Fiskeolie test 2024: Vælg det bedste fiskeolie tilskud

Når du skal købe fiskeolie som kosttilskud er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på indholdet af omega-3 fedtsyrer i de forskellige produkter. Der er desuden store forskelle på prisen.

Se vores fiskeolie test længere nede ad siden for at finde det bedste produkt i forhold til blandt andet indhold af omega-3, pris og tilgængelighed.

Anbefaling

Fiskeolie test [year]: Vælg det bedste fiskeolie tilskud - fiskeolie anbefaling

9.7/10

Vores Score

Største fordele:

  • 100% Tilfredshedsgaranti
  • Fiskeolie-kapsler der er nemme at sluge
  • Nok til 1 års forbrug

Her får du et naturligt kosttilskud i kapselform, som er nemme at sluge og uden den harske eftersmag som fiskeolie ellers ofte er kendt for.

Fiskeolie test [year]: Vælg det bedste fiskeolie tilskud - fiskeolie kunde anbefaling

Fiskeolie test: Test af de 12 bedste fiskeolier

Fiskeolie test [year]: Vælg det bedste fiskeolie tilskud - Fiskeolie test

Der er stor forskel på de fiskeolier, du kan vælge imellem i Danmark. I vores fiskeolie test har vi testet 10 af de bedste fiskeolier, så du har et ordentligt grundlag for at vælge netop den fiskeolie, der passer bedst ind i din kost.

Testen lægger især vægt på pris, indhold af Omega-3 og tilgængelighed.

Da fiskeolie tages for at få et tilskud af Omega-3 fedtsyrer til din kost, er det prisen pr. gram Omega-3 fedtsyrer, du bør kigge på, snarere end prisen for produktet i sig selv. Er indholdet af Omega-3 meget for eksempel meget lavt, skal du tage flere kapsler eller tabletter dagligt for at nå den anbefalede dosis. Derfor kan det, der virker som en billig fiskeolie, hurtigt blive dyr i brug.

Nedenstående fiskeolie test er baseret på øvrige tests online og fakta fra blandt andet varedeklarationer. Der er altså ikke tale om en test, hvor vi selv har indkøbt og testet fiskeolien.

Bedst i test

1. Bodylab Omega 3

Bodylab Omega 3 vinder førstepladsen for bedste fiskeolie i vores fiskeolie test. Det skyldes både prisen, men også det faktum, at kapslerne består af en Omega-3 koncentration på 100%. Det betyder, at du som supplerende tilskud kan nøjes med en 500 mg kapsel dagligt, som kun er cirka halv størrelse af mange af de øvrige gængse fiskeoliekapsler på markedet – hvilket gør den mere behagelig at sluge.

Du opnår dog også nemt hele den anbefalede mængde Omega-3 ved at spise flere kapsler dagligt eller ved at bruge denne kapsel som et tilskud til en kost, hvor du i forvejen spiser en del Omega-3; uden dog helt at opnå den anbefalede mængde. Dertil kommer en meget lav pris, der befinder sig helt ned til 1,3 kr. pr. gram Omega-3.

Indeholder D-vitamin

2. Møllers Tran Omega-3

Møllers Tran Omega-3 kapsler er ideelle for dig, der ønsker et kosttilskud med flere gavnlige effekter. De er fremstillet af bæredygtige norske torsk, som er fanget ude i naturen.

Hver af de 150 kapsler har et meget højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Men det er ikke det eneste, der er i Møllers Tran Omega-3. Kapslerne er en god kilde til at få omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA, men også både A-, D- og E-vitamin. Derudover er kapslerne tilsat antioxidant.

A-vitamin og D-vitamin er begge vitaminer, der hjælper med at styrke dit immunforsvar, mens E-vitamin bidrager til at beskytte kroppens celler mod oxidativ stress. Fedtsyren DHA er med til at vedligeholde din normale hjernefunktion, og fedtsyren EPA giver en hjælpende hånd i forhold til, at du opretholder en normal hjertefunktion.

Høj kvalitet

3. PurePharma O3

Kvalitetsmæssigt ville PurePharma sagtens kunne løbe med titlen som den bedste fiskeolie, men grundet den lidt højere pris, ryger produktet lidt ned ad rangstigen. Her får du fiskeoliekapsler til 3,4 kr. pr. gram Omega-3, men du får til gengæld en smagsneutral kapsel i en emballage, der afspejler kvaliteten af kosttilskuddet, og som sagtens kan stå fremme blandt de øvrige toiletsager. PurePharma O3 er i øvrigt udvundet bæredygtigt af vildtfangede ansjoser og sardiner, så der er tale om et miljørigtigt produkt, hvilket er værd at betale lidt mere for.

Kapslerne indeholder 900 mg pr. stk. og har en koncentration på 74%, hvilket bestemt er i den høje ende af skalaen. Udover at være både GMP- og FOS-certificerede, er kapslerne også behandlet, så de beskyttes mod sollys, forebygger mod dårlig smag og er neutraliseret for tungmetaller.

Den traditionelle

4. Pikasol Premium

Når du forestiller dig en bøtte med fiskeolie, kan det sagtens være Pikasols emballage, der sniger sig frem på nethinden. Især tilgængeligheden for klassikeren sætter den højt på ranglisten, men både kvalitet og pris er også helt i orden; det sikrer mere end 20 års erfaring og en PurePharma IFOS-certificering.

Kapslerne kommer i 1000 mg. Det betyder, at du kan vælge at tage to eller tre om dagen for at få dækket den fulde Omega-3 anbefaling, eller du kan nøjes med en enkelt kapsel, hvis du i forvejen spiser fisk cirka én gang om ugen. Dét, der er ulempen ved Pikasol Premium fiskeolie, er den lavere mængde Omega-3 på 60% sammenlignet med nogle af varianterne længere oppe på listen.

Et godt og billigt valg

5. MyProtein Omega 3 Balance

Fiskeolie test [year]: Vælg det bedste fiskeolie tilskud - Myprotein Omega balance fiskeolie
PRISER FRA
 

 

129,-

 

Én af de øvrige topspillere på markedet, når det kommer til fiskeolie, er MyProtein Omega 3 Balance, der byder på fiskeolie i kapsler til en meget overkommelig pris. Der er her tale om kvalitetsfiskeolie af sardiner og ansjoser, men selvom olien virker god, har producenten ingen nævneværdige certificeringer til at underbygge det.

Produktet slår sig ikke på bæredygtighed, men er stærk konkurrencemæssigt, når det kommer til prisen. Derudover er det en fiskeolie, der er tilgængelig flere steder.

Det børnevenlige valg

6. Equazen Chews Jordbærsmag

Langt fra alle børn spiser den anbefalede mængde fisk – og langt fra alle børn kan sluge en fiskeoliekapsel, uanset størrelsen. Derfor er Equazen Chews Jordbærsmag helt geniale til børn, da de fås som tyggetabletter med jordbærsmag.

Tyggetabletterne kommer i 500 mg, så det er også nemt at dosere den korrekte mængde til børn, der er lavere end til voksne. Ulempen ved Eye Q kapslerne er den relativt høje pris sammenlignet med alternativerne på markedet, men alligevel placerer de sig højt i testen, da de er eneste tyggevenlige alternativ, hvor du slipper for smagen af fisk. Tabletterne er uden sammenligning det mest børnevenlige valg, og de egner sig ligeledes til voksne, der har svært ved at sluge de store fiskeoliekapsler.

Bæredygtig med frisk smag

7. Nordic Naturals Omega-3

Ligesom Pikasol er også Nordic et tilgængeligt og kendt brand inden for fiskeolie. Der er tale om meget ren fiskeolie, der er tilsat E-vitamin, som blandt andet modvirker stress. Derudover er der tilsat rosmarinekstrakt og citrussmag.

Vil du gerne have bæredygtig fiskeolie i enten flydende form eller kapselform, er Nordic Naturals Omega-3 et rigtig godt bud, da produktet er certificeret med ”Friends of the Sea” (FOS-certificering). Det bidrager dog til en lidt højere pris end andre af fiskeolierne i vores fiskeolie test, men du er også sikret fiskeolie af høj kvalitet. Ydermere findes der rigtig mange videnskabelige undersøgelser, hvor produktet bliver positivt omtalt; uden at producenten har haft indflydelse.

Kapslerne kommer i 1.000 mg. Om det er en fordel eller en ulempe, afhænger af, hvorvidt du foretrækker at indtage få store kapsler eller flere små kapsler dagligt. Kapslerne her hører til i den store ende, hvilket betyder, at du kan nøjes med 2-3 kapsler dagligt, hvis ikke du spiser fisk. Alternativt kan du vælge Nordic Naturals Omega-3 i flydende form, der kan drikkes rent eller blandes i et glas vand.

Bæredygtig og naturlig

8. Bringwell Eskimo-3 Kids

Den største fordel ved Bringwell Eskimo-3 Kids er sammensætningen af ingredienser, der alle er naturlige. Produktet fås i både flydende form og i kapsler, og selvom indholdet af Omega-3 er på kun 38 %, hvilket er i den meget lave ende, retfærdiggøres det ved det samlede naturlige og bæredygtige indhold, hvilket også afspejles i certificeringen ”Friends of the Sea” (FOS-certificering).

Kapslerne er på kun 500 mg og med det meget lave Omega-3 indhold betyder det i praksis, at der skal rigtig mange kapsler til at dække den daglige anbefaling. Derfor er det i særdeleshed den flydende form, der er anbefalelsesværdig. Prisen er blandt de højeste i testen, men hvis du gerne vil betale ekstra for at få et naturligt og bæredygtigt produkt, er Eskimo 3 det bedste valg.

9. Lekaform Fiskeolie

Her er der tale om en fiskeolie, der ikke vinder på kvalitet, men på pris og tilgængelighed. Lekaform Fiskolie fås mange forskellige steder, hvor der forhandles kosttilskud, og prisen er i den lave ende af skalaen. Til gengæld er der tale om kapsler af kun 500 mg, så du dagligt bør tage 4-6 kapsler for at nå den anbefalede mængde af Omega-3.

Kapslerne er rigtig gode til dig, der har problemer med at sluge de større fiskeoliekapsler på op til 1.000 mg, og så er der tale om relativt ren fiskeolie.

3-i-1 fiskeolie

10. Solaray Omega All 3-6-9

Hvis du for eksempel har fødevareallergi og derfor, udover Omega-3, også har brug for tilskud af Omega-6 og Omega-9, er Solaray Omega All 3-6-9 det bedste bud på et kosttilskud, hvor du får alle de forskellige olier i ét samlet produkt. Netop fordi der er tale om et 3-i-1-produkt, består det af henholdsvis fiskeolie, kæmpenatlysolie og hørfrøolie, og du skal derfor være opmærksom på det lavere indhold af fiskeolie pr. kapsel.

Solaray Omega All 3-6-9 har ikke nogen nævneværdige certificeringer, og derfor er der ikke tale om fiskeolie af højeste kvalitet på markedet, men hvis du har behov for en fiskeolie, der udover Omega-3 også indeholder Omega-6 og Omega-9, er det et meget anbefalelsesværdigt valg.

4-i-1 fiskeolie

11. Biosym EPA-GLA+

Du kan gå skridtet videre end Solaray Omega All 3-6-9 ved at vælge Biosym EPA-GLA+, som udover Omega-3, Omega-6 og Omega-9 også indeholder den mindre kendte Omega-7. Du får altså hele 4 forskellige olier i samme produkt.

Der er ikke tale om fiskeolie af højeste kvalitet, og du bliver nødt til at tage op til fire kapsler dagligt for at få dækket det anbefalede Omega-3 indtag, men til gengæld får du et all-round-produkt, hvis du har behov for tilskud af de nævnte olier.

12. Krill Omega 3 + D-vitamin (20 mikrogram)

Når du først har prøvet Krill Omega 3 + D-vitamin, går du sikkert aldrig tilbage til andre typer af fiskeolietilskud igen. Krill-olie er nemlig væsentlig mere optagelig end øvrige typer af fiskeolie, fordi det er vandopløseligt frem for fedtopløseligt. Dertil kommer det høje indhold af D-vitamin. Til sammen får du væsentligt mere ud af denne fiskeoliekapsel end mange af markedets øvrige varianter.

Hvorfor spise fiskeolie?

Sundhedsstyrelsen anbefaler at spise fisk 2 gange ugentligt; især for at få den tilstrækkelige mængde af de vigtige omega-3 fedtsyrer. Det er dog langt fra alle, der lever op til den anbefaling. Det skyldes dels, at fisk er dyre at købe, men lige så vel at nogle ikke kan lide smagen af fisk.

Hvis ikke du spiser fisk 2 gange om ugen, bør du supplere din kost med fiskeolie i tilskudsform for at få den tilstrækkelige mængde omega-3 fedtsyrer.

Fiskeolie sælges typisk i kapselform, og du slipper for smagen af fisk – hvis der da er tale om en fiskeolie kapsel i en god kvalitet. Fiskeolie kan også fås i flydende form og som tyggetabletter.

Fordele ved fiskeolie

Du ved sikkert, at det anbefales at spise fisk 2 gange om ugen. Den primære årsag til det er det høje Omega-3-indhold, som de fede fiskearter har. Nogle af de fisk, det anbefales at spise med henblik på Omega-3-indholdet, er følgende:

  • Laks
  • Ål
  • Makrel
  • Sild
  • Sardiner
  • Regnbueørred
  • Stenbider(rogn)
  • Hellefisk

Fiskeolie, og herunder Omega-3, har mange dokumenterede effekter. Omega-3 har for eksempel en dokumenteret effekt ved hjertekarsygdomme og leddegigt, blandt mange andre.

De positive effekter, Omega-3-olien har, er blandt andet:

  • Stabilisering af hjerterytmen
  • Udvidelse af blodkarrene
  • Modvirkning af blodpropper
  • Antiinflammatorisk virkning
  • Modvirkning af åreforkalkning
  • Lindring af smerter
  • Afhjælpning af eksem og psoriasis
  • Positiv effekt på humør og hukommelse

Fiskeolie anbefaling

Fiskeolie test [year]: Vælg det bedste fiskeolie tilskud - Fiskeolie anbefaling

Det anbefales at spise fed fisk minimum 2 gange om ugen for at få den anbefalede mængde Omega-3. I mg svarer det til mellem 600-1.000 mg Omega-3 om dagen, afhængigt af fiskeart og mængde. Spiser du ikke fisk, bør du altså supplere din kost med 600-1.000 mg Omega-3 om dagen i form af fiskeolie i kapsel-, tablet- eller flydende form.

Tager du fiskeolie af en speciel årsag, for eksempel grundet de antiinflammatoriske effekter, skal du have en langt højere daglig dosis på over 2.400 mg. Det bør du dog drøfte med din læge, inden du vælger at indtage en højere dosis.

Typer af fiskeolie

Fiskeolie fås i forskellige typer. De mest almindelige er selvopløselige kapsler, der sluges. Fordelen ved fiskeolie i kapselform er blandt andet, at fiskesmagen elimineres, og derfor er kapsler velegnet til dig, der ikke kan lide smagen af fisk.

Udover kapsler fås fiskeolie også i flydende form, der er nemmere at indtage end at sluge forholdsvist store kapsler. En sidste mulighed er tyggetabletter, der i særdeleshed er velegnet til børn, der ikke kan sluge en kapsel.

I vores fiskeolie test kan du læse om følgende varianter:

  • Fiskeolie kapsler
  • Fiskeolie i flydende form
  • Fiskeolie tyggetabletter

Udover de forskellige typer af fiskeolie, er det også værd at være opmærksom på to andre faktorer:

  • Indholdet af omega-3
  • Indholdet af øvrige fedtsyrer, vitaminer, mineraler og tilskud

De forskellige produkter fra forskellige producenter har et varierende indhold af omega-3, som er hele årsagen til, at du bør indtage fiskeolie, hvis ikke du som minimum spiser fisk 2 gange ugentligt.

Tommelfingerreglen er, at de billige fiskeolier har et lavere indhold af omega-3. Derfor skal du måske spise flere kapsler dagligt for at opnå det anbefalede indtag, og på den måde vil besparelsen hurtigt forsvinde.

Fiskeolie fås i ren form, men den fås også som en del af et ”blandingsprodukt”, hvor du også får andre tilskud samtidig. Det mest normale er andre fedtsyrer som omega-6 og omega-9. Når du skal beslutte, om du kun er interesseret i omega-3, eller om du også kan have brug for de øvrige fedtsyrer, skal du kigge på din kost.

Hvor omega-3 primært findes i fisk, men også i for eksempel nødder og avocado, findes omega- 6 i nødder, kornprodukter og vegetabilsk olie, og omega-9 findes i vegetabilsk olie, kød og æg.

Som hovedregel får langt de fleste rigeligt med omega-6 og omega-9 via kosten. Især omega-9 indtages typisk i tilstrækkelige mængder. Derudover er det ikke godt for kroppen at få væsentligt mere omega-6 end omega-3. Derfor skal du være opmærksom på, at dit indtag af omega-6 ikke bør være meget højere end dit indtag af omega-3 – og det bliver det hurtigt, hvis du også tager det i tilskudsform. Især hvis du spiser rigeligt med brød og fuldkorn til hverdag. Meget industriproduceret mad indeholder desuden rigelige mængder af planteolie, som også har et højt indhold af Omega-6.

Gode råd om fiskeolie

Der er rigtig mange forskellige typer af fiskeolie på det danske marked, og derfor er det selvsagt ikke nemt på forhånd at vide, hvilken fiskeolie du skal klikke i kurven. Ovenstående fiskeolie test giver et bud på 10 af de bedste fiskeolier på markedet, men alligevel kan det være rart med en mere indgående viden omkring det produkt, du ønsker at købe.

Indhold af fiskeolie i %

Noget af det vigtigste ved fiskeolie er det procentmæssige indhold af netop dét. Mange tror, at en fiskeoliekapsel udelukkende indeholder fiskeolie, men det er langt fra altid sandheden. Der er for eksempel kun én af fiskeolierne i testen her, der har et indhold af fiskeolie på 100%.

Når du skal gennemskue indholdet af fiskeolie, kunne det være rart, at det stod på emballagen klart og tydeligt, men typisk skal du lede lidt grundigere; især hvis der er tale om fiskeolie med et lavt procentindhold.

Indhold af EPA og DHA

De to vigtigste fedtsyrer i fiskeolien er EPA og DHA, og det er primært disse to typer af fedtsyrer, som anbefalingerne om Omega-3 er lavet ud fra. Det betyder i praksis, at jo højere indholdet er af EPA og DHA i din fiskeolie, des mindre skal du indtage for at opnå den anbefalede daglige mængde. Er indholdet lavt, skal du tage flere kapsler, end hvis indholdet er højt. På den måde kan den type fiskeolie, der virker billigst, alligevel være dyrest at bruge, fordi du skal tage flere kapsler hver dag, end du skal af en dyrere variant.

Anbefalingerne hedder 250 mg af hver om dagen.

Bæredygtig produktion

Generelt set produceres fiskeolie af småfisk, herunder især ansjoser og sardiner, men hvor nogle producenter har fokus på bæredygtigheden i både fangst og produktion, er det ikke tilfældet for andre. Hvis du vægter miljø og bæredygtighed bør du kigge efter certificeringer som ”Friends of the Sea” (også kaldet FOS-certificering), som betyder, at der tages hensyn til havet og det øvrige dyreliv.

Typisk er de bæredygtige fiskeolier en smule dyrere end de ikke-bæredygtige produkter, men du ved til gengæld, at der er tale om et produkt, der er lavet miljømæssigt korrekt.

Kvalitetsmæssig forskel

Ligesom der er forskel på, hvordan fiskene fanges, og fiskeolien produceres, er der også forskel på den egentlige kvalitet af fiskeolien. Det skyldes blandt andet de fisk, der bruges, og måden hvorpå fiskeolien produceres. Igen er det typisk, at de kvalitetsmæssigt bedste fiskeolier koster lidt mere end gennemsnittet; du får, hvad du betaler for. For at være sikker på en god kvalitet, kan du blandt andet kigge på IFOS-certificering (International Fish Oil Standard) og GMP-certificering (Good Manufacturing Practices).

Helt eller delvist kosttilskud

Fiskeolie er et kosttilskud, som kan give dig den anbefalede og nødvendige mængde af Omega-3 fedtsyrer, hvis du ikke selv opnår det via din kost. Anbefalingerne lyder generelt, at du bør supplere din kost med fiskeolie, hvis ikke du spiser fisk 2 gange ugentligt. Det skal dog tages i betragtning, at Omega-3 også indtages via andre typer af fødevarer som for eksempel avocado og nødder.

Læs også vores guides om: Castor olie, hampefrøolie og tea tree olie

Spiser du kun fisk 1 gang om ugen, kan du tage et delvist tilskud af fiskeolie, mens du, hvis du ikke spiser fisk overhovedet, kan tage et fuldstændigt tilskud af fiskeolie. Hvor mange kapsler, tabletter eller ml, du bør indtage af fiskeolien i disse tilfælde varierer i forhold til mængden af fiskeolie, EPA og DHA i de enkelte produkter.

Præferencer

En sidste vigtig ting, når du skal vælge fiskeolie, er dine præferencer. Overordnet set fås fiskeolie i følgende typer:

  • Fiskeolie i kapsler
  • Fiskeolie i tabletter
  • Fiskeolie i flydende form

Det mest almindelige er kapsler, som er nemme at dosere, og som kan indtages i forbindelse med et måltid. Smagen af fisk er desuden skjult af kapslen, så de er gode til dig, der ikke bryder dig om fiskesmagen.

Fiskeoliekapsler fås i forskellige størrelser, men er generelt ret store, og de kan derfor være svære at sluge. Derfor egner de sig ikke til mindre børn, men også større børn og voksne kan have udfordringer ved at indtage fiskeolie i kapselform. Hertil findes alternativer som flydende form, der indtages med en ske eller oprørt i f.eks. et glas vand, eller tyggetabletter, der kan tygges, som det kendes fra vitaminpiller. Her kan smagen af fisk dog i nogle tilfælde være mere fremtrædende end i kapslerne.

Fiskeolie med harsk smag

Indimellem høres det, at fiskeolie har en harsk smag. Det kan ikke understreges nok, at ved fiskeolie af høj kvalitet, er der ikke harsk smag. Den harske smag – eller lugt – er et tegn på dårlig fiskeolie, eller fiskeolie der er for gammel. Lugter eller smager din fiskeolie harsk, bør du undlade at spise den og i stedet kassere den og købe en ny – og reklamere til producenten. Overvej én af ovenstående fiskeolier i stedet; der bør du være relativt sikker på en god oplevelse med fiskeolie af høj smag, der enten er smagsneutral eller tilsat smag som for eksempel jordbær eller citrus, som du kender det fra andre kosttilskud og vitaminpiller.

Ofte stillede spørgsmål

Er det godt at tage fiskeolie?

I fisk finder man en masse nyttige næringsstoffer, som er godt for kroppen. Udover olien, finder man f.eks også D-Vitamin og jod, hvilket kroppen har brug for.

Kan fiskeolie være farligt?

Der er ikke registreret nogle alvorlige bivirkninger ved indtagelse af olien (se link til kilder nederest i artiklen). Der kan dog opstå bivirkninger i form af kvalme og afføring i sjældne tilfælde og en “fiskesmag” i munden.

Er der forskel på fiskeolie?

Ja, der kan være stor forskel på hvor koncentrereret de kapsler du indtager er. Ved nogle producenter skal du tage op mod 5-6 om dagen og ved andre kan du nøjes med én kapsel (se Krill olie herover).

Hvad kendetegner en god fiskeolie?

Der er flere kendetegn, der kan hjælpe med at identificere en god fiskeolie. En god fiskeolie indeholder høje niveauer af omega-3 fedtsyrer, såsom EPA og DHA, som er vigtige for hjertets sundhed og for at opretholde en sund hjernefunktion.

En god fiskeolie bør også være fri for tilsætningsstoffer, såsom farvestoffer og smagsstoffer, og den bør have en god smag og duft. Det er også vigtigt, at fiskeolien er blevet fremstillet under rene og sikre forhold, og at den er blevet testet for forureninger, såsom tungmetaller og PCB’er. En god fiskeolie bør også have et certifikat, der beviser, at den lever op til de gældende kvalitetsstandarder.

Hvad siger sundhedsstyrelsen om fiskeolie til børn?

Ifølge Sundhedsstyrelsen anbefaler man, at børn i alderen 1-3 år får 0,5 gram omega-3 fedtsyrer pr. dag, mens børn i alderen 4-10 år får 0,7-1 gram omega-3 fedtsyrer pr. dag. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn får deres omega-3 fedtsyrer fra fisk og fiskeolie, da fisk og fiskeolie indeholder de sunde omega-3 fedtsyrer EPA og DHA, som er vigtige for hjertets sundhed og for at opretholde en sund hjernefunktion.

Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at børn spiser fisk mindst to gange om ugen, og at de undgår fisk med høje niveauer af forurening, såsom makrel, ål, og tun. Sundhedsstyrelsen opfordrer forældre til at læse etiketten på fiskeolieprodukter, før de køber dem, og at vælge produkter, der er fri for tilsætningsstoffer og forureninger.

Hvad er den bedste fiskeolie mod gigt?

Der er ikke noget entydigt svar på, hvilken fiskeolie der er den bedste mod gigt, da det afhænger af den enkelte persons behov og sundhedstilstand. Det er derfor en god idé at rådføre sig med en læge eller anden sundhedsfaglig professionel, før man vælger en fiskeolie til behandling af gigt.

Generelt anbefaler læger, at man vælger en fiskeolie, der indeholder høje niveauer af omega-3 fedtsyrer, såsom EPA og DHA, da disse fedtsyrer er vigtige for at opretholde en sund ledfunktion og for at mindske smerter og betændelse ved gigt. Det er også vigtigt at vælge en fiskeolie, der er fri for tilsætningsstoffer og forureninger, og som har et certifikat, der beviser, at den lever op til gældende kvalitetsstandarder.

Hvilken antiinflammatorisk effekt har fiskeolie?

Fiskeolie har en antiinflammatorisk effekt, da den indeholder omega-3 fedtsyrer såsom EPA og DHA, som har en betændelsesdæmpende virkning. Omega-3 fedtsyrerne hjælper med at reducere produktionen af inflammatoriske stoffer i kroppen, såsom cytokiner og leukotriener, og de kan hjælpe med at mindske smerter og betændelse i led og væv.

Fiskeolie kan derfor være en god behandling for gigt og andre betændelsestilstande, såsom hudlidelser og leddegigt. Det er dog vigtigt at huske, at fiskeolie ikke er en erstatning for andre behandlinger mod gigt og betændelse, og at man bør rådføre sig med en læge eller anden sundhedsfaglig professionel, før man begynder at tage fiskeolie.

Relevante kilder:

  • mayoclinic.org/drugs-supplements-fish-oil/art-20364810
  • examine.com/supplements/fish-oil/

Skriv en kommentar

+