Høreapparat pris: Hvad koster et høreapparat?

De fleste mennesker vil med tiden høre dårligere, og mange vil som en naturlig del af alderdommen få brug for et høreapparat. Dertil kommer den del af befolkningen, der enten har en medfødt høredefekt, eller har fået en høredefekt efter ulykke, sygdom eller anden skade på øret. Heldigvis kan du for en meget lav høreapparat pris, få høreapparater, der giver dig hørelsen igen. Du kan også både få foretaget høreprøve og udleveret høreapparat direkte på din adresse.

Høreapparat pris

Et høreapparat behøver heldigvis ikke at være en dyr udgift. Faktisk kan du få et gratis høreapparat via det offentlige tilskud. De gratis høreapparater er af mærket Bernafon og er en standard version. Ønsker du et høreapparat med flere funktioner, eller foretrækker du et bestemt mærke, kan du i stedet vælge et høreapparat, der passer til dine behov, hvor det offentlige tilskud dækker dele af udgiften, afhængigt af høreapparatets pris.

Priserne på høreapparater svinger fra 0 kr. til 10.000+ kr. afhængigt af mærke, model og dit berettigede tilskud.

💡 Tip:
Hos Hørebil.dk tilbyder de at du for 0 kr. i egenbetaling kan få et gratis høreapparat, hvor de også hjælper med at ansøge om det offentlige tilbud.

Se meget mere her »

Prisen på netop dit høreapparat afhænger altså dels af høreapparatets pris og af den offentlige sygesikring, men også at dit helbredstillæg, hvis du er berettiget til det, og et eventuelt tilskud i forbindelse med medlemskab af Sygeforsikringen Danmark.

Læs også: Sådan får du foretaget en gratis høretest

Høreapparat funktioner

Din høreapparat pris afhænger i særdeleshed af høreapparatets funktioner. Funktionerne kan blandt andet være følgende:

  • Bluetooth opkobling
  • TV opkobling
  • Reduktion af vindstøj
  • Reduktion af baggrundsstøj

Hertil kommer størrelse og udformning på høreapparatet samt lydkvaliteten.

De førende høreapparatmærker er Bernafon, Oticon og Phonak.

Kan jeg få tilskud til høreapparat?

Det offentlige tilskud til høreapparat fornyes hvert 4. år. Derfor kan du som udgangspunkt få tilskud til høreapparat, hvis du ikke inden for de seneste 4 år allerede har modtaget tilskuddet. Der kan dog være visse undtagelser. F.eks. kan det påvirke din ret til tilskud, hvis du har en personlig formue på over 89.800 kr. Derudover er det et krav, at du er i besiddelse af et gult sygesikringskort, hvis du skal modtage tilskud.

Udover det offentlige tilskud, kan du i visse tilfælde også få helbredstillæg, hvis du er pensionist eller førtidspensionist, ligesom du kan få tilskud fra Sygeforsikringen Danmark, hvis du er af medlem heraf. Tilskuddet er afhængigt af din gruppe.

Høreapparat på afbetaling

Selvom du kan få forskellige tilskud til dit høreapparat, kan det stadig være en stor udskrivning, hvis du ønsker nogle af de bedre høreapparater. Især hvis du i forvejen lever på folkepension og dermed ikke har meget at gøre med rent økonomisk. Det er der heldigvis også en løsning på.

Du kan nemlig både leje/lease høreapparater, ligesom du kan få rentefri afbetaling af høreapparater over 12, 24 eller 36 måneder. Begge dele sørger for at dele udgiften til høreapparatet ud på månedlige rater, så betalingen er mere overkommelig i en stram økonomi.

Slip for fremtidige udgifter i forbindelse med dit høreapparat

Eftersom der kun gives tilskud til høreapparater minimum hvert 4. år, handler det om at passe ekstra godt på dit høreapparat i den periode. Det kan du for eksempel gøre ved en 4-årig serviceaftale på høreapparat.

Serviceaftalen inkluderer følgende:

  • 4-årig forsikring af høreapparat
  • 4-årig periode med gratis tilbehør til høreapparat
  • 4-årig periode med gratis justering af høreapparat
  • 4-årig periode med gratis udkørsel og service af høreapparat

Efter den 4-årige periode, ophører forsikring og gratis service af dit nuværende høreapparat. Til gengæld kan du en tilsvarende serviceaftale på et nyt (og bedre) høreapparat, hvad enten du vælger et nyere gratis høreapparat eller en endnu bedre model.

Du kan naturligvis også beholde dit nuværende høreapparat, hvis du er tilfreds med det, og hvis det virker, som det skal. For fremtiden vil det så bare være uden serviceaftale.

Høreapparater uden ventetid

Hvis du er henvist til sygehus for at få høreapparat, kan du godt væbne dig med tålmodighed. Der kan nemlig være rigtig lang ventetid, både på de indledende undersøgelser og på udlevering af høreapparater – især de gratis modeller.

Heldigvis er der alternativer. Du kan nemlig selv kontakte en privat audiolog, der kan tilbyde høreprøve inden for ganske kort tid – og du kan i de fleste tilfælde få dit nye høreapparat allerede samme dag, som høreprøven foretages; også det gratis høreapparat.

Endnu en fordel ved at vælge en privat audiolog er, at du kan få besøg i hjemmet. Hvis du er syg eller ældre, er det en rigtig god service, så du er fri for at tænke på både transport til og fra sygehuset, samt smitterisikoen ved at opholde sig i venteværelser og på sygehuse generelt.

Høreapparat pris: Hvad koster et høreapparat? - hoereapparat priser

Udstyr til høreapparat

Udover det høreapparat, du gerne vil have, kan du også vælge imellem en lang række af udstyr, afhængigt af den specifikke model.

Noget af det udstyr til høreapparater, du typisk kan vælge, er følgende:

  • Fjernbetjening til lyd og programskifte
  • Streamer fra mobil til høreapparat
  • Bluetooth mikrofon
  • Tørreboks til høreapparat

De ældre modeller af Bernafon og Oticon fås også med adapter til fastnettelefon.

Batterier til høreapparater

Batterier til høreapparater er gratis. Enten kan du kontakte producenten telefonisk eller online, eller du kan hente nye batterier ved lokale udleveringssteder. Udleveringsstederne varierer fra by til by, men kan f.eks. være på biblioteker eller hørecentre.

Skal jeg have høreapparat?

Hvis ikke du får et akut opstået behov for høreapparat, kan det være svært at vurdere, om det egentlig er ved at være tid. Det skyldes, at vi vænner os til at høre dårligere gradvist, og at vi derfor ikke lægger mærke til det – før det står rigtig galt til.

Som udgangspunkt kan du få høreapparat, hvis du lider af høretab. Typisk vil du opdage det, hvis du ofte bliver nød til at bede andre om at gentage. Høretab kan dog også skyldes andre ting som f.eks. ørevokspropper. Derfor vil en ørelæge eller audiolog skulle fastslå kronisk høretab, før du kan få udleveret høreapparat.

Er du i tvivl, om du bør få høreapparat, kan du få lavet en gratis høretest. Høretesten kan foretages på sygehuset ved en henvisning fra egen læge, men du kan også selv bestille en gratis høretest i eget hjem.

Læs også: Sådan foregår en MR scanning

2 kommentarer til “Høreapparat pris: Hvad koster et høreapparat?”

  1. Det drejer sig om om min far på snart 88år som har dårlig livskvalitet da han hører virkelig dårligt. Er det muligt at få besøg hjemme hos ham ,da han er dårligt gående .

    Med venlig hilsen
    Nina

    Svar

Skriv en kommentar

+