Fordele og ulemper ved mælkesyretabletter (mælkesyrebakterier)

Har du ofte fået at vide af en bakterieforskrækket person, at du så vidt muligt skal holde dig fra bakterier, da de er kilder til sygdom? Men sandheden er, at det er langtfra rigtigt.

Der findes nemlig flere tusindvis af sunde bakterier, der især lever i dit mave-tarmsystem, som er vigtige for at skabe en tarmflora i perfekt balance, hvilket er vigtigt for din tarm- og mavesundhed, dit immunforsvar og meget mere.

Relateret: Læs vores store test af 11 mælkesyretabletter

Her i denne artikel kan du læse nærmere om en af disse mange bakterier, nemlig mælkesyrebakterier, hvorfor de er vigtige, og hvorfor du bør overveje at indtage mælkesyretabletter som Bio Culture med probiotika hver dag.

Er det godt at spise mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier bidrager til at opretholde en god og sund mave samt forbedre balancen i mave- og tarmsystemets bakterieflora. Derudover bidrager mælkesyrebakterier til optagelsen af næringsstoffer i kroppen samt til opbyggelsen af slimhinden i tarmen.

Et dagligt indtag af mælkesyrebakterier, som også ofte kaldes probiotika, kan kort sagt hjælpe med at forbedre balancen i mave/tarm-kanalens bakteriesammensætning (bakterieflora).

Bakterierne er derudover gode for kroppen, da de blandt andet er med til at stimulere dit immunforsvar, opbygge slimhinden i tarmen samt øge dit optag af vigtige vitaminer vitaminer og mineraler.

Netop derfor er der flere sundhedsmæssige fordele ved at indtage mælkesyretabletter som Bio Culture med probiotika, som du kan købe ved at klikke her, hver dag.

Hvilke mælkesyrebakterier skal jeg vælge?

De bedste mælkesyrebakterier er ofte dem med den højeste CFU (antal mælkesyrebakterier), og her kan jeg især anbefale WeightWorlds Bio Complex mælkesyretabletter med probiotika, der indeholder hele 77 milliarder CFU per daglige dosis.

Fordele og ulemper ved mælkesyretabletter

WeightWorlds Bio Culture med probiotika indeholder hele 20 forskellige bakteriestammer, og er det perfekte tilskud til at få en mave og fordøjelse i sund balance.

I denne henseende er det også vigtigt at have i tankerne, at din maves sundhed påvirker store dele af dit overordnede helbred, især dit immunforsvar og din krops evne til at optage essentielle mineraler og vitaminer.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at din tarmflora er i optimal balance. Og netop det kan du opnå med mælkesyretabletter eller spise fødevarer med mælkesyrebakterier, eksempelvis syrnede mælkeprodukter som A38 og cultura samt syrnet kål og kefir.

På den måde kan du give dit immunforsvar de bedste betingelser for at beskytte dig mod udefrakommende vira og andre trusler samt optimere udnyttelsen af de næringsstoffer, som du optager via kosten.

Og selvom du i de fleste tilfælde kan få dækket dit behov for mælkesyrebakterier gennem kosten, er der faktisk flere fordele ved at indtage mælkesyretabletter, da de opløses længere nede i tarmsystemet.

På den måde bliver mælkesyrebakterierne ikke nedbrudt højere oppe i tarmsystemet, og du får med mælkesyretabletter dermed fuld gavn af de sunde bakterier.

Hvad hjælper mælkesyretabletter mod?

Mælkesyretabletter bidrager til at stimulere celledelingen og tarmens bevægelser, og sænker pH-værdien i maven, hvilket svækker skadelige og sygdomsfremkaldende bakterier i maven og tarmene. På den måde bidrager mælkesyretabletter til at opretholde en normal bakterieflora i mave-tarm-systemet.

Derudover viser nyere forskning, at der er flere fordele ved at indtage mælkesyretabletter som Bio Culture med probiotika fra WeightWorld på daglig basis.

En sund tarmflora har nemlig en positiv betydning i forhold til at reducere risikoen for bestemte sygdomme.

Det gælder ikke kun tarmsygdomme som diarré, irritabel tyktarm og kronisk inflammatorisk tarmsygdom, men også andre sygdomme som kræft, overvægt og diabetes.

Forskning indikerer, at mælkesyrebakterier og probiotika kan have an gavnlig effekt på følgende sygdomme:

  • Irritabel tyktarm (IBS)
  • Kronisk inflammatorisk tarmsygdom (IBD)
  • Infektiøs diarré (der skyldes bakterier, virus eller parasitter)
  • Antibiotika-associeret diarré
  • Laktoseintolerans

Ved tarmsygdomme som irritabel tyktarm og kronisk inflammatorisk tarmsygdom kan mælkesyrebakterier især bidrage til at lindre de smerter, som sygdommene medfører.

Derudover indikerer forskning, at probiotika ligeledes kan have en positiv effekt på eksem, urinvejsinfektion, mundsundhed og vagina (eksempelvis ved skedesvamp).

Selvom der skal forskes mere i netop dette, er der også indikationer på, at probiotika og en sund tarmflora kan reducere risikoen for at få forkølelse, influenza og visse allergier.

Er der bivirkninger ved mælkesyrebakterier?

I sjældne tilfælde kan mælkesyrebakterier føre til lette bivirkninger i mave-tarmkanalen. Bivirkningerne er heldigvis milde, og kan være diarré, urolig mave, luft i maven, oppustethed og lignende.

Dog er det vigtigt at understrege, at der ikke er alvorlige bivirkninger ved at tage mælkesyretabletter som Bio Culture med probiotika fra WeightWorld eller mælkesyre-tilskud generelt.

Faktisk oplever de fleste slet ingen bivirkninger, og vil kun nyde godt af de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at indtage mælkesyrebakterier dagligt.

Det gælder faktisk også personer, der er laktoseintolerante, og som ikke kan tåle mejeriprodukter.

For i de fleste tilfælde indeholder mælkesyretabletter ikke laktose, mælk eller spor af mælk, hvilket også gælder for Bio Culture med probiotika fra WeightWorld, som du kan købe ved at klikke på dette link.

Men hvis du mod forventning oplever allergiske reaktioner, skal du straks stoppe med at tage mælkesyretabletter og kontakte din egen læge. Du bør ligeledes kontakte læge, hvis bivirkningerne er vedvarende (hvis du eksempelvis har maveproblemer i længere tid).

Ofte stillede spørgsmål om mælkesyrebakterier

Hvad gør mælkesyrebakterier ved maven?

Mælkesyrebakterier sænker pH-værdien i maven, så skadelige og sygdomsfremkaldende bakterier svækkes, hvilket skaber en tarmflora i perfekt balance.

Er probiotika og mælkesyrebakterier det samme?

Mælkesyrebakterier kaldes også probiotika, og er bakterier, som indeholder levende mikroorganismer, som findes naturligt i dine tarme. Mælkesyrebakterier er “gode” tarmbakterier, som er vigtige for din tarmflora.

Kan jeg godt tåle mælkesyrebakterier, hvis jeg er laktoseintolerant?

Ja, kosttilskud med mælkesyrebakterier indeholder ofte ikke mælk eller spor af mælk. Her kan jeg især anbefale Bio Culture med probiotika fra WeightWorld

Påvirker mælkesyrebakterier immunforsvaret?

Mælkesyrebakterier er vigtigt for at have en sund tarmflora, og eftersom en stor del af dit immunforsvar sidder i dine tarme, er det essentielt for dit helbred at pleje dit immunforsvar med de ‘gode’ bakterier.

Hjælper mælkesyrebakterier, når man har ondt i maven?

Mælkesyrebakterier bidrager til at opretholde en god og sund mave samt forbedre bakteriefloraen i mave- og tarmsystemet. Derfor kan det være godt for dig at indtage probiotika/mælkesyrebakterier, hvis du har ondt i maven, oppustet mave, irritabel tyktarm eller generelt problemer med maven.

Skriv en kommentar