Hot Stone Massage

Hot Stone massage – også kaldet Stenmassage – er en afslappende form for Wellness massage, hvis primære formål er at få dig til at slappe af. Har du meget om ørerne, og vil du bare gerne koble fra, er Hot Stone massage én af de mest oplagte massageformer at vælge. Selve massagen er blid og behagelig, og du flyver nærmest derfra.

Hvad er Hot Stone Massage?

Hot Stone massage er – som navnet henviser til – massage med varme sten. Massøren bruger altså ikke sine hænder til at massere med, som er tilfældet ved de fleste andre typer af massage, men masserer med de varme sten. Stenene er afrundede og bløde og bliver ført hen over huden i blide og rullende bevægelser.

Hot Stone massage stammer oprindeligt fra Indien, og er i vesten blevet mere og mere udbredt over det seneste årti. Der er fortrinsvis tale om en Wellness massage, der er afslappende og behagelig.

Fordele ved Hot Stone Massage

Det er almindelig kendt, at varme har en løsnende og afslappende effekt på muskulaturen, og det er netop kombinationen af varme og massage, der er den største fordel ved Hot Stone massage. Selvom Hot Stone massage fortrinsvis er en Wellness massage, er der flere fordele ved netop denne massageform:

  • Musklerne varmes op inden massagens start
  • Musklerne afspændes under massagen
  • Kombinationen af varme og massage er afslappende og afstressende
  • Der forløses endorfiner i kroppen under massagen
  • Massagen afhjælper stive og ømme muskler
  • Massagen er behagelig

Vil du gerne have en så afslappende og behagelig massage, at der nærmest er tale om at komme i en meditativ tilstand, skal du vælge Hot Stone massage. Her ligger du ikke og ømmer dig som ved nogle af de mere hårdhændede massageformer; du kan slappe af og nyde velværen.

Relateret artikel: De bedste varmepuder

Hvordan foregår Hot Stone Massage?

Har du set billeder af eller reklame for Hot Stone massage, ved du sikkert godt, at der er tale om runde, sorte sten. Det er nemlig ikke tilfældige sten, der bruges til massagen; det er lavasten.

hvordan foregår hot stone massage

Stenene varmes op til 50 grader. Det er en perfekt temperatur, der føles varm på huden uden at brænde. Stenene placeres i første omgang på og omkring muskulaturen i din ryg, så musklerne varmes op, allerede inden massagen begynder. Det giver dels en rar og afslappende fornemmelse i kroppen, men det varmer også musklerne op og stimulerer blodomløbet.

For at massagen skal være så glidende og behagelig som muligt, masseres der typisk i olie – og gerne nogle velduftende af slagsen.

Hvad er forskellen på Hot Stone Massage og Dybdegående Massage?

Det er ikke ualmindeligt, at samme massør tilbyder forskellige slags massage. Her kan du – udover Hot Stone massage – måske blive tilbudt Dybdegående massage. Men hvad er egentlig forskellen?

Den største forskel er, at Hot Stone massage er en Wellness massage, som er ret overfladisk. Formålet er at få dig til at slappe af og nyde massagen. En dybdegående massage arbejder dybere i muskulaturen og forsøger at afhjælpe spændinger og ømheder, mens en Fysiurgisk massage er en Dybdegående massage, der tager udgangspunkt i lægevidenskaben.

Mens andre typer af massage fungerer som en decideret behandling af smerter, spændinger og ømheder, er Hot Stone massage altså ren velvære. Velvære kan dog også noget for både krop og sjæl.

FAQ

Hvad er Hot Stone Massage godt for?

Hot Stone Massage er en form for terapeutisk massage, der involverer opvarmede sten, der placeres på kroppen og bruges til at massere musklerne. Det menes at kunne hjælpe med at lindre stress, angst og muskelsmerter, forbedre blodgennemstrømningen og styrke immunsystemet.

Hvordan giver man hotstone massage?

Hot Stone Massage udføres normalt af en uddannet massageterapeut, der opvarmer glatte sten og placerer dem på bestemte steder på kroppen. Stenene kan også bruges til at massere musklerne og skabe en beroligende og afslappende effekt. Det anbefales ikke at forsøge at udføre en hot stone massage derhjemme uden ordentlig træning og udstyr.

Skriv en kommentar