs og holde din krop sund og i balance, så den blandt andet fortsat vil være i stand til at bekæmpe virus og andre former for sygdomme, kan du gøre brug af en detox te som udrensningskur.

Detox te urensningste infografik

Hvordan virker detox te?

Detox te er te, der har en helt særlig sammensætning af ingredienser. Udover enten grøn eller hvid te – eller en kombination – vil teen indeholde en række af forskellige naturlige ingredienser som for eksempel urter. Nogle af de mest almindelige detox te ingredienser er følgende:

 • Kamille
 • Ingefær
 • Anis
 • Mælkebøtte
 • Nældeblade
 • Pebermynteblade

Ovenstående er dog kun et lille udpluk af de mange forskellige ingredienser, som detox te kan indeholde.

Hver af ingredienserne har deres unikke virkning i forhold til sundhed og udrensning. Kamille er blandt andet kendt for sin antiinflammatoriske virkning og effekt på muskelømhed, mens ingefær virker kvalmenedsættende, og anis styrker immunforsvaret.

Detox te kur: Sådan gør du

Detox te er urtete, der tages som en kur. Kuren varer typisk 14 eller 28 dage, men kan dog i nogle tilfælde være af andre varigheder. Hvor meget te, du skal drikke, og hvor ofte, afhænger af den specifikke kur.

Almindeligvis skal du drikke én kop te af cirka 200 ml om dagen.

Der kan også være forskel på, hvornår teen anbefales at blive drukket. Ved nogle kure anbefales det for eksempel at drikke teen inden sengetid, mens det ved andre kure anbefales at drikke den som det første om morgenen, når du står op.

Detox te fordele

Der er mange fordele ved at vælge detox te, hvis din krop trænger til en udrensning – eller hvis din krop bare trænger til et ekstra boost.

Detox te har en lang række af positive effekter:

 • Forbedrer stofskiftet
 • Styrker immunforsvaret
 • Forbedrer forbrændingen
 • Giver overskud og energi
 • Afhjælper oppustet mave
 • Forbedrer fordøjelsen  

Uanset, om du generelt set er sund og rask, om du er syg, om du er overvægtig, om du lider af irritabel tyndtarm, eller om du har en dårlig kondi, har detox te en positiv effekt på dig, og du vil højst sandsynligt føle dig sundere og bedre tilpas, allerede når du er halvvejs inde i kuren.

Forskellige detox te’s egenskaber

Te typePositive egenskaber
Grøn teMetabolisme & bioaktive stoffer
Hvid teAntioxidanter & Sund hud
Oolong teRenser leveren & vægttab
Earl Grey teEnergi niveau & C Vitamin

Detox te test:

Der findes mange gode typer af udrensende te på markedet, men vi har udvalgt to af de bedste, som vi har anmeldt herunder:

WeightWorld Detox te

detox te udrensende weightworld
PRISER FRA
 

 

159,-

 

Ingredienser: Kamille, granatæble, ingefær, papaya, mælkebøtteblade, stevia, senna blade, pyllium, pebermynteblade.

Detox periode: 14 eller 28 dage.

Dosering: 1 tepose kommes i 200 ml kogende vand.

Trækketid: 5-7 min.

Fordele: Glutenfri, sukkerfri og vegansk.

Anmeldelse: Teen fra WeightWorld er god at bruge som udgangspunkt for et slankeforløb. Produkterne er sammensat således, at kroppen udrenses og tilføres energi, så det efterfølgende er nemmere at tabe sig. Smagen er rigtig god, og teen har en tilsvarende god effekt på oppustethed, ligesom den er et godt udgangspunkt for en slankekur.

Original detox te

Detox te test: Vælg den bedste udrensningste - detex te udrensende fra
PRISER FRA
 

 

149,-

 

Ingredienser: Grøn te, hvid te, anis, nældeblade, mælkebøtterod, citrongræs, burrerod, grøn mynte.

Detox periode: 28 dage.

Dosering: Læg 1 tebrev i et krus og fyld op med næsten kogende vand.

Trækketid: 5 min.

Fordele: Glutenfri, mælkefri og vegansk.

Anmeldelse: Teen fra OurDetox smager og dufter godt og er ren forkælelse i sig selv at drikke. Den hjælper særligt godt på oppustethed og irritabel tyndtarm, og så giver den et skønt boost af vitaminer og mineraler.

Alternativ til slankekur

Noget af det, der for mange ødelægger en slankekur, er de mange regler, en sådan kur medfører. Så må du kun spise grøntsager, så skal du undgå hvidt brød og ris og pasta, så skal du faste hver anden dag eller tælle kalorier. For mange regler besværliggør en kur – og det er også årsagen til, at mange dropper kuren inden for ganske kort tid. Det er simpelthen for besværligt.

Med en detox kur skal du hverken bekymre dig om at faste eller tælle kalorier. Du skal til gengæld hygge dig med en velsmagende kop te hver aften – og derudover skal du bare spise helt almindeligt; sundt og varieret. (Kilde)

Det eneste, der er anderledes, end det plejer at være, er, at du anbefales at drikke lidt ekstra vand. Og det skyldes udelukkende, at vand også har en udrensende effekt. Så hav en flaske vand på dig i løbet af dagen, så du husker at få drukket løbende. Det er i det hele taget en meget god idé at drikke meget vand; også når du ikke er på detox-kur. (Kilde)

Relateret: Slanke te – hvilken skal man vælge?

Detox te – hvor ofte?

Når du er i gang med en detox te kur, skal du følge anvisningerne på produktet. Der er forskel på, om du skal drikke teen én eller to gange dagligt, og hvornår på dagen, den skal drikkes. Derudover er der forskel på, hvor lang en kur er. Almindeligvis varer en detox te kur enten 14 eller 28 dage.

Du bør som udgangspunkt ikke drikke detox te i længere tid ad gangen end en enkelt kur. Og du bør heller ikke drikke detox te for tit, da du risikerer at udrense ”for meget” i den forstand, at når der ikke er giftstoffer at rense ud, er det næring, vitaminer og mineraler, du risikerer at udrense – og det er ikke ønskværdigt.

For de fleste menneskers vedkommende vil det være nok med en kur med detox te 1-2 gange årligt, men i nogle tilfælde, f.eks. i forbindelse med en slankekur, kan det anbefales med kure hver 2. eller 3. måned, afhængigt af produktet.

Detox for veganere

Har du fravalgt animalske produkter, er detox te stadig en mulighed for dig. Langt de fleste typer af detox te er nemlig veganske, da de er lavet udelukkende af te, urter og andre plantebaserede ingredienser. Det betyder, at du som veganer også kan få glæde af et energiboost og udrensning af kroppen ved en daglig kop velsmagende te.

Forebyg sukkertrang med detox te

Detox te har mange rigtig gode egenskaber. Én af de rigtig gode bivirkninger er, at teen tager sukkertrangen. Især om aftenen sniger der sig ofte en sukkertrang ind, når dagen er ved at lakke mod enden, og der flades ud på sofaen. Uanset, om du bare gerne vil holde dig sund og rask, eller om du er i gang med et decideret vægttab, er indtag af sukkerholdige produkter hver aften ikke at anbefale.

Læs også: Pulsur test

Til gengæld kan du slå to fluer med ét smæk ved at drikke en varm kop detox te, når sukkertrangen melder sig. Der findes nemlig mange slags te med en sød smag, der desuden stabiliserer blodsukkeret, så du ikke efterfølgende har trang til noget sødt. Samtidig giver den varme te en afslappende følelse i kroppen, som virker afstressende inden sengetid. 

Hvad siger videnskabelige undersøgelser om detox te?

Videnskabelige undersøgelser tyder på, at detox-te har antioxidante, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaber og kan give hjertekarsygdomme sundhedsmæssige fordele. Derudover tyder nogle undersøgelser på, at detox-te kan booste immunsystemet, bekæmpe betændelse og afværge kræft. Der er dog ingen beviser for, at detox te kan skylle toksiner ud af kroppen. Nogle detox-teer indeholder diuretika, der resulterer i et midlertidigt vægttab på grund af vandtab, men denne vægt vender tilbage efter at have genoptaget en almindelig diæt.

EgenskaberKilde
Antioxidante egenskaber1, 2
Anti-inflammatoriske egenskaber1, 2
Antimikrobielle egenskaber2
Hjertekarsygdomme sundhedsfordele2
Styrker immunforsvaret3
Bekæmpelse af betændelse3
Vægttab4, 5

Kilder:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2855614/
 2. https://www.mdpi.com/2306-5710/3/1/6
 3. https://www.pennmedicine.org/updates/blogs/health-and-wellness/2019/december/health-benefits-of-tea
 4. https://www.medicinenet.com/do_detox_teas_really_work/article.htm

Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør detox Tea?

Detox te hjælper med at rense kroppen ved at fremme udskillelsen af giftstoffer og affaldsstoffer.

Er detox te sundt?

Det afhænger af de specifikke ingredienser i teen og deres mængde. Generelt anses detox te for at være sikre at bruge i moderation, men det er altid bedst at konsultere en læge før du begynder at tage nogen form for kosttilskud eller te.

Hvilken te slanker?

Ingen enkelt te kan garantere vægttab alene. Men teer med ingredienser som grøn te, guarana, yerba mate og sort te er ofte markedsført som vægttabstilskud på grund af deres koffeinindhold og evne til at øge stofskiftet. Det er dog stadig vigtigt at huske, at en sund kost og regelmæssig motion er nøglen til at opnå og vedligeholde vægttab.

Skriv en kommentar