Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste

Hvorfor bruge en elektrisk tandbørste?

Den overordnede grund til at bruge en elektrisk tandbørste frem for en normal tandbørste er, at det er nemmere at børste bedre. Udformningen på børstehovedet kombineret med de mange rotationer i minuttet fjerner op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste. Det lille roterende børstehoved gør det desuden nemmere at komme til bagerst i munden og at nå ind mellem tænderne samt at børste grundigt mellem tænder og tandkød. Dertil kommer, at flere og flere elektriske tandbørster i dag har en ”hjælpe-funktion” enten integreret i tandbørsten eller via en app på telefonen, som kan guide dig til at børste bedre.

Typer af elektriske tandbørster

Der findes mange forskellige typer af elektriske tandbørster med forskellige brugsmuligheder, størrelser på børstehoveder, batterier, osv. De fleste elektriske tandbørster på det danske marked er af mærket Oral-B, der på verdensplan er det mest anbefalede mærke inden for elektriske tandbørster. Også Philips producerer dog nogle glimrende elektriske tandbørster.

De nyste tandbørster på markedet kan holde strøm i omkring 60 minutter, hvilket svarer til 14 dages brug. Desuden lader de forholdsvist hurtigt op, og ladestationen er typisk en integreret del af tandbørstens holder eller etui.

Dét, der adskiller de elektriske tandbørster mest fra hinanden, er, hvorvidt de har kunstig intelligens eller ej. Altså om de kan guide dig til at børste bedre, f.eks. via en app på din telefon, der er koblet op til tandbørsten. En anden forskel er børstehovedets design og antallet af rotationer i minuttet.

Vælg den bedste elektrisk tandbørste

Når du skal vælge elektrisk tandbørste, skal du vælge en tandbørste, der passer til dine behov og dit budget. Der findes rigtig mange elektriske tandbørster på markedet, og det kan hurtigt blive uoverskueligt at vælge blandt dem alle. Her i vores elektrisk tandbørste test har vi udvalgt de 9 bedste elektriske tandbørster, som vi giver dig et overblik over, så du har et ordentligt grundlag for at vælge den elektriske tandbørste, der passer bedst til dig.

Nedenstående elektrisk tandbørste test er udarbejdet på baggrund af eksisterende guides, tests og produktbeskrivelser. Helsebladet.dk har dermed ikke selv indkøbt og afprøvet produkterne, men derimod udarbejdet testen på baggrund af indgående research.

Oral-B Smart 5 5000N

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - ORAL B Smart 5 5000N White

Innovativ tandbørste fra den anerkendte og verdensomspændende producent Oral-B. Smart 5 5000N kan matches op med en tilhørende app, der kan give dig respons på din tandbørstning, mens du børster. Du får blandt andet at vide, hvis du børster for hårdt, og så er der er timerfunktion, så du husker at børste i 2 minutter.

Oral-B Smart 5 5000N fjerner misfarvninger gradvist, fjerner op til 100% mere plak end en almindelig tandbørste, og der er isat et godt batteri, der kun skal oplades hver 14. dag.

Dette elektriske tandbørstesæt indeholder hele 3 børstehoveder og et smart rejseetui, så du kan have tandbørsten med på ferie eller ophold.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 3 børstehoveder, oplader og rejseetui

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6830

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Philips Sonicare ProtectiveClean

Philips kan også, når det kommer til udvikling af elektriske tandbørster. Det er Sonicare ProtectiveClean et virkelig godt eksempel på. Det mest revolutionerende ved netop denne elektriske tandbørste er den patenterede rengøringsteknologi, der ved 62.000 børstebevægelser i minuttet simpelthen pisker tandpastaen til bobler, der via teknologien bliver drevet ind mellem tænderne.

Der foreligger kliniske beviser på, at denne elektriske tandbørste gør dine tænder hvidere på bare 1 uge. Dertil kommer, at den fjerner op til 7x mere plak end en almindelig tandbørste, og den forbedrer tilstanden på dit tandkød inden for 14 dage.

Der er timer på, så du husker at børste tænder i de anbefalede 2 minutter, og tandbørsten minder dig desuden om, hvis du børster for hårdt, eller hvis dit børstehoved trænger til en udskiftning.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved og oplader

Oral-B Stages Kids

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B Stages eltandboerste med musik

Oral-B har også udviklet en elektrisk tandbørste børn kan få glæde af. Og der er mange gode grunde til netop at vælge en elektrisk variant, når det kommer til tandbørstning af de små tænder. Det gør det nemlig nemmere at komme ind i de fjerneste kroge – også selvom tumlingen bevæger sig eller ikke formår at åbne munden tilstrækkeligt til en normal tandbørstning.

Den største fordel ved Oral-B Stages Kids er, at den er fremstillet uden tilsætning af skidt kemi. Det betyder, at den lever op til samme krav som legetøj, der er udviklet til at putte i munden. Børsteghovedet er lille og passer perfekt ind i munden på de helt små (fra 3 år) uden at virke voldsom.

Tandbørsten er dekoreret med nogle af børnenes favoritmotiver, hvilket gør tandbørstningen lidt festligere. Sidst men ikke mindst kan tandbørsten spille hele 16 forskellige melodier af 2 minutters varighed, hvilket giver barnet en tidsangivelse for, hvornår tandbørstningen er slut.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved og oplader

Oral-B GeniusX 20000N

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B GeniusX 20000N
PRISER FRA
 

 

1.383,-

 

1.423,-

 

Én af de nyeste elektriske tandbørster på markedet, der vitterligt guider dig igennem tandbørstningen via kunstig intelligens og den medfølgende app, er Oral-B GeniusX 20000N. 2 minutters-timeren medvirker, at du børster tænder i den anbefalede tid, og app’en fortæller dig, hvor du skal børste og hvornår, samt om du børster for hårdt.

Oral-B GeniusX 20000N har 6 forskellige rengøringsmetoder: daily cleaning, sensitive, whitening, pro-clean, gum protection og tongue cleaning. Tandbørsten børster med op til 58.500 bevægelser pr. minut.

Der medfølger en smart opbevaringskasse, der kan oplade både smartphone og elektrisk tandbørste på samme tid.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved, oplader og opladningskasse

Bedst til prisen

Philips Sonicare DiamondClean 9000

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Philips Sonicare DiamondClean 9000

Endnu en elektrisk tandbørste fra Philips, der hører til blandt de såkaldte ”smarte” elektriske tandbørster med kunstig intelligens. Tandbørsten her kobles op til den medfølgende app, giver dig al den info, du bør have, omkring tandbørstning og tandlægebesøg, og som viser statusrapporter over din tandbørstning.

Elektriske tandbørster fra Philips har den patenterede soniske rengøringsteknologi, der via et højt antal børstebevægelser i minuttet skummer tandpastaen og skubber den ind mellem tænderne, så tandbørsten er meget effektiv til rengøring mellem tænderne og mellem tænder og tandkød.

Denne elektriske tandbørste byder på 4 forskellige børsteniveauer (Clean, White+, Deep Clean+ og Gum Clean+) og 3 forskellige intensitetsniveauer. Philips Sonicare DiamondClean 9000 fjerner op til 10 x mere plak og fjerner misfarvninger betydeligt, så tænderne bliver hvidere at se på.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved, oplader i glas og rejseetui

Oral-B Genius 8000

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B Genius 8000 1
PRISER FRA
 

 

1.052,-

 

1.063,-

 

Smart elektrisk tandbørste fra Oral-B, som er den nok mest anerkendte producent af eltandbørster i verden. Genius 8000 har mange gode egenskaber i form af f.eks. poleringskop til polering af tænderne for et hvidere resultat, trykkontrol, der mindsker trykket nær tandkødet, og SmartRing, der er er en ring, der lyser, hvis du børster for hårdt.

Med den medfølgende app kan du holde øje med, hvor i munden du børster, så du sikrer, at du har fået det hele med under hver tandbørstning, og at tandbørstningen i hvert område er tilstrækkelig.

Oral-B Genius 8000 har 5 forskellige børstefunktioner, herunder blandt andet ProClean, sensitiv tandbørstning, tandkødsrensning og whitening funktion.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 3 forskellige børstehoveder, oplader, smartphone holder og rejseetui

Bedst i test

Oral-B Genius 9000

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B Genius 8000
PRISER FRA
 

 

1.998,-

 

Endnu en smart-variant fra Oral-B’s Genius-serie, som hører til blandt verdens mest revolutionerende tandbørstningsteknologier. Du kan vælge mellem hele 6 børstefunktioner, der blandt andet inkluderer ProClean, sensitiv tandbørstning, whitening funktion, rensning af tandkød og tungerensningsfunktion.

Med til Genius 9000 hører samme type app som til 8000-modellen. App’en hjælper til gode tandbørstningsvaner, og du kan blandt andet følge med i tandbørstningen på app’en og få svar på, hvorvidt tandbørstningen i de enkelte områder er grundig nok. Dertil kommer trykkontrol, som mindsker tryk på tandkødet, og SmartRing, som er en lysende ring, der sikrer et korrekt tryk ved tandbørstning.

Eltandbørsten her skulle fjerne 100% mere plak end en almindelig tandbørste og samtidig give et markant hvidere tandsæt allerede inden for den første uge.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 4 forskellige børstehoveder, oplader, smartphone holder og rejseetui

Oral-B iO Series 8S

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B iO Series 8S
PRISER FRA
 

 

1.359,-

 

1.494,-

 

1.525,-

 

1.588,-

 

1.589,-

 

1.589,-

 

iO-serien hører til blandt de nyeste og mest innovative af Oral-B’s elektriske tandbørster. Selvom brugstiden kun er på 40 minutter, hvilket er mindre end mange af de øvrige modeller i testen, er opladningstiden på kun 3 timer, hvilket er imponerende.

Du kan vælge mellem hele 6 børstefunktioner, og den kunstige intelligens, der kobles op til en app på din smartphone, sikrer, at du børster i hele munden, og at tandbørstningen er tilstrækkelig. Displayet på tandbørsten lyser rødt, hvis du børster for hårdt, mens det lyser grønt, hvis du børster med et tilpas tryk. Dertil kommer den 2 minutters timerfunktion, der sikrer tandbørstning i den anbefalede tid.

 • Brugstid pr. opladning: 40 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved, oplader og rejseetui

Oral-B Smart 4 4000N

Elektrisk tandbørste test: Vælg den bedste elektriske tandbørste - Oral B Smart 4 4000N

En god elektrisk tandbørste behøver ikke at koste en formue, hvis du kan nøjes med én af de lidt simplere modeller. Det er Oral-B Smart 4 4000N et udmærket eksempel på. Du får stadig en elektrisk tandbørste af høj kvalitet, der fjerner op til 100% mere plak og gør tænderne hvidere uden misfarvninger. Dertil kommer den 2 minutters timer-funktion, der sørger for, at du børster i den anbefalede mængde tid hver gang.

Selvom prisen er lavere, er der stadig tale om en elektrisk tandbørste med opkobling til app på telefonen, så du bliver guidet til en bedre tandbørstning. Også denne model har trykkontrol og advarer om for hård tandbørstning. Oral-B Smart 4 4000N har 5 forskellige børstefunktioner, der blandt andet inkluderer whitening og sensitiv børstning.

 • Brugstid pr. opladning: 60 minutter
 • Indeholder: elektrisk tandbørste, 1 børstehoved og oplader

Bedste elektrisk tandbørste – vi anbefaler

Du skal naturligvis vælge en elektrisk tandbørste, der passer til dit behov. Nogle kan snildt klare sig med en ældre model, der bare roterer og børster tænderne, mens andre har brug for timerfunktion eller en kunstig intelligens som hjælp til at få børstet jævnt og ordentligt.

Vores elektrisk tandbørste testvinder er valgt ud fra, hvad der for de fleste mennesker vil være et godt valg, uanset om du skal købe en elektrisk tandbørste for første gang, eller du ønsker at opgradere.

Elektrisk tandbørste bedst i test 2021: Oral-B Genius 9000

Vores testvinder er valgt ud fra, at den har en lang brugstid, og at der medfølger hele 4 forskellige børstehoveder, så du kan afprøve og vælge din favorit, inden du indkøber børstehoveder i større mængder. Dertil kommer de mange smarte funktioner, tandbørsten har, der til sammen sikrer en optimal tandbørstning og giver den bedste forebyggende effekt. Tandbørsten sørger for eksempel for, at du børster tænder i de anbefalede 2 minutter, at du ikke børster for hårdt, og at du når alle områder i munden jævnt under en tandbørstning.

Oral-B er kendt for at have tandbørster, der fjerner op til 100% mere plak, og langt de fleste tandlæger vil også anbefale en elektrisk tandbørste fra Oral-B. Med Oral-B Genius 9000 får du meget for pengene, og tandbørsten vil være en god og langvarig investering, som holder i mange år.

Fordele ved en elektrisk tandbørste

Der er mange fordele ved at børste tænder med en elektrisk tandbørste frem for med en almindelig tandbørste. Du er sikret et tandbørstehoved i en god kvalitet med bløde, tætsiddende børster, hvilket er at anbefale. Derudover er børstehovederne små og runde, så de kan komme til bagerst i munden.

Noget af det ekstra smarte ved elektriske tandbørster er de mange ekstra muligheder, de byder på, som giver en grundigere tandbørstning. Mange elektriske tandbørster har for eksempel timer, således at de enten markerer, når de 2 minutter er gået, eller endda markerer hver gang, du bør skifte område. Det sikrer, at du børster længe nok, og at du derudover kommer ordentligt rundt i munden.

Nogle elektriske tandbørster kan også informere om, at du børster for hårdt, hvilket kan have en negativ effekt på tandkød og tandemalje.

Anbefalinger til tandbørstning

I Danmark anbefaler Tandlægeforeningen at børste tænder 2 gange dagligt (morgen og aften) af 2 minutters varighed. Og at der desuden benyttes tandpasta indeholdende fluorid. Elektriske tandbørster anbefales for at lette tandbørstningen, men også i forbindelse med tandsygdomme, og hvis tænderne ikke holdes tilstrækkeligt rene med en almindelig tandbørste.

Hvis du har kroner, implantater, broer, caries eller parodontitis bør du, udover de 2 daglige tandbørstninger, supplere med ekstra hjælpemidler. Hvad, du bør gøre, afhænger af din situation. I nogle tilfælde kræves der blot brug af tandtråd som supplement til tandbørstningen, mens det i andre tilfælde kan kræve en speciel tandbørste eller særlige børsteteknikker. Spørg din tandlæge, hvis du er i tvivl.

Den generelle anbefaling hedder, at din tandbørste eller dit tandbørstehoved på en elektrisk tandbørste skal udskiftes minimum hver 3. måned. Anbefalingen skal dog ses som, at du absolut under alle omstændigheder bør skifte tandbørste, når der er gået 3 måneder på grund af bakteriedannelse, men at du derudover bør skifte, når det trænger. Der er nemlig meget store forskelle på, hvornår vi har brug for at skifte tandbørste. Nogle slider en tandbørste op på få uger, mens andre børster blidere og sagtens kan vente de 3 måneder.

En tandbørste skal skiftes, når den enten begynder at sprede børsterne, eller når der er ophobet skidt i bunden af børsten, som ikke umiddelbart kan fjernes ved at skylle grundigt. En del elektriske tandbørster husker dig på at udskifte dit børstehoved hver 3. måned.

Læs også: Sådan bruger du kokosolie til tandpasta

Skriv en kommentar