Ønsker du et overblik over dine kropsmålinger? Vælg den bedste kropsanalysevægt

Hvis du er seriøs omkring at tabe dig eller opbygge muskler, er en helt almindelig vægt som regel ikke nok. I stedet kan du få brug for en af de bedste kropsanalysevægte, der er vist nedenfor. Standardvægte registrerer kun din vægt. De fortæller dig ikke noget om hverken muskelmasse, fedtprocent eller dine fremskridt.

Heldigvis er der en række kropsanalysevægte på markedet, der udfører disse funktioner for dig. Mange af dem kan endda gemme dine data eller overføre dem til din smartphone (og dine familiemedlemmers data, hvis de også ønsker at opbygge muskler eller tabe sig).

Den mest præcise kropsanalysevægt vil sikre, at du har helt styr på dine kropsmålinger, så du kan få et bedre overblik over din sundhed, uanset om du ønsker at tabe dig, opbygge muskler eller blot vedligeholde.

Så hvis du er på udkig efter en mere avanceret vægt, der måler kropsfedt og mange andre dele af din kropssammensætning, bør du tage et kig på listen nedenfor.

Hvorfor vælge en kropsanalysevægt fremfor en almindelig vægt?

De fleste mennesker anvender kropsanalysevægte til at måle deres vægt, fordi de er brugervenlige og praktiske enheder.

Disse moderne produkter bruges som regel af folk, der ønsker at lære mere om deres kropsmålinger. Selvom en almindelig vægt også kan vise, hvor mange kilo du vejer, kan den aldrig vise lige så mange detaljer om, hvad din krop består af som en kropsanalysevægt.

De almindelige vægte, som mange af os har derhjemme, bruger et simpelt princip om at veje en person, hvorfor vægten vises. En kropsanalysevægt gør derimod brug af en mere avanceret teknologi, der sender en svag elektrisk strøm gennem din krop.

Denne strøm analyserer vand, muskler og fedt i din krop og leverer en komplet analyse af din kropssammensætning. Alt i alt kan sådan en innovativ og avanceret vægt give den mest komplekse og præcise måling af din krop sammenlignet med en almindelig vægt.

Hvad er fordelene ved en kropsanalysevægt?

At måle din vægt er ikke nok, da du aldrig vil få en fuld forståelse af din kropssammensætning. Da du både er lavet af muskler, vand og fedt m.m., er det vigtigt at vide mere om alle tre parametre. Mens en almindelig model kun viser, hvor mange kilo du vejer, vil en kropsanalysevægt vise den nøjagtige sammensætning og dermed maksimere dine resultater.

Nemt og billigt

Der er andre metoder til at få foretaget en kropsanalyse. Men disse metoder er ofte ikke tilgængelige til brug i hjemmet og koster meget mere. At eje en kropsanalysevægt med mange innovative funktioner giver dig mulighed for at overvåge dine kropsmålinger når som helst i dit eget hjem og til en meget lavere pris.

En bedre forståelse af din vægt og din krop

Blot at træde op på en vægt og se, hvor meget du vejer er ikke en særlig nøjagtig vejning. Din krop består nemlig ikke kun af fedt, men også så mange andre ting. Desuden kan du være ved at tabe fedt og opbygge muskler, hvorfor du muligvis ikke vil se den store forskel på en almindelig vægt. Ved hjælp af en mere innovativ vægt får du mulighed for bedre at forstå din kropssammensætning, så du altid kan se dine fremskridt.

Personlig overvågning af dine fremskridt

Med en kropsanalysevægt kan du gemme dine egne data lige såvel, som det som regel også er muligt at gemme andres data. Inden du træder op på vægten, skal du typisk angive din alder, dit køn, din højde og andre oplysninger, så du vil være i stand til at gemme dine målinger og se dine resultater over tid. Det kan bruges som et middel til at overvåge dine personlige fremskridt.

Kropsanalysevægt test: Overblik over de 5 bedste kropsanalysevægte

Herunder kan du læse mere om nogle af de bedste kropsanalysevægte på markedet.

Denne kropsanalyse artikel er udarbejdet på baggrund af eksisterende online produktbeskrivelser, tests og anmeldelser. Helsebladet.dk har dermed ikke selv indkøbt og testet de nævnte produkter, men udarbejdet artiklen på baggrund af grundig research.

Bedst i test

1. Beurer BF700 kropsanalysevægt

Ønsker du et overblik over dine kropsmålinger? Vælg den bedste kropsanalysevægt - Kropsanalysevaegt Beurer BF700

Den tidligere testvinder Beurer BF700 er en stilren kropsanalysevægt med Bluetooth-teknologi. Det gør det muligt for dig at holde styr på dine kropsmålinger uanset, hvor du er henne.

Kropsanalysevægten er udstyret med en automatisk brugergenkendelse for op til otte brugere, og du kan bruge den til både at måle kropsvægt, kropsfedt, kropsvæske, muskelmasse, knoglemasse og BMI.

Derudover har vægten AMR- og BMR-kalorieberegning samt en autosluk-funktion, så den slukker af sig selv, hvis du glemmer det. Vægten kan bruges med en app for et overblik over dine sundhedsdata.

Fordele:

 • Kan bruges af op til 8 forskellige personer
 • Autosluk-funktion
 • Mange forskellige kropsmålinger

Ulemper:

 • Kan kun være en bruger på appen

Mest avancerede

2. Tanita BC-545N kropsanalysevægt

Her får du en avanceret kropsanalysevægt med en stor målepræcision, der giver dig et billede af din krops sammensætning på blot 10 sekunder. Kropsanalysen viser målinger af alt lige fra vægt til kropsfedt, kropsvæske, muskelmasse, metabolisk alder til BMI og meget mere.

Vægten kan forudindstilles til brug af 5 personer med tid og dato. Desuden har Tanita BC-545N automatisk brugergenkendelse, så du bare skal stille dig op på vægten, hvorefter den genkender dig.

Fordele:

 • Automatisk brugergenkendelse
 • Stor målepræcision
 • Målinger på blot 10 sekunder

Ulemper:

 • Forholdsvis dyr

3. Beurer BF720 kropsanalysevægt

Ønsker du et overblik over dine kropsmålinger? Vælg den bedste kropsanalysevægt - Beurer BF720 kropsanalysevaegt

Med Beurer BF720 får du en opdateret version af den populære model BF700. Vægten er lavet i et flot design i glas med fire elektroder og er forsynet med automatisk brugergenkendelse for otte brugere.

Takket være vægtens Bluetooth-funktion er det muligt at overføre målingerne til din smartphone. På den måde kan du få et overblik over dine målinger uanset, om du er derhjemme eller, om du er på farten.

Beurer BF720 kan både foretage målinger af kropsfedt, kropsvæske, muskelmasse, vægt, knoglemasse, BMI, kalorieberegning m.m.

Fordele:

 • Stilren vægt
 • Bluetooth-funktion
 • Automatisk brugergenkendelse for op til otte brugere

Ulemper:

 • Fås kun i sort

4. Soehnle Shape SP200 kropsanalysevægt

Ønsker du et overblik over dine kropsmålinger? Vælg den bedste kropsanalysevægt - Soehnle Shape SP200 kropsanalysevaegt

Shape SP200 måler både kropsfedt, kropsvæske og muskelmasse, viser dit BMI og informerer præcist om, hvor mange kalorier du har brug for på en dag. Du skal blot angive dit aktivitetsniveau, hvorefter den beregner dit kaloriebehov.

Dine kropsmålinger kan læses meget let fra den store LCD-skærm, og takket være den automatiske brugergenkendelse skal du blot stille dig op på vægten. Den kan skelne mellem op til otte forskellige brugere.

Kropsanalysevægten er ydermere forsynet med gummifødder, en skridsikker overflade samt en autosluk-funktion.

Fordele:

 • Gummifødder og skridsikker overflade
 • Stor LCD-skærm
 • Udregner dit kaloriebehov

Ulemper:

 • Fylder en smule mere end andre modeller

5. Tanita BC587 kropsanalysevægt

Ønsker du et overblik over dine kropsmålinger? Vælg den bedste kropsanalysevægt - Tanita BC 587

Her er der tale om en smart kropsanalysevægt fra Tanita, der har en maksimumkapacitet på hele 200 kilo. Den måler både kropsfedt, kropsvæske, muskelmasse, knoglemasse, dit anbefalede daglige kalorieindtag m.m.

Denne kropsanalysevægt husker op til fire personer og har en målenøjagtighed på +/- 100 gram, hvorfor du er sikret en yderst præcis kropsanalyse.

Fordele:

 • Maksimumkapacitet på 200 kilo
 • Viser dit anbefalede daglige kalorieindtag
 • Målenøjagtighed på +/- 100 gram

Ulemper:

 • Husker kun op til fire personer

Guide til køb af en kropsanalysevægt

Der er mange kropsanalysevægte til rådighed på markedet. Så hvad skal du kigge efter for at vælge den helt rigtige model? Her finder du gode råd til, hvad du skal tjekke ved køb af en kropsanalysevægt, så du ender med en model, der passer til dine personlige ønsker og behov.

Kig efter et brugervenligt og sikkert design

Selvom det ikke er farligt at bruge en kropsanalysevægt, er det altid en fordel at vælge en sikker og brugervenlig model. Derfor er det en god idé at kigge efter en model, der er robust og eventuelt har en skridsikker overflade samt ikke glider rundt på gulvet. Du bør også kigge efter en vægt, der er nem at bruge og tydeligt viser dine målinger.

Tjek den maksimale vægtkapacitet

For at opnå en nøjagtig måling skal vægten bruges under de optimale forhold. Dette indebærer blandt andet den maksimale vægtkapacitet. Hvis du vejer mere, end vægten tillader, kan den ikke foretage en præcis måling af din kropssammensætning. Tjek derfor altid vægtens maksimale kapacitet.

Hvilke målinger kan vægten foretage?

Den største årsag til, at du vælger en kropsanalyse vægt er, at den kan mere end en almindelig vægt. Sørg derfor altid for at undersøge, hvilke målinger den kan foretage. Ønsker du en, der både kan måle fedt, væske, muskelmasse, BMI m.m., er det vigtigt, at den er udstyret med disse funktioner.

Hvor mange brugere kan anvende vægten?

Hvis du ønsker en vægt, der er brugbar for hele din familie, skal du vælge en, der kan huske så mange brugere som muligt. Nogle modeller kan huske op til otte brugere, hvilket gør det lettere for flere personer at få en hurtig og præcis måling, så snart de træder op på vægten. Samtidigt er det en fordel med en vægt med funktionen automatisk genkendelse, så du ikke skal indtaste dine data hver gang.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor præcis er en kropsanalysevægt?

Nøjagtigheden på kropsanalysevægte varrierer, men har gennemsnit en fejlrate der ligger på 3,7 – 5%. Kan være højere og lavere alt efter model.

Hvad er en kropsanalysevægt?

En kropsanalysevægt giver dig en komplet oversigt over din kropssammensætning, bl.a. bmi, knoglemasse, muskelmasse og væske.

Læs også: De bedste lysterapilamper

Skriv en kommentar